728x90: Bol Ad
Wasdroger review

Review Bosch Serie 6 en 8 met verfijnde technologie

Door - - Prijs-update: 10 december 2023 -

De Bosch WTW serie 6 en serie 8 warmtepompdrogers

Deze kwalitatieve warmtepompdroger is voorzien van verfijnde technologie. Allereerst is dit apparaat voorzien van het Sensitive Drying System. Dit zorgt ervoor dat de was voorzichtig behandeld wordt tijdens het drogen. Veel droogtrommels beschadigen kleding, hiervoor hoef je dus niet bang te zijn. Daarnaast is deze droogtrommel uitgerust met maar liefst 14 gespecialiseerde droogprogramma's. Daardoor is er altijd wel een programma beschikbaar voor welk wasje dan ook. Ook is deze droger ECARF-gecertificeerd voor het speciale anti-allergie programma. Verder is deze warmtepompdroger voorzien van de DuoTronic functie. Vochtigheid en temperatuur worden hiermee gemeten in de droogtrommel waardoor de was precies op de droogte komt die jij wenst.

Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasdroger dan kun je met een gerust hart de Bosch wtw87562nl of een wtw wasmachine uit de serie 6 kopen zoals bijvoorbeeld de populaire wtw84470nl, omdat de serie 6 en serie 8 wasmachines van Bosch één van de energiezuinigste wasdrogers zijn op de markt. Dit wordt aangemerkt met de oude energieklasse, bijvoorbeeld A++ of A+++ of volgens het nieuwe energielabel (vanaf maart 2021) een vergelijkbare klasse B. Hou er rekening mee dat wasdrogers doorgaans minder energiezuinig zijn dan wasmachines en daarom een lagere energieklasse krijgen.

De WTW droogtrommels van Bosch uit de serie 6 en 8 hebben een ruimte tussen de 7 en 8 kilo wasgoed en zelfs 9 kilo per keer wassen kan met de nieuwste WTW wasdrogers van Bosch. Dit zorgt ervoor dat je voor een heel huishouden tegelijk kan drogen, of gewoon veel was in een keer. Perfect voor een huishouden met kinderen of bijvoorbeeld een studentenhuis. De afmetingen van deze droger zorgen ervoor dat hij op veel plekken past. Afmetingen: 84.2 cm hoog, 59.8 cm breed en 59.9 cm diep. Deze roestvrij stalen warmtepompdroger is van topkwaliteit en daarom kun je er zeer lang gebruik van maken. Bekijk ook onze Bosch droger aanbieding overzicht met daarin de goedkoopste Bosch drogers.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Kieskeurig:
Review Bosch wtw87562nl Serie 8
Een warmtepomp droger koop je natuurlijk voornamelijk voor het lage energieverbruik, ondanks de wat hogere aanschafprijs. T.o.v. onze oude droger gebruikt dit type slechts een fractie, A++ dus dat is klasse! Zeer uitgebreide programmakeuze. De afwerking is dik in orde en geeft een degelijke indruk. Duidelijke gebruiksaanzijzing, de dimmende LED verlichting is erg cool!
Score: 9.0
Media Markt:
Review Bosch wtw87562nl Serie 8
Na een condensdroger te hebben gehad voor 10 jaar, en deze aan vervanging toe was hebben we besloten om een duurder model te kiezen met een warmtepompdroger. Hij is een stuk stiller en sneller dan onze vorige droger. Of hij zuiniger is dat is lastig te meten, maar daar twijfel ik niet aan. Duidelijke handleiding en eenvoudig in gebruik.
Score: 9.0


Conclusie

Deze wtw Bosch warmtepompdrogers serie 6 en serie 8 hebben een zeer laag energieverbruik van A++ tot A+++, dit verzacht de wat hogere aanschafprijs van de droger. De machines in de serie 6 en 8 zijn voorzien van zeer uitgebreide programmakeuzes en zijn slimme machines die middels software en ingebouwde sensoren nauwkeurig de drogers binnen deze serie kunnen aansturen zodat er minimaal aan stroom wordt verbruikt en de kleding optimaal wordt beschermd. De afwerking en het design is dik in orde en geeft een degelijke indruk. De dimmende LED verlichting werkt erg prettig. Verder zijn de drogers eenvoudig genoeg in gebruik en met de handige Bosch app kan je ook nog eenvoudig met de machine communiceren. De app gaf bij ons in het begin wat communicatie problemen maar met de laatste update van de app is dat verholpen. De zelfreizelfreinigende wasdrogers zijn toch niet helemaal zelf reinigend aangezien je ze toch nog elke vier weken een handje moet helpen door de vershillende uittrekbare onderdelen met de hand te reinigen. Het resultaat zijn handen vol kleding fijnstof wat nat is en met de hand moet verwijderen.

9.0
 • Prijs/kwaliteit • Energiezuinig • Stil
 • Geen stoomfunctie • soms de app • niet geheel zelfreinigend
 • Specificaties

  Algemeen

  Energieklasse A+++

  Droogkenmerken

  Maximaal drooggewicht (kg)8
  Geluidsniveau (Decibel (dB))62
  Bosch wtw8759enl Serie 8

  icon: Bosch wtw8759enl Serie 8

  Populaire video voor artikel: Review Bosch Serie 6 en 8 met verfijnde technologie

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen