Wasmachine review

Review Miele wdb030 Eco W1 wcs Classic met beladingsherkenning

Door site-redactie - Prijs-update: 24 januari 2021 -

Wassen wordt steeds makkelijker

Beste uit de Test Consumentenbond - Energiezuinig, 1400 toeren, stil, elegant design, snel wassen met CapDosing en SoftCare-trommel. Miele-kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. De Miele wdb030 Eco wasautomaat heeft een laadvermogen van 7 kilo. De centrifugesnelheid is maximaal in te stellen tot 1400 toeren. De wasmachine is zeer zuinig en gebruikt niet meer water en energie als nodig is. Via het display stel je het apparaat eenvoudig in of stel je de start uit tot 24-uur. Daarnaast wordt de resttijd weergegeven op het display. 

De koolborstelloze ProfiEco-motor van de Miele wdb030 wcs W1 Classic wast krachtig, stil en energiezuinig. Jouw wasgoed was je voorzichtig en zonder kreukvorming dankzij de SoftCare-trommel. Zo was jij zonder zorgen die mooie wollen trui. Kies meteen voor het speciale wolprogramma en maak gebruik van de Capdosing functie. Hierbij was je kleding met de speciale Miele caps voor wol, of voor andere soorten wasgoed. Het wasmiddel wordt automatisch op het juiste moment toegevoegd, zonder dat jij hier omkijken naar hebt. Op het display zie je in één oogopslag hoelang het wasprogramma nog bezig is.

De intelligente automatische beladingsherkenning analyseert de werkelijke belading en gebruikt precies zo veel water en energie als voor het optimale wasresultaat nodig is. De Miele-caps bieden aanvulling voor speciale wasprogramma’s. De caps zijn in de wasmiddellade te plaatsen. De wasmachine doseert vervolgens automatisch de inhoud op het ideale moment tijdens het wasproces. Zo krijg je altijd de beste wasresultaten voor speciale textielsoorten.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Expert:
Review
Miele is al meer dan 30 jaar de wasmachine voor ons. Betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik. Staat als een huis en is gemakkelijk te bedienen. Maakt weinig lawaai. Eťn minpuntje: in de gebruiksaanwijzing staat, dat je de zeefjes van de watertoevoerslang elk half jaar moet controleren. Moet dan wel de machine daarvoor van zijn plaats halen.
Score: 8.5
Media Markt:
Review
Mooie machine. Laat zich goed waterpassen. Water Controle Systeem blijkt uit de type-aanduiding verdwenen, maar zit er gewoon op of in. Net als een beladingssensor. A+++! Hij is wel even bezig met waar ie goed in is (wassen) en geheel geluidloos is ie niet, maar we kunnen weer dik tien jaar vooruit! Deze als best geteste machine door de Consumentenbond gekocht tijdens de btw-dagen.
Score: 8.0
Bol.com:
Review
Hele fijne wasmachine die je bijna niet hoort, hij is eenvoudig te bedienen, veel wasprogramma's en je ziet gelijk hoe lang het programma duurt. Enigste nadeel is de aanschafprijs, deze vind ik best wel hoog maar hopelijk is het het waard want Miele staat bekend om haar kwaliteit. Online zijn er wascapsules van Miele te bestellen speciaal voor de programma's of speciale was.
Score: 9.0


Conclusie

Een mooie en fijne wasmachine, dat is dit Miele apparaat. Het laat zich goed waterpassen. Hij komt dan ook als best geteste machine door de Consumentenbond. Het Water Controle Systeem blijkt uit de type aanduiding verdwenen, maar zit er gewoon op of in. Net als de beladingssensor. Het duurt even voordat hij klaar is, maar wassen gaat geheel geluidloos. Eén minpuntje: in de gebruiksaanwijzing staat, dat je de zeefjes van de watertoevoerslang elk half jaar moet controleren. Daarvoor moet je wel de machine van zijn plaats halen.

8.5
 • Best getest • Geluidsloos • Water controle systeem • Beladingssensor
 • Design • Kort snoer • Prijzig
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Miele wdb030 wcs Eco W1 Classic
  Prijzen vergelijken

  Miele wdb030 wcs Eco W1 Classic is onder andere te koop bij

  Alles voor een glimlach

  € 799,-

  Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.

  Ga naar Coolblue

  Actueel, verrassend, eigenzinnig en betrokken

  € 719,-

  Uitverkocht (bekijk alternatief)

  Ga naar Wehkamp

  Ook voor wassen en drogen

  € 749,99

  Ophalen is helaas niet mogelijk

  Ga naar Media Markt

  Specificaties

  Algemeen

  Top Product

  Waskenmerken

  Vulgewicht (kg) 7
  Geluidsniveau wassen (dB) 50

  Droogkenmerken

  Toerental (TPM (Toeren Per Minuut)) 1400
  Geluidsniveau centrifugeren (dB) 74

  Energie- en waterkenmerken

  Energieklasse A+++

  Fysieke kenmerken

  Type Voorlader

  Miele wdb030 wcs Eco W1 Classic

  icon: Miele wdb030 wcs Eco W1 Classic

  Miele - Wasmachine - Consumentenbond Beste uit de Test - Energiezuinig, 1400 toeren, stil, elegant design, snel wassen met CapDosing en SoftCare-trommel. Miele-kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. De Miele wdb030 Eco wasautomaat heeft een laadvermogen van 7 kilo. De centrifugesnelheid is maximaal in te stellen tot 1400 toeren. De wasmachine is zeer zuinig en gebruikt niet meer water en energie als

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen