728x90: Expert Ad
Nespresso review

Review DeLonghi Nespresso Lattissima Touch met Creamy Latte

Door site-redactie - Prijs-update: 23 januari 2022 -

Handig met vaatwasserbestendig melkreservoir

Met de nieuwe Lattissima Touch koffiemachine bevinden de koffierecepten zich letterlijk onder je vingertoppen. Kies uit de twee kopgroottes espresso en lungo of bereid met één druk op de knop een cappuccino, latte macchiato of creamy latte via het intuïtieve touchscreen. Met de nieuwste Nespresso Lattissima Touch koffiemachine kan je nu ook een nieuw koffierecept met melk bereiden: Creamy Latte. Koffie bereiden met één druk op de knop en textuur melkschuim naar eigen voorkeur.

De nieuwe Lattissima Touch biedt ongelofelijk veel mogelijkheden in bereidingen en je kunt recepten ook je eigen ‘touch’ geven. Met de geïntegreerde melkopschuimer kun je de textuur van het melkschuim zelf instellen. Je kunt zelfs meer melk toevoegen met de knop voor extra melkschuim, maar dat kun je ook later beslissen. Het melkreservoir is namelijk afneembaar, zodat je de melk vers kunt houden in de koelkast.

Deze koffiemachine is uitgerust met een intuïtieve ontkalkings-, en reinigingsfunctie die je waarschuwt wanneer de machine ontkalkt of gereinigd moet worden. Alle onderdelen van het melksysteem kunnen in de vaatwasser om het onderhoud nog gemakkelijker te maken. Door de energiebesparingsfunctie schakelt de machine automatisch uit na 9 minuten niet gebruikt te zijn.

Het hogedruksysteem van 19 bar zorgt voor de heerlijke koffie, zoals bereid door een barista. Dit systeem is nodig om de alle aroma's van de Nespresso koffies vrij te laten komen en een romige crema-laag te creëren. Het snelle opwarmsysteem verwarmt het water in 25 seconden tot de ideale temperatuur, en heeft slechts 15 seconden extra nodig wanneer je koffierecepten met melk wilt bereiden.


Wat vinden wij van de DeLonghi Nespresso Lattissima Touch?
Er bestaan meerdere varianten van de Lattissima Touch. We hebben het in dit geval over de EN.560 en de EN.550 series. De varianten verschillen in prijs, maar zijn niet hoger dan 330 euro. Het verschil tussen de verschillende series is het kleurgebruik en materiaalgebruik. Daarnaast heeft de duurdere variant (EN.550) een automatische clean toets, en de 560 heeft deze niet. Dit is zeker een handige toevoeging, maar het is niet onmisbaar. De machine is namelijk uitgerust met een aantal waarschuwingen wanneer je de machine moet ontkalken of reinigen. Dit is handig, want op deze manier hoef je er zelf niet meer over na te denken. Het melkreservoir is afneembaar, en daarom ideaal voor in de vaatwasser. Net als de andere onderdelen, die ook allemaal vaatwasserbestendig zijn.

De machines zijn voorzien van een geïntegreerde melkopschuimer. Dat maakt deze lijn van DeLonghi ideaal voor de liefhebbers van koffie met melk. Als je het melkreservoir niet gebruikt, kun je deze in de koelkast bewaren. Het design van deze lijn is wederom, zoals we gewend zijn van DeLonghi, erg strak om te zien. De machine is erg compact en past daarom goed in kleinere keukens of op een kookeiland. Een handig detail, vooral in het geval van kookeilanden: de machine heeft een extra lang snoer waardoor hij niet direct naast een stopcontact hoeft te staan. Deze machine werkt met capsules van Nespresso. Via het keuzemenu kun je met één druk op de knop, in totaal zes verschillende koffiespecialiteiten maken. Het gaat hier om de cappuccino, latte macchiato, espresso, lungo of ristretto.

Op de bediening hebben we nog wel wat aan te merken. De knopjes zijn allemaal erg klein, waardoor je soms iets te makkelijk op een verkeerde knop drukt. Daarnaast lijken de symbolen erg veel op elkaar. Dit kan voor verwarring zorgen, vooral in het begin van het gebruik. Het waterreservoir heeft een handvat aan de bovenkant, waardoor deze niet erg makkelijk is om te vullen onder de kraan.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Pound Coffee:
Review DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart
We found the Lattissima to be a well-made coffee machine that brewed professional-quality drinks with thelittle hassle. The detachable, integrated milk carafe was an great addition that opened the device up to more possibilities, and the capsule system couldnít be any easier to use. We did see a few areas for improvement. Despite there being a drip tray, we noticed that the spout continued leaking water for about ten seconds after the coffee was finished dispensing.
Score: 7.6
Consumentenbond:
Review DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart
De Nespresso Lattissima Touch van Delonghi is een portiesysteem voor Nespresso capsules die met een enkele druk op de knop een cappuccino of een latte macchiato zet. Het melkreservoir is afneembaar. Hij is makkelijk in gebruik en snel opgewarmd. De kwaliteit van de espresso (9,0) en de melkschuim zijn zeer goed. Een nadeel is dat om het melksysteem te spoelen moet je de knop de hele tijd indrukken.
Score: 8.4
Tech Guide:
Review DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart
When youíve finished your coffee there is also a cleaning control that, when held for 15 seconds, pushes hot water and steam through the unit to clean it. The RCS can also be easily disassembled and cleaned manually. What users will notice with the Lattissima Touch is the speed. Pre-heating times for the coffee and the milk have been greatly improved so you can make your coffee even quicker.
Score: 7.2
Vivakoffie:
Review DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart
Eigenzinningheden terzijde, met de Lattissima Touch krijg je waar voor je geld en een machine boordevol functies. Als je echter voornamelijk espresso drinkt is hij waarschijnlijk de investering niet waard. Maar de karaf daarentegen opent een wereld van dranken voor je, die basis capsulemachines niet bieden, zodat je er wel meer gebruik van maakt.
Score: 8.0
Digital Trends:
Review DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart
The Lattissima Touch isnít a bad espresso maker. Its ability to make steamed milk is definitely a bonus. If you want a no-fuss option, this is as easy as it gets. Making an espresso (or any of the other five types of coffee) is pretty straightforward. Just place a cup under the spout, lift the capsule lever, place the capsule, press the button for the type of coffee you want, and pull down the lever.
Score: 6.0


Conclusie

De DeLonghi Nespresso Lattissima Touch is een zeer compacte portiesysteem. De machine is ideaal geschikt in kleinere keukens. Of op een kookeiland, danzij het verlengde snoer kun je er alle kanten mee op. Het apparaat gebruikt capsules van Nespresso. Deze zijn in verhouding aan de dure kant, waardoor een kopje koffie relatief duurder is, dan bijvoorbeeld met een volautomaat. De bediening laat wat aan de wensen over. De symbolen zijn moeilijk te onderscheiden, en de knopjes zijn erg klein waardoor je soms de verkeerde aanklikt. Je kunt met één knop in totaal zes koffiespecialiteiten maken.

7.4
 • Compact • Extra lang snoer • GeÔntegreerde melkopschuimer
 • Waterreservoir moeilijk te vullen • Symbolen op machine moeilijk te onderscheiden • Knopjes erg klein
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart

  DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart is onder andere te koop bij

  Keuken & Koken

  € 196,-

  Op voorraad

  Ga naar Art & Craft

  De winkel van ons allemaal

  € 198,-

  Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Ga naar Bol.com

  Alles voor een (koffie)glimlach

  € 206,-

  Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.

  Ga naar Coolblue

  Specificaties

  Algemeen

  Merk De'Longhi
  Fabrikantcode (sku) EN560.B
  Top Product

  Koffie

  Aantal kopjes (Per zetbeurt) 1
  Koffie Capsules
  Soorten koffie Espresso, Cafť lungo, Cappuccino, Latte macchiato

  DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart

  icon: DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart

  De'Longhi - Met de nieuwe Nespresso Lattissima Touch EN560 zwart koffiemachine kan je nu ook een nieuw koffierecept met melk bereiden: Creamy Latte. Met de nieuwste Lattissima Touch koffiemachine bevinden de koffierecepten zich letterlijk onder je vingertoppen. Kies uit de twee kopgroottes espresso en lungo of bereid met één druk op de knop een cappuccino, latte macchiato of creamy latte via

  Relevante producten

  icon: DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN550.B Zwart - te koop vanaf: 429,90

  DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN550.B Zwart

  De'Longhi - De DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN550.B Zwart heeft een ruim melkreservoir van 350 ml; hiermee zet je zo'n 7 cappuccino's achter elkaar. Voor het zetten van een...

  Bol.com: € 429,90

  icon: DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.S Zilver - te koop vanaf: 209,95

  DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.S Zilver

  De'Longhi - Met de nieuwe Nespresso Lattissima Touch EN560 zilver koffiemachine kan je nu ook een nieuw koffierecept met melk bereiden: Creamy Latte. Met de nieuwe Lattissima Touch...

  Meerdere verkopers: vanaf € 209,95

  icon: DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart - te koop vanaf: 196,-

  DeLonghi Nespresso Lattissima Touch EN560.B Zwart

  De'Longhi - Met de nieuwe Nespresso Lattissima Touch EN560 zwart koffiemachine kan je nu ook een nieuw koffierecept met melk bereiden: Creamy Latte. Met de nieuwste Lattissima Touch...

  Meerdere verkopers: vanaf € 196,-

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen