728x90: Gazelle Ad
Review

Review DeLonghi Dedica met dubbele lekbak voor al je mokken

Door site-redactie - Prijs-update: 23 januari 2022 -

Oefening baart kunst

De DeLonghi Dedica neemt met zijn smalle formaat weinig ruimte in beslag op jouw keukenblad. Zet 2 espresso's tegelijk met de dubbele filterhouder of gebruik de enkele filterhouder voor het zetten van 1 espresso. Met het stoompijpje schuim je melk op voor een cappuccino of latte macchiato. De dubbele lekbak is speciaal ontworpen voor het plaatsen van lage én hoge mokken. Wil je ruimte vrij maken voor een hoge mok? Dan neem je gemakkelijk de bovenste laag van de lekbak weg. Wanneer je`s ochtends weinig tijd hebt gebruik je ook ESE servings in deze espressomachine. Hiermee zet je snel en gemakkelijk een kop koffie met een koffiepad.

Wat vinden wij van de DeLonghi Dedica?
De Dedica is een smalle koffiemachine, die weinig ruimte in beslag neemt in je keuken. Doordat de machine zo smal is, bevinden een aantal opties zich aan de zijkant, die normaal aan de voorkant zaten. Het gaat hier vooral om de stoompijp en de besturing hiervan. De bedieningsknoppen voor single of double shots bevinden zich aan de bovenkant. Dit zijn simpele knoppen, die mooi wegvallen in het geheel. Dit alles zorgt ervoor dat de machine er strak en minimalistisch uitziet. Een leuk detail van de machine is de dubbele lekbak. In eerste instantie lijkt het alsof je enkel kleine mokken kunt gebruiken bij deze machine. Dit is niet waar. Je kunt namelijk een deel van de lekbak verwijderen, zodat er ook hogere mokken onder passen.

Je hebt de mogelijkheid om melk op te schuimen, voor cappuccino's of latte macchiato's. Het gaat hier niet om een volautomaat, maar om een piston machine. Gemak en snelheid staan hierbij dus niet centraal. Zoals je bij een volautomaat alleen een knop hoeft in te drukken, is het bij de machine een kwestie van oefenen om de perfecte cappuccino te maken. Je kunt werken met gemalen koffie of met capsules. Natuurlijk heeft een piston machine voordelen, want de kwaliteit van de koffie staat juist wel centraal. Ondanks dat het hier vooral om de smaak van de koffie gaat, valt de smaak van de espresso ons tegen. Wij zouden het niet als zeer positief bestempelen. De cappuccino heeft wel een goede cremelaag, waardoor deze juist wel erg lekker is. Het gaat hier echt om een machine die veel tijd van je vraagt. Als je op zoekt bent naar een simpele machine, die je binnen no-time een lekkere kop koffie geeft, is het verstandig om verder te kijken naar een andere machine. Hij is daarentegen wel erg geschikt voor een-persoonshuishoudens of kleinere koffiedrinkers, dankzij het zeer compacte formaat.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Pound Coffee:
Review DeLonghi Dedica Style EC 685.W
The Delonghi EC690M is priced a little higher than some other similar machines, but we also found it to be a sturdier, faster machine overall. While it still is a manual coffee machine, we also felt that it was much easier to use than some of its competitors. It also had a lot of little extras that werenít essential to the overall brewing process but made using the machine that much more straightforward.
Score: 6.7
Consumentenbond:
Review DeLonghi Dedica Style EC 685.W
De Delonghi EC 680 is een small apparaatje, slechts 15 cm breed. Verkrijgbaar in rood, zilver en zwart. Je kunt met gemalen koffie of ESE-servings aan de slag. Melkopschuimen doe je handmatig met het stoompijpje. De koffieuitlopen zitten dicht bij elkaar waardoor twee kopjes tegelijk zetten onhandig is. De machine voelt onstabiel. Kwaliteit espresso is onvoldoende (4,8).
Score: 6.9
Vivakoffie:
Review DeLonghi Dedica Style EC 685.W
Alhoewel het ontwerp van de DeLonghi Dedica simpel is, is het brouwen een complexere opgave. Net als bij andere piston-gedreven machines is het maken van de koffie meer een ritueel dan een gemak, gebouwd om meer gehoor te geven aan de vraag naar kwaliteit dan aan snelheid. Al is het een prachtige machine die uitstekende koffie serveert, is de Dedica beter geschikt voor fervente liefhebbers en ontspannen weekends.
Score: 8.0
Digital Trends:
Review DeLonghi Dedica Style EC 685.W
The back of the machine houses a removable container for water that when full can make eight espressos. The steam spout is on the right side of the machine with a dial to adjust the froth; partially submerge the spout in a half-filled cup of milk and select the setting of how much foam you want on the steam dial. Once you get the hang of it, the froth comes out perfect every time.
Score: 8.0


Conclusie

De DeLonghi Dedica is een zeer compacte machine. De bediening, de stoompijp en de besturing zijn netjes afgewerkt aan de zijkant en bovenkant, waardoor de machine zo smal en minimalistisch is. Je kunt melkvarianten maken, zoals een cappuccino. Maar dit kost tijd en moeite, het is namelijk vrij ingewikkeld om een cappuccino te maken. Als je op zoekt bent naar een machine, waar je heel makkelijk en snel koffie mee kunt zetten, is deze niet erg geschikt. Het apparaat heeft een dubbele lekbak, waardoor je de helft eronder uit kunt halen zodat er ook hoge mokken onder passen.

7.4
 • Eenvoudige bediening • Smal ontwerp • Dubbele lekbak
 • Cappuccino maken is ingewikkeld • Espresso smaak valt tegen
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  DeLonghi Dedica Style EC 685.W

  DeLonghi Dedica Style EC 685.W is onder andere te koop bij

  De winkel van ons allemaal

  € 148,-

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Ga naar Bol.com

  Groot in shoppen

  € 175,76

  Levertijd: 3 - 5 werkdagen

  Ga naar OTTO

  Alles wat je nodig in en om de keuken

  € 209,90

  Op werkdagen voor 22.00 besteld, morgen in huis!

  Ga naar Alternate

  Specificaties

  Algemeen

  Merk DeLonghi
  Fabrikantcode (sku) Dedica Style EC 685.W
  Top Product

  Koffie

  Aantal kopjes (Per zetbeurt) 2
  Koffie Gemalen koffie, ESE-servings
  Soorten koffie Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato

  DeLonghi Dedica Style EC 685.W

  icon: DeLonghi Dedica Style EC 685.W

  De'Longhi - De DeLonghi Dedica Style EC 685.W neemt met zijn smalle formaat weinig ruimte in beslag op jouw keukenblad. Zet 2 espresso's tegelijk met de dubbele filterhouder of gebruik de enkele filterhouder voor het zetten van 1 espresso. Met het stoompijpje schuim je melk op voor een cappuccino of latte macchiato. De dubbele lekbak is speciaal ontworpen voor het plaatsen van lage én hoge mokken.

  Relevante producten

  icon: DeLonghi EC685.BK Dedica Zwart - te koop vanaf: 157,95

  DeLonghi EC685.BK Dedica Zwart

  De'Longhi - Consumentenbond Beste Koop - De DeLonghi EC685.BK Dedica Zwart neemt met zijn smalle formaat weinig ruimte in beslag op jouw keukenblad. Zet 2 espresso's tegelijk met de...

  Meerdere verkopers: vanaf € 157,95

  icon: DeLonghi EC685.R Dedica Rood - te koop vanaf: 166,-

  DeLonghi EC685.R Dedica Rood

  De'Longhi - De DeLonghi EC685.R Dedica Rood neemt met zijn smalle formaat weinig ruimte in beslag op jouw keukenblad. Zet 2 espresso's tegelijk met de dubbele filterhouder of gebruik de...

  Meerdere verkopers: vanaf € 166,-

  icon: DeLonghi Dedica Style EC 685.W - te koop vanaf: 148,-

  DeLonghi Dedica Style EC 685.W

  De'Longhi - De DeLonghi Dedica Style EC 685.W neemt met zijn smalle formaat weinig ruimte in beslag op jouw keukenblad. Zet 2 espresso's tegelijk met de dubbele filterhouder of gebruik de...

  Meerdere verkopers: vanaf € 148,-

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen