728x90: Bol Ad
Shopping

De beste elektrische fietsen volgens de ExtraEnergy Test 2018

Door - - Prijs-update: 26 april 2024 -


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


De e-bike en speed pedelecs test

Twee keer per jaar worden de e-bikes en speed pedelecs in verschillende categorieën getest door het informatiebedrijf ExtraEnergy. ExtraEnergy doet alle testen zelf en hierbij letten ze op de ergonomie, de rijeigenschappen en de veiligheid van de elektrische fietsen of speed pedelecs. Het verschil tussen deze twee fietsen is dat je bij een speed pedelec verplicht bent om een helm te dragen en kenteken op je fiets te hebben, deze ondersteunt namelijk tot 45 kilometer per uur. Bij een gewone elektrische fiets is dit een stuk lager met 25 kilometer per uur.

De testresultaten van de test tonen aan dat het niet noodzakelijk de nieuwkomers op de markt zijn die er met de prijzen vandoor gaan. Het grootste deel van de winnaars bestaat uit fietsen die al op de markt zijn. Deze zijn vorig jaar of zelfs al dat jaar ervoor getest. Er zijn verschillende fabrikanten in de prijzen gevallen. Deze winnende e-bikes per categorie nemen we hieronder door.

Testwinnaar in de categorie Classic


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


De winnaar in de categorie Classic is de Qwic Premium NM8. Deze klassieke pedelec is erg comfortabel tijdens het fietsen. Je hebt namelijk een rechtopstaande zitpositie. Ook het opstappen bij deze fiets is erg gemakkelijk, dankzij de lage instap. De krachtige motor zorgt voor een soepele ondersteuning tijdens het fietsen. De speed pedelec heeft wendbaar rijgedrag.


image quality check Premium-artikel

Premium-artikel

Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.



Testwinnaar in de categorie Tour


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


De testwinnaar in deze categorie is de Stromer ST2. Bij deze speed pedelec is te zien dat er veel tijd is gestoken in de details ervan. De afwerkingen zijn perfect. De motor van de speedelec is zeer krachtig, niet alleen op vlakke stukken maar ook op hellingen. De fiets is vooral bedoeld voor langere fietstochten, dus daarom is een goede actieradius belangrijk. Deze is niet perfect, maar hij sluit wel heel goed aan bij het verwachte gebruik. De remmen werken heel goed. Dat allemaal in combinatie met een prettige zithouding, zorgt ervoor dat deze fiets overduidelijk heeft gewonnen. Er zit natuurlijk ook een nadeel aan de aanschaf van deze e-bike, de aankoopprijs is namelijk vrij hoog. Bij een speed pedelec krijg je ondersteuning tot maximaal 45 kilometer per uur. Je bent verplicht een helm te dragen en je moet een kenteken hebben.


Testwinnaar in de categorie Lifestyle


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


De winnaar in deze categorie is de Klever X-Speed. Deze e-bike heeft vooral gewonnen om zijn comfort en veiligheid. Een stabiel frame en brede banden zorgen voor een solide rijgedrag en veiligheid. De looks van deze fiets zijn erg divers. De allround looks passen zowel bij een zakelijke outfit, als bij een alledaags outfit. De testrijders noemen deze fiets krachtig, stabiel op de weg en robuust. De motor is dus erg krachtig tijdens het fietsen, maar ook zonder de motor doet de fiets goed zijn werk. Hij rolt probleemloos mee, en hij voelt erg licht aan. Het display van de fiets is erg gebruiksvriendelijk. Een groot voordeel is dat het display ook te bedienen is met handschoenen aan, dit is vaak niet vanzelfsprekend.


Testwinnaar in de categorie Cargo Family


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


De winnaar in deze categorie is de Riese & Müller Load. Het lange bereik en de hoge prestaties maken van de Load de meest succesvolle allrounder op de test. De rijeigenschappen van deze fietsen zijn heel goed. De laadbak van de elektrische bakfiets hangt laag op de grond, hierdoor is hij erg stevig. Hij is geschikt voor maximaal twee kinderen, en hij is voorzien van een stevige gordels. Hierdoor is hij erg veilig. De actieradius is heel hoog, waardoor je lang met de fiets kunt doen. Het enige grote nadeel van deze fiets is dat hij geschikt is voor een ondersteuning van maximaal 45 kilometer per uur, maar dat het heel moeilijk is om hieraan te komen. De snelheid is vaak een stuk lager.


Testwinnaar in de categorie Commercial Cargo


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


De winnaar in deze categorie is de Radkutsche Rapid. Hij is de winnaar in deze categorie in de 50kg+ en de 100kg+. De categorie is bedoeld voor (in het Nederlands) de elektrische bakfietsen. De fiets heeft een hele krachtige ondersteuning. Het voelt alsof je altijd wind mee hebt, dankzij de ondersteuning. Daarnaast is hij krachtig genoeg voor hellingen. De topkwaliteit Rohloff-naafversnelling is ideaal voor bakfietsen met voorwielaandrijving. In tegenstelling tot de meeste andere testfietsen wordt de motor aangestuurd door een draaigaspedaal, zodat u zelf bepaalt wanneer en hoeveel druk er wordt geleverd. De motor van de elektrische bakfiets kan ondersteunen tot maximaal 45 kilometer per uur.


Testwinnaar in de categorie Sport Road


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


De winnaar in deze categorie is de M1 Spitzing Worldcup. Deze categorie is speciaal bedoeld voor elektrische fietsen op sportcircuits. Ze zijn dus niet geschikt om op de normale weg te rijden. Deze fiets is het duurste exemplaar dat ooit getest is in deze test, met een prijs van ruim 16.000 euro. Het is bijna zonde om hem daadwerkelijk te gebruiken en ermee door de modder te rijden, want voor deze prijs hang je deze stoere e-bike liever als kunstobject aan de muur. De kwaliteit en de rijeigenschappen zijn toch zo goed dat de fiets gewonnen heeft in deze categorie, ongeacht de prijs. De motor kan een maximale ondersteuning van 75 km/u bereiken. In de test werd een opmerkelijke gemiddelde snelheid van 35,1 km/u gehaald op het Hills parcours. Een van de testrijders noemde deze e-bike een 'beest van een fiets', dankzij de enorme krachtige eigenschappen.


Testwinnaar in de categorie Folding Pedelec


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


Binnen deze categorie vallen (zoals we in het Nederlands zeggen) de opvouwbare speed pedelecs. De winnaar in deze categorie is de Torrot Citysurfer. De elektrische fiets won de sympathie van de testers dankzij zijn strakke lijnen en felle kleuren. Het grote voordeel van deze fiets is dat hij zeer licht in gewicht is, met slechts 21,1 kilogram. Dit is een groot voordeel bij een opvouwbare speed pedelec. Dit houdt vaak in dat de rijeigenschappen achteruit gaan, maar dat is bij deze fiets niet het geval. Zelfs bij afdalingen van 50 km/u blijft hij erg stabiel en scoort hij goed.

De fiets is voorzien van een compacte Bafang achterwielmotor. De motor is tijdens het fietsen niet compleet stil, maar volgens de testrijders is het geluid niet storend. Op de fiets kun je verschillende accessoires installeren zoals een bagagedrager of zelfs een kinderzitje. Deze zijn los te koop. De Torrot speed pedelec weet dus te verrassen door zijn krachtige motor en strakke uitstraling.


Testwinnaar in de categorie Sport Offroad


Let op! Dit is een testuitslag van 2018. Bekijk hier de meest actuele elektrische fiets testwinnaars 2024.


In de categorie Sport Offroad is de winnaar de Focus Jam² C Plus Pro. De elektrische fiets heeft gewonnen vanwege zijn looks en rijeigenschappen. De fiets moet natuurlijk vooral goed gebruikt kunnen worden tijdens fietstochten offroad, en daardoor is er veel kracht vanuit de fiets nodig. De Focus Jam beschikt hiervoor, en wordt niet zomaar een echte krachtpatser genoemd. Het ruwe en sportieve model zien we ook terug in de looks van deze fiets. De felle kleuren en strakke lijnen zorgen voor een extra stoere look. Naast offroad is deze e-bike ook goed te gebruiken op de normale weg. De winst gaat dus naar deze fiets dankzij zijn ruwe look en krachtige motor.

Populaire video voor artikel: De beste elektrische fietsen volgens de ExtraEnergy Test 2018

NEW De beste e-bike?
Wij hebben ze voor je verzameld

Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

Winnaars best geteste e-bikes