728x90: Wehkamp Ad
Tips

Wasgoed te lang in de wasmachine laten zitten?

Door site-redactie - Prijs-update: 01 december 2021 -

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je hebt ’s avonds een was gedraaid en komt er de volgende ochtend achter dat je de was vergeten bent op te hangen of in de droger te doen. Heel vervelend, want nu stinkt de was en moet je het nog een keer wassen. Of niet?

Schone wasmachine
Allereerst is het erg belangrijk dat je je wasmachine goed schoon houdt. Voorkomen is hierbij beter dan genezen. Wanneer je regelmatig de rubberen randen schoonmaakt en het waspoederbakje, ben je al goed op weg. Je was gaat namelijk niet zo snel stinken als je wasmachine schoon is.

Centrifugeer altijd
Natte kleding stinkt sneller dus centrifugeer altijd je wasgoed. Hoe droger je was is, hoe minder snel het gaat stinken. Als je een droger hebt, kun je je wasgoed in de droger doen in de hoop dat de vieze lucht verdwijnt. Soms is dit trucje voldoende om de vieze geur te verdrijven.
Super tip: doe een dichtgeknoopt washandje met waspoeder erbij, voor een lekkere geur. Wel goed dichtknopen, want anders kun je alsnog alles opnieuw wassen. Er bestaan ook speciale wasdroger trommeldoekjes, die je hiervoor kan gebruiken.

Spray away
Heb je geen droger en stinkt je was een klein beetje? Dan kun je de was ook ophangen aan je wasrek en een textiel-verfrisser gebruiken. Met de verfrissende spray spuit je het wasgoed in en gaat het lekker ruiken.

Stinkt je was nog steeds?!
Mochten geen van de bovenstaande tips baten, dan is de enige manier om je was weer fris ruikend te krijgen, het nog een keer te wassen. Een lang programma is niet nodig; een kort programma is meer dan voldoende.

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen