970x250: Mediamarkt Ad
Spotlight

Deze veelgemaakte parfum fouten maak je hierna hopelijk niet meer

Door site-redactie - Prijs-update: 27 januari 2022 -

Optimaal genieten van je favoriete parfum

Een parfum gaat bij veel mensen lang mee. Vooral als je meerdere geuren in de kast hebt staan, is een flesje niet zomaar op. Het is daarom belangrijk om je parfum op een goede manier te bewaren, zodat je er zo lang mogelijk mee kan doen. Je kunt het vaak ruiken en zien als een parfum niet meer helemaal goed is. De vloeistof is dan vaak wat verkleurd, en de geur is anders dan je het gewend bent.

Tips om je geuren langer te bewaren

Door je aan een aantal simpele tips te houden, kun je je parfum tot wel 2 of 3 jaar bewaren. Dit geldt niet voor alle soorten geuren. Bepaalde geurfamilies blijven minder lang goed. De citrus geurfamilie is vaak voor kortere tijd te gebruiken, doordat de citrusoliën kwetsbaar zijn. De parfums uit de geurfamilies oriëntaal, hout en bloemig blijven juist wel erg lang goed. Bij de parfums uit de oriëntale familie moet je er vooral opletten dat de vanillenoten niet verkleuren, dit gebeurt namelijk wel sneller. Houten –of bloemige geuren zijn een stuk robuuster, waardoor ze lang goed blijven. Om al je parfums zo goed mogelijk te bewaren, nemen we een aantal tips met je door:

  • Giet de parfum niet over. Er bestaan verschillende kleine varianten om je parfum in te vervoeren naar je werk of school. Dit kan in eerste instantie natuurlijk geen kwaad, maar het is wel goed om deze parfum regelmatig te gebruiken. Als je parfum namelijk overgiet in een andere fles komt deze in aanraking met lucht, waardoor de geur negatief kan veranderen. Het is daarom ook niet slim om je parfums te bewaren in een andere fles dan de originele (omdat je dit mooier vindt staan), want dan geldt hetzelfde verhaal.
  • Doe altijd de dop op de fles. Het is gemakkelijk om de parfum te bewaren zonder dop, maar dit is niet slim. De parfumgeur kan oxideren, waardoor er nare luchtjes uit je parfum kunnen komen.
  • Bewaar de parfum koel en donker. Hierboven benoemde we al dat lucht niet goed is voor je parfum. Het is dus belangrijk om je parfum op een donkere en koele plek te bewaren. Veel mensen bewaren hun parfum in de badkamer, maar door het douchen is het hier vaak erg vochtig. Deze plek is dus eigenlijk niet goed. Een donkere kast, of zelfs in de koelkast is het beste voor je parfum.

Waar breng je parfum aan?

Naast het goed bewaren van je parfum, is er ook vaak onduidelijkheid over de manier hoe je je parfum moet opspuiten. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, zodat je nog langer kunt genieten van de geur op je lichaam. De combinatie van je huid met de parfum zorgt ervoor dat je deze langer blijft ruiken. Spuit de parfum daarom niet zomaar om je heen of op je kleding, want de kans is groot dat je dit alleen in het begin ruikt. Kies voor een warme plek op je lichaam, waardoor de oliën iets opgewarmd worden na het spuiten. Dit behoudt de geur langer. De beste plek is tussen je hals en borst. Dus niet op de polsen, zoals veel mensen wel doen.

Hoeveel parfum moet je aanbrengen?

Meer opspuiten is niet altijd beter. Om de parfum langer te blijven ruiken, maken veel mensen de fout om er meer van op te spuiten. Dit heeft geen effect, behalve dat je anderen tot last kunt zijn met je sterke geur (in het begin). De geur zal namelijk ongeveer even snel verdwijnen, als wanneer je iets minder opspuit. Het is verstandiger om de parfum mee te nemen, zodat je binnen circa 5 a 6 uur nogmaals een spuitje op kunt doen. Houd er rekening mee dat een eau de parfum sterker is dan een eau de toilette. Van een eau de parfum zijn 2 of 3 spuitjes vaak voldoende, en voor een eau de toilette kun je wel een extra spuitje op doen. Een eau de toilette (of eau de cologne) bevat namelijk veel alcohol, waardoor deze geuren sneller verdwijnen.

De manier hoe je de parfum aanbrengt (met video)

De laatste tip om zo lang mogelijk te genieten van je parfum is door de manier hoe je het opdoet. We hebben net al gesproken over de beste plek om de parfum op te spuiten, maar de manier waarop heeft ook effect. Veel mensen wrijven de parfum in hun huid na het opspuiten. Dit is vaak een logische stap, doordat de parfum anders over je lichaam druipt. Door de geur in je huid te wrijven, zorg je ervoor dat deze niet kan mengen met je huid. Je wrijft het er als ware vanaf, waardoor de geur veel minder lang blijft hangen. De geur moet op je huid liggen, zodat het kan mengen met je eigen oliën. Door het druipen te verminderen kun je één of twee keer kort op de parfum deppen, maar het is verstandig om er verder niet aan te zitten. Op die manier blijft de geur het langste bij je.Populaire heren en damesgeuren

De onderstaande selectie geuren zijn een paar voorbeelden van de op dit moment de lekkerste heren en damesgeuren. Op zoek naar de beste herengeuren top 10 van dit moment met actuele prijzen? Bekijk dan ons content artikel Top 10 herengeuren

image: Chanel Coco Mademoiselle 50 ml Eau de parfum Dames

Chanel Coco Mademoiselle 50 ml Eau de parfum Dames

Meerdere verkopers
€ 75,71

image: Dior Sauvage 100 ml Eau de Toilette Heren

Dior Sauvage 100 ml Eau de Toilette Heren

Meerdere verkopers
€ 79,24

image: Paco Rabanne Lady Million Lucky 80 ml Eau de parfum Dames

Paco Rabanne Lady Million Lucky 80 ml Eau de parfum Dames

Meerdere verkopers
€ 63,72

image: Paco Rabanne 1 Million Lucky 100 ml Eau de toilette Heren

Paco Rabanne 1 Million Lucky 100 ml Eau de toilette Heren

Meerdere verkopers
€ 71,40

image: Hugo Boss Hugo Reversed 75 ml Eau de toilette Heren

Hugo Boss Hugo Reversed 75 ml Eau de toilette Heren

Meerdere verkopers
€ 34,99

Chanel Coco Mademoiselle 50 ml Eau de parfum Dames

Coco Madamoiselle is op de markt gebracht in 2001. De parfumeur van dit parfum is Jacques Polge, hij heeft al meer succesvolle parfums gecreëerd voor het merk Chanel.

Merk: Chanel
Productlijn: Coco Mademoiselle
Geslacht: Dames
Inhoud: 50 ml
Geur type: Eau de Parfum

Dior Sauvage 100 ml Eau de Toilette Heren

Een pakkende frisse compositie, met een onmiskenbaar krachtige naam. Dat was de manier waarop François Demachy, de Parfumeur-Créateur van het Huis Dior, het wilde: ruw en nobel tegelijkertijd.Natuurlijke ingrediënten, met uiterste zorg geselecteerd, triomferen in hoge dosis.

Merk: Dior
Productlijn: Sauvage
Geslacht: Heren
Inhoud: 100 ml
Geur type: Eau de Toilette

Paco Rabanne Lady Million Lucky 80 ml Eau de parfum Dames

Lady Million Lucky Het nieuwe Eau de Parfum voor vrouwen De Lucky Flacon Wanneer je alles hebt, wil je meer. Wanneer je goud hebt, wil je platina...

Merk: Paco Rabanne
Productlijn: Lucky
Geslacht: Dames
Inhoud: 80 ml
Geur type: Eau de Parfum

Paco Rabanne 1 Million Lucky 100 ml Eau de toilette Heren

De derde toevoeging aan de One Million collectie van Paco Rabanne is het Paco Rabanne One Million Lucky 100 ml voor heren. Deze Eau de toilette is in 2018 op de markt gebracht.

Merk: Paco Rabanne
Productlijn: Lucky
Geslacht: Heren
Inhoud: 100 ml
Geur type: Eau de Toilette

Hugo Boss Hugo Reversed 75 ml Eau de toilette Heren

Durf jij je perspectief te veranderen? Zet de wereld op zijn kop met Hugo Reversed. Ontdek deze urban cocktail met de energieke citrus geur van de Calabrische bergamot grapefruit, intense rozemarijn aroma en een frisse twist van de Haïtische vetiver.

Merk: Hugo Boss
Productlijn: Reversed
Geslacht: Heren
Inhoud: 75 ml
Geur type: Eau de Toilette

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen