Review

Review Razer Huntsman V2 Analog. Toetsenbord met millimeter precisie!

Door site-redactie - Prijs-update: 03 augustus 2021 -

Review Razer Huntsman V2 Analog

De Razer Huntsman V2 analog lijkt op het eerste gezicht veel op de Razer Huntsman Elite maar de verschillen zijn toch een stuk groter dan gedacht. De Huntsman V2 analog is namelijk voorzien van Analog Optical Switches en met de introductie van analoge input is volledige bewegingsvrijheid in alle richtingen mogelijk voor pc-gaming zonder gebruik van een controller. Ook kunnen we de gevoeligheid van elke toets tot op de millimeter nauwkeurig instellen en is het voorzien van een geheel nieuwe optie genaamd tweestaps-actuatie. Wij zoeken het voor je uit hoe het precies zit met de nieuwste en snelste toetsenbord van Razer.

Tweestaps actuatie

Net als bij de Seelseries Apex Pro kan je de gevoeligheid van elke toets aanpassen aan je eigen speelstijl. Je kan kiezen voor een actuatie van 1,5 mm voor snelle games tot een actuatie van 3,6 mm voor diepe en doelbewuste toetsaanslagen wat erg fijn werkt. Maar wat we nog niet eerder hebben gezien bij andere toetsenborden is een tweestaps-actuatie waarmee je met één toetsaanslag twee geprogrammeerde functies kan activeren die op twee verschillende actuatiepunten zijn ingesteld. Dit zorgt in principe voor twee keer zoveel functionaliteit per toetsaanslag en is ideaal voor het maken van combo's in games. Bijvoorbeeld een granaat pakken en gooien met dezelfde toetsaanslag. Zelf hebben we daar nog niet echt een goede toepassing voor kunnen vinden aangezien het verschil maar een paar millimeter is tusen oppakken (toets klein beetje indrukken) en gooien (helemaal indrukken). Razer zegt er zelf dit over; "We innoveren voortdurend op het gebied van switch-technologie voor gaming-toetsenborden. Via meerdere testrondes en onderzoek onder onze community, hebben we een compleet nieuwe switch ontworpen die de deur opent naar een geheel nieuwe game-ervaring." aldus Alvin Cheung, Senior Vice President van Razers randapparatuur-afdeling.

Razer Analog Optical Switches
De Razer Analog Optical Switch is niet alleen een baanbrekende ontwikkeling op het gebied van switch-technologie, maar biedt ook een geheel nieuwe game-ervaring. De technologie combineert drie componenten: analoge input, variabele actuatie en tweestaps-actuatie wat als gamer aanvoelt dat je veel meer controlle hebt over je toetsenbord, zoals welke toets wat doet en hoe gevoelig bepaalde toetsen moeten zijn. De meegeleverde software is voldoende overzichtelijk om snel genoeg al deze functies per toets te kunnen instellen.

Analoge input

De analoge input is vergelijkbaar met de input van een analoge joystick en zorgt voor een soepelere, subtielere besturing. Deze techniek speelt in op de beperkingen van een achtwegs WASD-beweging en maakt een beweging van 360 graden mogelijk. Dit is ideaal voor games met ondersteuning voor controllers, zoals third-person-games, multiplatform-shooters, race-games en simulatie-games.

Deze Analog Optical Switches zijn gebaseerd op de bekende Razer Optical Switches technologie en maken gebruik van licht om elke toets wel of niet te activeren. Alle toetsen registreren aan de onderkant hoeveel licht er door de switch gaat en zo kan het toetsenbord meten hoe ver elke toets wordt ingedrukt. Aangezien er niets sneller is dan licht werkt dit heel erg goed en het gevoel van snelheid merk je dan ook behoorlijk als je met dit toetsenbord aan het gamen bent. In tegenstelling tot traditionele mechanische switches, vereist het minder bewegende delen en geen metalen contacten. Zonder fysieke contactpunten die slijten, kunnen volgens Razer, deze switches met gemak tot honderd miljoen toetsaanslagen meegaan.

Community-gedreven upgrades

Als nieuwste toevoeging aan de Huntsman-familie, heeft de Razer Huntsman V2 Analog upgrades die voortkomen uit de feedback van de community ten opzichte van de Huntsman Elite. Tegelijkertijd behoudt het toetsenbord zijn populaire vormfactor en de mediatoetsen met een digitale draaiknop. De Elite ligt een stuk platter terwijl de nieuwste Huntsman V2 Analog een stuk schuiner staat wat een stuk beter is.


Een b
eweging van 360 graden met de WASD toetsen is indrukwekkend

Doubleshot PBT-keycaps

Razer heeft op veler verzoek zijn doubleshot PBT-keycaps toegevoegd voor een stevige afwerking met meer grip. Razer past de doubleshot gietproces toe om een duurzamere keycap te produceren in vergelijking met traditioneel ABS-kunststof dat op de meeste andere toetsenborden te vinden is. De doubleshot keycaps laten wel iets minder licht door dan we hadden verwacht maar verder is de grip en stevigheid een behoorlijke verbetering. Het nieuwe Huntsman V2 Analog-toetsenbord heeft ook een verbeterde connectiviteit en komt met een gevlochten kabel. Als je ook de tweede kabel aansluit op je pc dan is USB 3.0 passthrough mogelijk. Wat er op neerkomt dat je een usb-apparaat aan de zijkant van het toetsenbord kan inprikken en in de praktijk erg handig is.


De Razer Optical Switches maken aan de onderkant gebruik van licht-registratie wat enorm snel werkt

De Huntsman V2 Analog is voorzien van diverse RGB Chroma-verlichtingszones en in navolging van zijn voorganger heeft het toetsenbord rondom underglow-verlichting - ook rond de randloze, magnetische kunstlederen polssteun wat er echt heel erg goed uitziet. Heel erg leuk is een losse polssteun die voorzien is van licht. Wat een mooi detail!. Je kan de verlichtingseffecten personaliseren met een keuze uit maar liefst 16,8 miljoen kleuren via de Razer Synapse 3-software en werkt verder prima. Razer Chroma-lichteffecten zijn ook geïntegreerd in populaire games waardoor de lichteffecten reageren op onder meer de gameplay. Razer Chroma kan worden gesynchroniseerd met andere apparaten voor een nog meer meeslepende ervaring. Je kan zelfs de Razer Huntsman V2 Analog koppelen aan andere Razer Chroma-producten en synchroniseren met slimme verlichting in huis dankzij de Philips Hue-integratie met Razer Chroma. Nieuwe Analog Optical Switches, diverse verbeteringen van de doubleshot PBT-keycaps tot de connectiviteit en volledige Chroma-integratie maken de nieuwe Razer Huntsman Analog tot het meest geavanceerde, veelzijdige en personaliseerbare Razer-toetsenbord van dit moment.

Toetsen Razer Doubleshot PBT Keycaps
Geheugen in toetsenbord Tot vijf profielen (Hybrid onboard storage)
Size Full Size inclusief vier media toetsen
Type verlichting Razer Chroma RGB
Toetsen Doubleshot PBT Keycaps (hoge kwaliteit)
Dynamische verlichting 150+ games ondersteuning


Conclusie

De Huntsman V2 Analog toetsenbord van Razer zit vol details en de kwaliteit is erg hoog. Alle toetsen registreren aan de onderkant hoeveel licht er door elke switch gaat en zo kan het toetsenbord meten hoe ver elke toets wordt ingedrukt. Aangezien er niets sneller is dan licht werkt dit heel erg goed en het gevoel van snelheid merk je dan ook behoorlijk als je met dit toetsenbord aan het gamen bent. De Razer Huntsman V2 Analog reageert niet alleen heel erg snel maar het laat zich ook nog helemaal instellen zoals we dat zelf willen. De analoge input is vergelijkbaar met de input van een analoge joystick en zorgt voor een soepelere, subtielere besturing. Deze techniek speelt in op de beperkingen van een achtwegs WASD-beweging en maakt een beweging van 360 graden nu eindelijk mogelijk wat een behoorlijk verschil maakt tijdens het gamen. Wat een fijn toetsenbord is dit. De toetsen zijn een stuk stiller dan de clicky toetsen maar helemaal stil zijn ze niet. Het had helemaal perfect geweest als alle toetsen ingebouwde silicon-dempers hadden gekregen net als de Razer Huntsman Mini. We hebben zelf nog niet een echte goede toepassing kunnen vinden voor de Tweestaps actuatie waarmee je met één toetsaanslag verschillende acties kan laten uitvoeren. De prijs is aan de hoge kant maar is wel te verklaren, gezien de kwaliteit en wat je met dit toetsenbord allemaal kan. Ben je op zoek naar een full-size toetsenbord waarvan de prijs minder belangrijk is en je de gevoeligheid per toets echt goed kan regelen en zelfs verschillende acties kan laten uitvoeren met éen druk op de knop. Here you go; de Razer Huntsman V2 Analog is simpelweg het beste toetsenbord van dit moment.

9.1
 • Kwaliteit • Full-size • Optical Switches • Tweestaps actuatie • Per toets gevoeligheid instellen
 • Hoge prijs
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Razer Huntsman V2 Analog

  Razer Huntsman V2 Analog is onder andere te koop bij

  De winkel van ons allemaal

  € 253,95

  Uiterlijk 5 augustus in huis

  Ga naar Bol.com

  Alles voor een (entertainment)glimlach

  € 259,-

  Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.

  Ga naar Coolblue

  Dat is zeker

  € 269,99

  Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!

  Ga naar BCC

  Specificaties

  Algemeen

  Merk Razer
  Top Product

  Fysieke kenmerken

  Kleur Zwart

  Toetsen

  Programmeerbare toetsen
  Geschikt voor gaming
  Mechanische toetsen Analog met zelf in te stellen gevoeligheid

  Verbinding

  Type verbinding Bedraad

  Razer Huntsman V2 Analog

  icon: Razer Huntsman V2 Analog

  Razer - De Huntsman V2 Analog is het eerste analoge optische gaming-toetsenbord van Razer. Het toetsenbord is uitgerust met de nieuwste en meest geavanceerde schakelaars en de switch-technologie combineert drie componenten: analoge input, variabele actuatie en tweestaps-actuatie. De analoge input is vergelijkbaar met de input van een analoge joystick en zorgt voor een fijnere bewegingscontrole. Met

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen