970x250: Mediamarkt Ad
Tips

Welke parfum geurfamilies (geursoorten) zijn er allemaal?

Door site-redactie - Prijs-update: 27 januari 2022 -

Welk type geur past bij mij?

Er zijn duizenden parfums te koop in Nederland. Het is een typisch geval: door de bomen het bos niet meer zien. Er is zoveel keuze dat je vaak geen idee hebt waar je moet beginnen. Meestal heb je wel al een voorkeur voor een bepaald merk, maar dit is dan niet gekozen op basis van een geur die je aanspreekt. Om een duidelijk beeld te maken van de typen geuren die er zijn, maakte de -Société Française des Parfumeurs- een onderverdeling in zeven geurfamilies. Deze geurfamilies zorgen ervoor dat je makkelijker kunt kiezen voor een geur die bij je past. Het is een makkelijk beginpunt. Als je een bepaalde geur uit een familie lekker vindt, is de kans groot dat de andere parfums uit die familie je ook aanspreken. Om de juiste geurfamilie te vinden kun je langsgaan bij een parfumerie voor uitgebreid advies of je kunt ervoor kiezen om verschillende geurfamilies thuis te testen om je favoriet te bepalen. Lees dan wel de geur-omschrijving.

Hesperidèe (citrus)

Citrusgeuren zijn tijdloos. Bij deze groep horen verschillende vruchten: citroen, limoen, mandarijn, bergamot, sinaasappel of grapefruit. Deze citrusingrediënten worden vaak gecombineerd met aromatische en bloemige noten.

Florale (bloemig)

Dit is één van de grootste geurfamilies. Het merendeel van de parfums in Nederland zijn (deels) bloemig. Deze familie bevat vele geuren met verschillende bloemen. Al deze bloemen hebben hun eigen geur. Denk aan viooltjes, rozen of jasmijn.

Ambrée (oriëntaals)

Deze geurfamilie bestaat uit warme en sensuele geuren. Ingrediënten als musk, vanille, kaneel, kruiden en balsem zorgen voor een verleidelijke en intense geur. De familie wordt vaak gecombineerd met exotische bloemen en kruidige noten.

Boisée (houtachtig)

De geuren uit deze familie zijn vaak erg warm. Ze doen je denken aan de geuren van het bos, hout en mos. Dit wordt soms gecombineerd met een lichte bloemengeur. Je kan hierbij denken aan warm sandelhout of juist meer aan droger en scherper cederhout.

Cuir (leer)

Deze geurfamilie heeft veel verschillende elementen. Dit kan bloemig zijn of juist meer rokerig. Het parfumeren van leer voor een prettige geur, is het begin van parfumerie. Bij deze familie kun je denken aan de geur van honing, tabak, hout en rook.

Fougère (varen)

Dit zijn vaak meer de mannelijke geuren. Het is een fantasiegeur. De hoofdingrediënten die je hier voornamelijk ruikt zijn lavendel en eikenmos.

Chypre

Deze geurfamilie is benoemd naar parfumeur Francois Coty. In 1917 creëerde hij de geur ‘Chypre’, vernoemd naar het eiland Cyprus. De frisse geuren bestaan vaak uit een mix van eikenmos, bergamot en patchouli. Dit wordt aangevuld met een bloemige geur.


Keuzehulp en prijsvergelijker

Hieronder een kleine selectie van de nieuwste geuren.
Wij hebben altijd de goedkoopste prijs voor je! Klik hier voor onze keuzehulp & prijsvergelijker.

Jil Sander Sun 30 ml Eau de toilette Dames

Jil Sander Sun werd gelanceerd in 1989. De zonnige geur neemt je in gedachte mee naar parelwitte stranden en azuurblauwe zeeën.

Merk: Jil Sander
Productlijn: Sun
Geslacht: Dames
Inhoud: 30 ml
Geur type: Eau de Toilette

Jil Sander Sun 75 ml Eau de toilette Dames

Jil Sander brengt in 1989 het zomerse parfum Jil Sander Sun op de markt. Dit parfum omschrijft een onvergetelijke zomer! Jil Sander heeft met dit parfum een echte klassieker en een populair parfum gecreëerd.

Merk: Jil Sander
Productlijn: Sun
Geslacht: Dames
Inhoud: 75 ml
Geur type: Eau de Toilette

Davidoff Cool Water Wave 50 ml Eau de toilette Dames

Davidoff Cool Water Woman Wave werd gelanceerd in 2017. Maïa Lernout en Francis Kurkdjian zijn de parfumeurs achter de zomerse compositie.

Merk: Davidoff
Productlijn: Cool Water Wave
Geslacht: Dames
Inhoud: 50 ml
Geur type: Eau de toilette

Davidoff Cool Water 40 ml Eau de toilette Heren

Davidoff Cool Water is door Pierre Bourdon gelanceerd in 1988. Deze frisse en scherpe geur is sterk in zijn eenvoud en mannelijkheid.

Merk: DAVIDOFF
Productlijn: Cool Water
Geslacht: Heren
Inhoud: 40 ml
Geur type: Eau de Toilette

Cool Water Woman 30 ml Eau de toilette Dames

Davidoff Cool Water Woman Eau de Toilette werd 10 jaar na de lancering van de mannelijke versie van Cool Water gelanceerd. De geur van Cool Water Woman is een kalme geur die ons herinnert aan een oceaanbriesje, het koele zeewater, fruit en hout.

Merk: Davidoff
Productlijn: Cool water
Geslacht: Dames
Inhoud: 30 ml
Geur type: Eau de toilette

Jil Sander Sun 75 ml Eau de toilette Heren

Sun Men van Jil Sander werd uitgebracht in 2002. De parfumeurs van dit parfum zijn Beatrice Piquet en Alain Astori.

Merk: JIL SANDER
Productlijn: 843085
Geslacht: Heren
Inhoud: 75 ml
Geur type: Eau de Toilette

Calvin Klein Eternity Flame 30 ml Eau de toilette Heren

De eau de toilette voor mannen Calvin Klein Eternity Flame for Men is het symbool van onweerstaanbare passie. Hij staat voor warme openhartigheid en sensuele liefde.

Merk: Calvin Klein
Productlijn: Eternity Flame
Geslacht: Heren
Inhoud: 30 ml
Geur type: Eau de toilette

Davidoff Cool Water Wave 40 ml Eau de toilette Heren

Davidoff Cool Water Wave is een houtachtige aquatische geur die werd gelanceerd in 2017. "Overwin je grenzen, grijp de kans, ga voor de golf." Cool Water Wave is de Davidoff geur afkomstig van de samenwerking tussen 3 maitre parfumeurs: Francis Kurkdjian, Jean Jacques en Antoine Lie.

Merk: Davidoff
Productlijn: Cool Water Wave
Geslacht: Heren
Inhoud: 40 ml
Geur type: Navulbare fles >

Burberry Londen Men 30 ml Eau de toilette Heren

Burberry London Men werd gelanceerd in 2006 door het beroemde modehuis Burberry. Het is een oriëntaals-kruidige geur, die is ontworpen door Antoine Maisondieu.

Merk: Burberry
Productlijn: London for Men
Geslacht: Heren
Inhoud: 30 ml
Geur type: Eau de toilette

Cool Water Woman 50 ml Eau de toilette Dames

Davidoff Cool Water Woman is een bloemige, aquatische geur voor dames en doet u denken aan de frisse oceaan lucht. Cool Water werd uitgebracht in 1996 en gecreëerd door parfumeur Pierre Bourdon.

Merk: DAVIDOFF
Productlijn: Cool water
Geslacht: Dames
Inhoud: 50 ml
Geur type: Eau de Toilette

Jil Sander Eve 50 ml Eau de toilette Dames

Jil Sander Eve is gelanceerd in 2011. De geur is ontworpen door Jacques Polge.

Merk: Jil Sander
Productlijn: EVE
Geslacht: Dames
Inhoud: 50 ml
Geur type: Eau de toilette

Laura Biagiotti Laura Tender 25 ml Eau de toilette Dames

Laura Tender van Laura Biagiotti is een bloemige geur voor vrouwen dat werd uitgebracht in 2019. Topnoten zijn mandarijn, peer en jasmijn.

Merk: Laura Biagiotti
Productlijn: Laura Tender
Geslacht: Dames
Inhoud: 25 ml
Geur type: Eau de toilette


Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen