728x90: Bol Ad
Wasmachine tips

Wat kan er naast wasgoed eigenlijk nog meer in de wasmachine?

Door - - Prijs-update: 22 september 2023 -

Wat kan er allemaal in de wasmachine?

Natuurlijk gebruik je de beste wasmachine om kleding te wassen. Daar is ie immers voor. Maar wist je dat er nog een hoop andere dingen zijn die je eenvoudig in de wasmachine kan schoonmaken? Dat scheelt je een hoop tijd en werk! Wij hebben enkele zaken voor je op een rijtje gezet. Bekijk ook ons artikel beste wasmachine waarin we de top 10 wasmachines op een rijtje zetten of bekijk ook ons artikel wat gaat over kleding vol chemische stoffen? Je nieuwe kleren, eerst wassen of niet? en meer over dit onderwerp wasmachine onderhouden? Waar moet je op letten?!.

Tassen in de wasmachine?

Rugzakken kunnen gewoon in de wasmachine worden gewassen als ze tenminste niet van textiel of nylon zijn. Let op dat je ze goed leeg maakt voor je ze wast. Koud wassen.

Vitrage in de wasmachine?

De meeste vitrage kun je gewoon op een wolwasprogramma wassen. Doe ze wel in een kussensloop of wasnetje en niet harder dan 800 toeren laten centrifugeren.

Douchgordijnen in de wasmachine?

Het douchegordijn kan ook gewoon de wasmachine in op een fijn was- of wol programma. Let wel op dat je er geen losse onderdelen (haken) bij doet. Na het wassen meteen ophangen om te laten drogen.

Pannenlappen en ovenwanten in de wasmachine?

Natuurlijk weet je al dat je pannenlappen van stof gewoon in de wasmachine kunt wassen, maar ook de siliconen ovenhandschoenen en -onderzetters kunnen gewoon in de wasmachine worden gewassen op 40 graden.

Speelgoed in de wasmachine?

Heel veel speelgoed kan gewoon lekker in de wasmachine als het weer aan een schoonmaakbeurt toe is. Natuurlijk geen elektrisch speelgoed of speelgoed dat fragiel is, maar denk eens aan Lego, Duplo, plastic blokken etc. Wel even in een wasnetje of kussensloop doen.

Knuffelbeesten in de wasmachine?

Heb je kinderen, dan heb je knuffelbeesten. Na verloop van tijd worden ze smoezelig en kunnen soms behoorlijk onaangenaam gaan ruiken. Tijd voor een bad dus! Je kunt alle knuffels waar geen batterijen in gaan of die onderdelen hebben die los kunnen gaan, gewoon in de wasmachine op 40 graden wassen.

Droogloopmat in de wasmachine?

Tenzij de droogloopmat een vinylen rug heeft, kan hij gewoon in de wasmachine. Was de droogloopmat alleen niet samen met andere dingen. Als hij nieuw is kan hij behoorlijk afgeven, maar als hij verontreinigd is, wil je die viezigheid niet bij de overige was!

Badkamer kleedjes in de wasmachine?

Badkamer kleedjes en wc-matten kunnen ook gewoon op 40 graden worden gewassen en in de meeste gevallen ook in de wasdroger.

Automatten in de wasmachine?

De matten uit de auto worden vaak overgeslagen bij het schoonmaken van de auto. Vaak even geklopt en dan zo weer in de auto. Wist je dat je ze gewoon nadat je ze hebt geklopt in wasmachine kan wassen? Het centrifugeren kun je beter achterwege laten.

Kussens in de wasmachine?

Na verloop van tijd zijn de kussens in jouw huis eigenlijk aan een schoonmaakbeurt toe. Van sierkussens kun je vaak de hoes in de wasmachine wassen. Hoofdkussens moeten ook van tijd tot tijd gewassen worden omdat ze gewoon niet fris meer zijn. Dat kan gemakkelijk in de wasmachine. Veel kussens hebben trouwens zelfs een wasvoorschrift. Gebruik een mild wasmiddel en laat de was een keer extra spoelen en een keer extra centrifugeren. Dan is alle zeep er weer uit en is je kussen extra snel weer droog!


Conclusie

Als je knuffelbeesten na het wassen in de wasdroger droogt, zijn ze weer als nieuw!. Nadat je badkamerkleedjes, wc-matjes, automatten of droogloopmatten hebt gewassen, maak dan de trommel heel goed schoon. Je kunt hiervoor het zelfreinigingsprogramma van de wasmachine gebruiken. Heb je dat niet, laat dan de wasmachine met wasmiddel op 90 graden draaien. Zo krijg je al die viezigheid niet in de volgende was!

Populaire video voor artikel: Wat kan er naast wasgoed eigenlijk nog meer in de wasmachine?

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen