728x90: Wehkamp Ad
BBQ Review

Review Weber Q2000 vs Q2200 zijn compact met opklapbare werkbladen

Door site-redactie - Prijs-update: 01 december 2021 -

BBQ met traploos instelbare gasregelknop

De Weber Q2000. Deze barbecue van Weber geeft je de voordelen van een luxe gasbarbecue, maar blijft daarbij toch mobiel en compact. Doordat de deksel hoog is, gebruik je de Weber Q2000 Stand ook eenvoudig voor het bereiden van grotere gerechten. Je steekt de gasbarbecue eenvoudig aan met behulp van de piëzo-ontsteking. De temperatuur regel je vervolgens met behulp van de traploos instelbare gasregelknop. Het tweedelige grillrooster is vervaardigd uit geëmailleerd gietijzer en heeft geïntegreerde Flavorizer Bars die de brander tegen afdruipend vet en gerechten tegen aanbranden beschermen. De Weber Q2000 is uitgerust met twee zijbladen voor extra werkruimte. Met een deksel en ketel van robuust gietaluminium heeft hij een lange levensduur, zodat je lang plezier hebt van deze duurzame gasbarbecue.

De Weber Q2200. Barbecueën is altijd zo'n gedoe. Wat? Nee, echt niet. De Weber Q2200 bewijst het tegendeel. De stevige gasbarbecue is snel, eenvoudig in gebruik en is dankzij zijn formaat geschikt voor op grote balkons of in de tuin. Met de 2 werkbladen heb je genoeg ruimte om je ding te doen. Je steekt de barbecue veilig aan met de piëzo-ontsteking. Daarbij zorgen de traploze instelbare temperatuurregelaar en de thermometer in de deksel voor de optimale temperatuurregeling. Gas erop! Het gietijzeren grillrooster heeft geïntegreerde Flavorizer Bars die zorgen dat afdruipend vet niet op de brander komt. Hierdoor hebben je barbecuegerechten extra kans op slagen. De Weber Q2200 heeft een hogere deksel en een groter kookoppervlak dan zijn kleinere broertjes en zusjes.

Wat vinden wij van de Weber Q2000 en Q2200?

De Weber Q2000 en de Weber Q2200 zijn barbecue broertjes. De 2200 is een vernieuwde versie van de 2000. Er zijn niet veel aanpassingen gemaakt. Het verschil in prijs is ook niet groot, ongeveer 50 euro. Dat is de reden dat wij een review schrijven over beide barbecues in één keer. De Q2000 en Q2200 zijn gasbarbecues uit de Q-serie van Weber. Het zijn zeer compacte barbecues met een afmeting van 54 x 39 centimeter. Dit maakt de barbecues eenvoudig om mee te nemen op reis. De barbecues wegen ongeveer 15 kilogram. Als je kijkt naar andere draagbare barbecues is dit een fors gewicht. Hier moet je dus wel rekening mee houden als je de BBQ hiervoor wilt gebruiken.

In het uiterlijk is weinig verschil te zien tussen de Q2000 en de Q2200. Beide gasbarbecues hebben porselein geëmailleerde, gietijzeren grillroosters. Deze roosters zijn zeer prettig om mee te werken. Ondanks dat het geen houtskoolbarbecues zijn, krijg je alsnog de 'typische' grillstrepen op je vlees. Precies zoals je dat op een houtskoolbarbecue ook krijgt. De deksel en de kuip zijn gemaakt van gegoten aluminium. De constructie van deze deksel en kuip zijn zeer stevig en hier is weinig op aan te merken. Op de deksel van de BBQ zie je het grote verschil tussen deze twee barbecues. Het is ook één van de weinige verschillen, maar voor ons wel een heel belangrijk verschil. De Q2200 heeft een geïntegreerde dekselthermometer, terwijl de Q2000 dit niet heeft. Dit is een zeer fijne toevoeging en maakt het barbecueën naast makkelijker, ook nog een stuk leuker. Wij zouden daarom altijd de Q2200 aanraden, aangezien deze thermometer een groot verschil maakt in het gemak waarmee je het eten gaat bereiden.

De barbecues zijn zeer compact maar zijn uit te breiden door een onderstel. Een onderstel brengt extra opbergruimte met zich mee. Daarnaast maak je de BBQ zo meer een volwaardige barbecue, dankzij de grootte. Je kunt er gewoon achter staan, in plaats van dat je erbij moet zitten of hurken voor een tafelmodel. Allebei barbecues (ongeacht met of zonder onderstel) zijn voorzien van uitklapbare werktafels. Dit is een handige toevoeging. Hier kun je vlees op bewaren, of snijden of op kruiden. De Q2000 heeft een piëzo ontsteking en de Q2200 heeft een elektronische ontsteking. Zowel de Q2000 als de Q2200 zijn te gebruiken met maximaal 12 personen. Aangezien het formaat zeer compact is, is dit een grote meevaller. Hierdoor is de barbecue ook geschikt voor feestjes met meerdere mensen.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Good Housekeeping Institute:
Review Weber Q2200 Black
The Weber Q2200 is an easy to build, compact barbecue with folding side tables. Ideal for a small patio. Very easy to light and very good cooking performance. However, leg support is wobbly and not very sturdy. Efficient fat drip pan - collects most fat/meat juices and is easy to clean. Quite smoky when cooking burgers and sausages. Folding side tables can't take too much weight - 4 plates maximum. Quality cast iron cooking grills.
Score: 8.2
AmazingRibs.com:
Review Weber Q2200 Black
Q 2000 and 2200 are Weber's large portable gas grills with 280 square inches of cook surface and a single 12,000 BTU stainless steel burner. These portables, originally called Baby Q, were a hit coming out of the gate. As with all Weber BBQ grills, intelligent design coupled with quality construction produces an attractive cooker that works great. The heavy cast aluminum housing holds and distributes heat while the cast iron grates can do a decent job of searing.
Score: 7.3
The Spruce Eats:
Review Weber Q2200 Black
All in all, if you are willing to pay for this portable and don't need it to be very portable, then this is a good choice. The Weber Q 2200 has a large cooking area for a portable grill, and the full open gas grilling gets you as closes as possible to "real" grilling. However, at 42 pounds, it is pretty heavyóadd fuel, tools, and food and you won't want to take this very far. It is also one of the more expensive portables.
Score: 7.0


Conclusie

De Weber Q2000 en de Weber Q2200 zijn gasbarbecues uit de Q-serie van Weber. De barbecues zijn compact en daarom ideaal om mee te nemen op reis of naar vrienden of familie. De barbecues hebben een grilloppervlak van 54x39 centimeter en hiermee kun je voor maximaal 12 personen eten bereiden. Het grote verschil tussen de Q2000 en de Q2200 is dat de Q2200 een geïntegreerde dekselthermometer heeft. Als je gaat barbecueën is dit een echte must en daarom raden we deze aan. Beide barbecues hebben een geëmailleerde gietijzeren grillrooster en een kuip en deksel van aluminium.

7.5
 • Voor 12 personen • Q2200 heeft een geÔntegreerde dekselthermometer • Gietijzeren grillroosters
 • Q2000 heeft geen thermometer • Niet echt licht • Prijs
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Fysieke kenmerken

  Materiaal rooster GeŽmailleerd gietijzer

  Kenmerken

  Type barbecue Gasbarbecue
  Thermometer

  Gasbarbecues

  Type gasfles 10, 5 grijs (butaan/propaan)

  Elektrische barbecues

  Vermogen (watt) 3,7 kW

  Weber Q2200 Black

  icon: Weber Q2200 Black

  Weber - Barbecueën is altijd zo'n gedoe. Wat? Nee, echt niet. De Weber Q2200 bewijst het tegendeel. De stevige gasbarbecue is snel, eenvoudig in gebruik en is dankzij zijn formaat geschikt voor op grote balkons of in de tuin. Met de 2 werkbladen heb je genoeg ruimte om je ding te doen. Je steekt de barbecue veilig aan met de piëzo-ontsteking. Daarbij zorgen de traploze instelbare

  Relevante producten

  icon: Weber Q2000 Stand - te koop vanaf: 449,-

  Weber Q2000 Stand

  Weber - Deze barbecue van Weber geeft je de voordelen van een luxe gasbarbecue, maar blijft daarbij toch mobiel en compact. Doordat de deksel hoog is, gebruik je de Weber Q2000 Stand ook...

  Meerdere verkopers: vanaf € 449,-

  icon: Weber Q2200 Stand - te koop vanaf: 499,-

  Weber Q2200 Stand

  Weber - Barbecueën alleen voor groot grondbezitters? Echt niet. De Weber Q2200 Stand bewijst het tegendeel. De stevige gasbarbecue is snel, eenvoudig in gebruik en is dankzij zijn...

  Alles voor bbq: € 499,-

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen