Stella Ad
Jura review

Review Jura D6 met eenvoudige draaiknop voor smaakvolle koffie

Door site-redactie - Prijs-update: 12 mei 2021 -

Cappuccino met slechts één draai

Eenvoudige, heldere vormen en een hoogwaardige verwerking zijn kenmerkend voor het design van de D-serie. De bediening via het tekstdisplay en de ergonomisch geoptimaliseerde draaiknop presenteert zich eenvoudig en intuïtief. Even zelfverklarend zijn programmering en onderhoud. Dankzij innovatieve technologieën stromen koffieklassiekers van beste barista-kwaliteit in slechts enkele stappen in het kopje. De automatische reinigingsprogramma's maken het maandelijks onderhoud een stuk gemakkelijker.

De machine heeft een waterreservoir met een inhoud van 1,9 liter. U kunt de koffie aan uw smaak aanpassen door het kiezen van 1 van de 4 koffiesterktes. Zet met de machine 1 of 2 kopjes van verschillende koffiespecialiteiten zoals espresso, cappuccino of caffé lungo.

Wat vinden wij van de Jura D6?
De Jura D6 is verkrijgbaar in de kleur platina. Het design van deze machine is simpel. Er zijn niet veel onnodige mogelijkheden op de D6. Wat je ziet, dat krijg je ook. Via de draaiknop bedien je het menu gemakkelijk. Je kunt verschillende koffies zelfs maken met slechts één draai aan de knop. De machine heeft geen display, dit maakt hem eenvoudig maar ook minder luxe. Veel Jura machines zijn voorzien van een kleurendisplay met duidelijke animaties en soms met touchschreen. Bij de D6 is dit beperkt tot 'alleen' de draaiknop. Maar zoals eerder al vermeld, het werkt erg goed. Het enige nadeel van de draaiknop is dat als je melkvarianten wilt maken, zoals een cappuccino, dat je de draaiknop moet blijven gebruiken voor de melk. Als je veel zwarte koffie drinkt zul je hier weinig hinder van ondervinden, maar als je de machine veel gaat gebruiken voor de melkvarianten, is het beter om een andere/duurdere Jura aan te schaffen.

In de D6 zit de nieuwe P.E.P. technologie voor een betere smaak van je koffie. Doordat er minder water door de koffie wordt geperst, blijft de smaak voller. Je vindt niet alle nieuwste functies van Jura in de D6. Er zit een Aroma G2-molen in, wat een ietwat verouderde versie is van de Aroma G3-molen. De zetgroep is ook niet vernieuwd, dus de D6 is nog niet voorzien van Vacüum Clean.
De koffieuitloop is verstelbaar, waardoor je er grotere glazen onder kunt gebruiken. Een groot voordeel van de D6 is het lage energieverbruik tijdens het gebruik. Let op: de Jura D60 is technisch gelijk aan de D6, maar verschilt enkel in kleur. Dit wil zeggen dat deze review ook geldt voor de D60.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Consumentenbond:
Review Jura D6 Platina
De D6 Zwart Platina is een volautomatische espressomachine uit de D-serie van Jura. Deze eenvoudig en strak vormgegeven espressomachine heeft een cappuccinatore (een melkslangetje) voor het automatisch opschuimen van melk. De verstelbare koffieuitloop werkt goed. Een nadeel is dat het spoelen van de machine gebeurt als hij uitstaat, en dit duurt nogal lang. De temperatuur bij de eerste espresso na het opwarmen is laag.
Score: 7.8
The Coffee Factory:
Review Jura D6 Platina
De nieuwe JURA D6 is een vernieuwde C65. Vooral qua design, want de molen is hetzelfde gebleven, Aroma G2. Wel is de JURA D6 uitgevoerd met P.E.P., de nieuwe Claris Smart waterfilters en is de D6 compatibel met de JURA Coffee app. Hiervan is de adapter niet meegeleverd. Met de JURA D6 kan je cappuccino bereiden, al moet je dan wel bij de machine blijven staan omdat je de draaiknop moet gebruiken voor de afgifte van melk.
Score: 7.1


Conclusie

De Jura D6 is een zeer eenvoudig te bedienen koffiemachine. Het design is strak en hij is verkrijgbaar in de kleur platina. De machine bedien je via de draaiknop, er is geen display of andere fuctionaliteiten. Dit maakt het overzichtelijk, maar daardoor geeft het een minder luxe gevoel. Bij het maken van melkvarianten moet je de knop blijven vasthouden, dit is vervelend. Dit maakt de koffiemachine minder geschikt als je een groot liefhebber bent van een cappuccino. De D6 is erg laag in het energiegebruik. Als de machine de bonen aan het malen is, zorgt dit voor een luidruchtige omgeving.

7.5
 • Laag energiegebruik • Overzichtelijke bediening • P.E.P.
 • Niet de allernieuwste technologieŽn • Bij melkvarianten draaiknop vasthouden • Luidruchtig
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Jura D6 Platina

  Jura D6 Platina is onder andere te koop bij

  Eigentijds webwarenhuis

  € 699,-

  Beschikbaar

  Ga naar fonQ

  De winkel van ons allemaal

  € 749,-

  Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

  Ga naar Bol.com

  Alles voor een (koffie)glimlach

  € 799,-

  Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.

  Ga naar Coolblue

  Specificaties

  Algemeen

  Merk Jura
  Model Jura D6 Platina
  Fabrikantcode 15181

  Koffie

  Aantal kopjes (Per zetbeurt) 2
  Koffie Koffiebonen
  Soorten koffie Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato

  Jura D6 Platina

  icon: Jura D6 Platina

  Jura - Cappuccino met één draai. Eenvoudige, heldere vormen en een hoogwaardige verwerking zijn kenmerkend voor het design van de D-serie. De bediening via het tekstdisplay en de ergonomisch geoptimaliseerde draaiknop presenteert zich eenvoudig en intuïtief. Even zelfverklarend zijn programmering en onderhoud. Dankzij innovatieve technologieën stromen koffieklassiekers van beste

  Relevante producten

  icon: Jura D6 Platina - te koop vanaf: 699,-

  Jura D6 Platina

  Jura - Cappuccino met één draai. Eenvoudige, heldere vormen en een hoogwaardige verwerking zijn kenmerkend voor het design van de D-serie. De bediening via het tekstdisplay...

  Meerdere verkopers: vanaf € 699,-

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen