728x90: Bol Ad
Wasdroger tips

Koop een afvoerdroger alleen als het niet anders kan!

Door - - Prijs-update: 10 december 2023 -

Een afvoerdroger verbruikt in de regel teveel energie

Als het niet anders kan en je bent op zoek naar een droger die niet al te duur is dan kom je vaak uit op een afvoerdroger. Maar als je een beetje doorzoekt en je vergelijkt de verschillende prijzen dan zul je zien dan een condensdroger een goed alternatief kan zijn. Een condensdroger verbruikt al snel 2 tot 4 keer zoveel energie en je hebt een behoorlijk gat nodig voor de afvoerslang. Bij het kopen van een afvoerdroger adviseren we je om goed op de energieklasse te letten! Wij hebben hieronder enkele afvoerdrogers voor je op een rijtje gezet door volgens ons de moeite waard zijn of meer over dit onderwerp wordt de condensdroger ingehaald door de warmtepomp?.

Afvoerdroger kopen, waar let je op? Koopgids!

Wil je een nieuwe afvoerdroger kopen? Wij hebben hieronder een paar handige tips verzameld. Een afvoerdroger is snel, maar niet echt zuinig. Hierbij wordt de vochtige lucht door een buis door het dak, raam of muur afgevoerd. De installatie van een afvoerdroger is dus omslachtiger, dan bij een andere wasdroger. Wel zijn afvoerdrogers makkelijker in onderhoud dan bovengenoemde drogers en kreukt je wasgoed minder.

Welke wasdroger opties?

Elektronisch of tijd gestuurd drogen

Er zijn afvoerdroger die door middel van een sensor zelf bepalen wanneer de was droog is of waarbij je zelf de droogtijd in kunt stellen.

Welke programma’s?

De meeste afvoerdroger hebben tegenwoordig steeds meer programma’s die je kunt instellen. Zo kan de temperatuur worden ingesteld en is er vaak ook een programma voor delicate stoffen aanwezig. Wat vrij nieuw is, is het stoomprogramma. Het wasgoed wordt dan met stoom gedroogd. Hierdoor worden de kreukels al uit de was gehaald en hoef je dus niet meer te strijken.

Welke trommelinhoud?

Wij adviseren je altijd om de trommelinhoud van de wasdroger af te stemmen op die van de wasmachine. Houd er rekening mee dat de trommel van de droger niet zo vol kan doen als die van de wasmachine, aangezien er anders geen warme lucht langs de kleding kan stromen.

Wat is uitgestelde start?

Dit is een handige functie voor mensen die bijvoorbeeld ’s nachts goedkoop stroom hebben, of wanneer bijvoorbeeld de wasmachine en de wasdroger op dezelfde elektra groep zitten en dus niet gelijker tijd aan kunnen staan.

Welke energielabels

Dan hebben we nog de energielabels, die we inmiddels allemaal wel kennen. Op het oude energielabel stond het energieverbruik per droogbeurt vermeld, terwijl het huidige energielabel uitgaat van een gemiddeld verbruik van 160 droogbeurten per jaar.

De energieklasse geeft aan hoe zuinig je wasdroger is. Met een wasdroger met energieklasse A+++ bespaar je, afhankelijk van de oude wasdroger, tot wel 100 euro per jaar op je energierekening. Om je een indicatie te geven zijn dit de energiekosten van een wasdroger met een vulgewicht van 7 kilogram:

Energieklasse A+++
Energieverbruik van € 35,- per jaar

Energieklasse A++
Energieverbruik van € 48,- per jaar

Energieklasse A+
Energieverbruik van € 59,- per jaar

Energieklasse B
Energieverbruik van € 100,- per jaar

Energieklasse C
Energieverbruik van € 120,- per jaar

Soms kom je ook energieklassen A+++ -20% (of een ander getal) tegen. Dit laatste getal geeft aan dat de machine 20% zuiniger is dan de energiezuinigste klasse op de markt (A+++). Let op, de meeste afvoerdrogers zitten in de lagere energieklasse.


image quality check Premium-artikel

Premium-artikel

Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.Populaire video voor artikel: Koop een afvoerdroger alleen als het niet anders kan!

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen