728x90: Wehkamp Ad
Playmobil review

Review Playmobil City Action brandweer, zet de sirenes aan!

Door site-redactie - Prijs-update: 23 januari 2022 -

Snel! Naar de brand!

De brandweermannen, Ruud en Chris, hebben vandaag dienst wanneer ze plots opschrikken als de sirene in de brandweerkazerne begint te loeien. Er is brand uitgebroken ergens in Playmobil stad! Op de monitor zien ze de melding, wat er aan de hand is en waar ze precies naartoe moeten. Ze komen gelijk in actie. De dappere mannen laten zich via de brandweerpaal naar beneden glijden, trekken hun beschermende kleding aan en pakkende spullen die ze nodig hebben. Nu zo snel mogelijk naar de plek des onheils!

De brandweermannen rennen zo snel mogelijk naar hun wagen zodra het alarm af gaat! Ze nemen plaats, doen de sirene aan en rijden zo snel mogelijk naar de plaats van de brand. In de brandweerauto is plaats voor vier personen en het voertuig is voorzien van een echt zwaailicht! Deze brandweerwagen wordt gebruikt als pompwagen voor het blussen van de hevigste branden. Daarnaast heeft deze wagen ook allerlei materialen aan boord voor reddingsoperaties.

Er is een ongeluk gebeurd op de snelweg vlakbij Playmobil stad en ook de brandweer is uit voorzorg opgeroepen. De brandweercommandant rijdt er in zijn dienstwagen met zwaailicht en sirene aan, met hoge snelheid naartoe. Voor de veiligheid van de slachtoffers en de hulpverleners zet hij de weg af met verkeerspionnen. Hij pakt verder uit zijn achterbak nog een brandblusser, een megafoon en een walkie talkie en gaat aan het werk.

Dit trio doorgewinterde en dappere brandweermannen gaan geen enkele brand uit de weg. Ze sluiten gauw de brandslang aan op de brandpaal en blussen maar! Binnen de kortste kerenhebben ze de vlammen onder controle. De brandweermannen zijn volop bezig met het blussen van een kleine brand. Druk op de waterpomp en geef de brandweermannen voldoende water om de brand snel te blussen! De brand kan je blussen met echt water: vul de tank, verbind de brandweerslang en blussen maar!

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Speelset Site:
Review Playmobil City Action 5361 Brandweerkazerne met sirene
Deze sets zijn niet te moeilijk en zijn van het gebruikelijke Playmobil kwaliteit. Ze zijn snel en makkelijk in elkaar te zetten en hebben niet teveel kleine onderdeeltjes. En is daarom dus prima geschikt voor de jonge spelers. De alarmbel van de kazerne is een leuke extra. Het is groot bouwwerk en ook een groot succes! Voor wat er in de doos zit, kan de prijs misschien best hoog vallen. Al is dit de blijdschap en het uren speelplezier meer dan waard. Het is een leuke uitbreiding op de brandweerauto's. De brandweerautoís zijn ook sterk en leuk om mee te spelen! De geluiden en lichtjes zorgen voor een echte brandweer ervaring. Er is bij het in elkaar zetten wel hulp van volwassene nodig. Verder is het leuk dat er echt geluid komt uit de sirenes. Ben je dol op actie en avontuur? Aan deze speelset van Playmobil kan je veel speelplezier beleven!
Score: 8.5


Conclusie

Het is een behoorlijke klus om deze sets in elkaar te zetten, zo is er bij het in elkaar zetten van de brandweerwagens een volwassene nodig. Maar deze sets zijn niet te moeilijk en zijn van het gebruikelijke Playmobil kwaliteit. Ze zijn redelijk snel en makkelijk in elkaar te zetten en hebben niet teveel kleine onderdeeltjes. En is daarom dus prima geschikt voor de jonge spelers. Het is groot bouwwerk en ook een groot succes! De prijs kan voor wat er in de doos zit, soms tegenvallen. Al is dit de blijdschap en het uren speelplezier meer dan waard. De kazerne is een leuke uitbreiding op de brandweerauto's. De brandweerauto’s zijn ook sterk en leuk om mee te spelen! De alarmbel van de kazerne is een leuke extra. De geluiden en lichtjes zorgen voor een echte brandweer ervaring. Verder is het leuk dat er echt geluid komt uit de sirenes. Ben je dol op actie en avontuur? Aan deze speelset van Playmobil kan je veel speelplezier beleven!

8.5
 • Goede kwaliteit • Leuk Ontwerp
 • Kleine onderdelen • Meer onderdelen nodig • Moeilijk te gebruiken
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Speelset

  Fabrikantcode 5361
  Adviesleeftijd 4+

  Kenmerken

  Aantal minifiguren 2
  Aantal onderdelen 139

  Playmobil City Action 5361 Brandweerkazerne met sirene

  icon: Playmobil City Action 5361 Brandweerkazerne met sirene

  Playmobil City Action - De brandweermannen Ruud en Chris hebben vandaag dienst wanneer ze plotseling opschrikken als ze de sirene in de brandweerkazerne horen loeien. Er is brand uitgebroken ergens in Playmobil stad! Op de monitor zien ze de melding, wat er aan de hand is en waar ze precies naartoe moeten. Ze komen gelijk in actie. De dappere mannen laten zich via de brandweerpaal naar beneden glijden, trekken hun

  Relevante producten

  icon: Playmobil City Action 7485 Brandweer-aanhangwagen - te koop vanaf: 23,99

  Playmobil City Action 7485 Brandweer-aanhangwagen

  Playmobil City Action - Playmobil City Action Brandweer-aanhanger voor urenlang speelplezier. Ben je dol op actie en avontuur? Aan deze speelset van Playmobil zul je veel speelplezier...

  Meerdere verkopers: vanaf € 23,99

  icon: Playmobil City Action 5364 Brandweercommandant met dienstwagen met licht en sirene - te koop vanaf: 24,99

  Playmobil City Action 5364 Brandweercommandant met dienstwagen met licht en sirene

  Playmobil City Action - Er is een ongeluk gebeurd op de snelweg vlakbij Playmobil stad en ook de brandweer is uit voorzorg opgeroepen. De brandweercommandant rijdt er in zijn dienstwagen met zwaailicht...

  Playmobil: € 24,99

  icon: Playmobil City Action 5363 Brandweer pompwagen met licht en sirene - te koop vanaf: 49,99

  Playmobil City Action 5363 Brandweer pompwagen met licht en sirene

  Playmobil City Action - Deze brandweerwagen wordt gebruikt als pompwagen voor het blussen van de hevigste branden. Daarnaast heeft deze wagen ook allerlei materialen aan boord voor reddingsoperaties....

  Coppens: € 49,99

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen