728x90: Bol Ad
Gaming headset review

Review BlackShark V2 Pro headset. Het voelt alsof we valsspelen

Door - - Prijs-update: 10 december 2023 -

Review BlackShark V2 Pro

Draadloze gaming gear van het merk Razer dragen tegenwoordig allemaal het woordje Pro in de naam. Van de zeer populaire Razer BlackShark V2 gaming-headset is er nu ook een draadloze versie beschikbaar: de Razer BlackShark V2 Pro, en claimt verbluffende audio, superieure microfoonhelderheid en geluidsisolatie. De BlackShark V2 Pro wordt aangedreven door Razer HyperSpeed draadloze technologie, die lossless audio levert voor draadloze gaming met lage latentie (vertraging). De BlackShark V2 wordt gezien als de ultieme E-Sport gaming-headset en we zijn benieuwd of ze met dit nieuwe draadloze model het nog beter hebben kunnen maken. De afgelopen periode hebben wij de BlackShark V2 Pro uitvoerig getest en vergeleken met andere high-end gaming headsets in dezelfde prijsklasse. Bekijk ook ons artikel beste gaming headset prijs kwaliteit waarin we de top 10 gaming koptelefoons hebben uitgelicht.

Wat zit er in de doos?

Bij het openen van de doos is duidelijk te zien dat er met zorg is nagedacht over de verpakking en gevoel wat een premium product zoals dit moet overbrengen. De doos is stevig en de headset is ter bescherming netje ingepakt in foam. Uiteraard bevat de doos de headset, microfoon, dongle en de nodige kabels. In de doos vind je ook een draagzakje voor de koptelefoon, maar onze ervaring is dat we dit eigenlijk nooit voor de headset gebruiken maar meer om er andere dingen in te doen. De Razer stickers en een persoonlijk berichtje van de CEO van Razer maken de beleving compleet. Het geheel geeft een gevoel van aandacht en dat ook kleine details belangrijk zijn.De
BlackShark V2 Pro is volledig zwart uitgevoerd

Geschikt voor alle gameplatformen

Met de bijgeleverde kabel kan je de BlackShark V2 Pro op alle platformen gebruiken zoals de Pc, Mac, Nintendo Switch, Playstation en Xbox. Met de bijgeleverde dongle, kan je de headset draadloos gebruiken wat verder heel goed werkt. Maar het is wel belangrijk om te vermelden dat draadloos gebruik niet mogelijk is op een Xbox. Als je de BlackShark V2 Pro met een Xbox wil gebruiken dan zal je de headset met een kabel moeten verbinden aan je Xbox-controller. We begrijpen niet goed waarom de headset op dit moment niet draadloos kan werken op een Xbox, maar mogelijk komt hier later nog een fix voor.

Open of dichte headset

Gaming headsets hebben twee soorten oorschelpen: open of gesloten (in het engels; open or closed headset). De BlackShark V2 Pro is een closed headset en heeft dus gesloten oorschelpen. We laten je hieronder het verschil zien tussen een open en gesloten headset.

Gesloten headset Open headset
Gesloten oorschelpen sluiten je beter af voor omgevingsgeluid. Wel komt er weinig lucht bij, dus de temperatuur in de oorschelpen loopt aardig op. Het effect is ook dat het geluid niet weg kan en dus direct in je oor terecht komt en daarbij het gevoel geeft dat je aan het gamen bent in een minder open wereld. Open oorschelpen hebben kleine gaatjes aan de buitenkant van elk oorschelp en laten hierdoor meer geluid van de omgeving door, maar zorgen ook voor een betere ventilatie. Het effect van een open oorschelp is dat het geluid een beetje weg kan zodat het niet direct in je oor terecht komt en het gevoel geeft dat je aan het gamen bent in een meer open en ruimtelijkere wereld.


Wanneer we de BlackShark V2 Pro uit de doos halen valt op dat hij er een stuk stoerder uitziet als zijn niet draadloze broertje de BlackShark V2. Dat komt omdat de Pro volledig zwart is uitgevoerd. Het ziet er echt heel lekker uit. Zijn bedrade broertje heeft een gifgroene kabel en logo op de oorschelp en is zeker niet verkeerd maar persoonlijk vinden wij de zwarte Pro variant net iets mooier. Op de oorschelp bevindt zich een aantal knoppen, zoals de aan-uit knop, microfoon mute knop en volumeregelaar. Het valt wel op dat de volumeregelaar erg groot is uitgevoerd. Maar we begrijpen wel waar het vandaan komt. Niet alle toetsenborden hebben een zonder te kijken, snel vindbaar volumeregelaar of het volume regelen via een spelcomputer is niet te doen. En dan is een lekkere grote volumeknop op de headset toch erg handig. Wij hebben zelf een grote volumeregelaar op ons toetsenbord en gebruiken de grote draaibare knop op de headset helemaal niet. En in dat geval vinden we de een grote knop voor het uiterlijk wat minder maar hou je meer van een retro-look dan zal het vast in de smaak vallen. De Pro heeft verder geen verlichting en dus geen ondersteuning voor Razer Chroma RGB.

Gewicht, draagcomfort en bouwkwaliteit

Het eerste wat aan de BlackShark V2 Pro opvalt is het heerlijk lichte gewicht. Draadloze headsets zijn door de batterij vaak veel te zwaar. Maar de Razer headset is extreem licht met slechts 320 gram. Ter vergelijking: de Corsair Virtuoso RGB Wireless is 358 gram en de Logitech Pro X Wireless maar liefst 370 gram. Dit lijkt misschien niet zoveel, maar als je een headset lang op je hoofd hebt telt elke gram.

De BlackShark V2 Pro zit niet alleen heerlijk maar heeft ook voldoende klemkracht om de headset goed op je hoofd te houden, maar het voelt zeker niet te strak. We hebben de headset ook met brildragers getest en zelfs na een lange game-sessie was er geen ongemak of afdruk van de bril te zien. Dit is een mooi pluspunt. De oorschelpkussen en hoofdband zijn gemaakt van ultrazacht traag-schuim in combinatie met FlowKnit-stof, die de klemkracht van de headset aanzienlijk verminderen en we kunnen niet anders zeggen, een heerlijk zacht gevoel geeft. FlowKnit-stof is een ademende stof dat zweet minimaliseert en de warmteontwikkeling door huidcontact vermindert. De keuze voor stof is ons zeer goed bevallen, want van leer-achtige afwerkingen krijgen niet alleen wij maar de meeste gamers de bekende zweetoren. De oorkussens zijn helaas niet te verwijderen en dus ook niet te vervangen als ze beschadigen of vettig worden.

De headset is gemaakt van een hard kunststof en voelt robuust genoeg aan. De verstelbare scharnieren zijn gemaakt van metalen pootjes en geven het geheel een strak en clean uiterlijk. De metalen pootjes zien er op het eerste gezicht wat kwetsbaar uit maar na wat flink strekken en buigen van de oorschelpen bleef alles toch verassend genoeg op zijn plek zitten. Geen zorgen dus.

Speaker van hoge kwaliteit

De HyperSpeed draadloze technologie levert lossless audio via de stoorvrije 2,4 GHz frequentie. De 2,4 GHz draadloze verbinding heeft zich in de muizen-scene al bewezen als zeer betrouwbaar en de mogelijkheid tot supersnelle overdracht van gegevens. De BlackShark V2 Pro levert lossless audio met lage latentie en houdt in dat er sprake is van een nauwkeurige weergave van audio en er geen informatie verloren gaat. En dat verschil merken we behoorlijk tijdens het gamen. Het geluid ervaren we zonder vertraging. Heerlijk!

Helderdere, duidelijkere audio

De BlackShark V2 Pro bevat bovendien gepatenteerde TriForce Titanium 50 mm-audiodrivers. Deze drivers verdelen het geluid in 3 verschillende delen voor de individuele afstemming van hoge, midden en lage tonen. Dit zorgt voor helderdere, duidelijkere audio met rijkere hoge tonen en krachtigere bassen. Elke geluid heeft zijn eigen drivers en de hoge, midden en lage tonen worden elk separaat aangestuurd. Dit leidt tot meer duidelijkheid. Wanneer we dit testen merken we dat andere headset dan wat ‘modderiger’ klinken. Traditionele audio-drivers stemmen frequenties met hetzelfde gedeelte van de audiodriver af, wat vaak resulteert in ‘modderig’ geluid.

We konden de tegenspelers perfect horen en pinpointen, voordat we ze konden zien

De BlackShark heeft ook een extra luidsprekerkamer zorgt voor balans tussen beide oorschelpen en om bas te verfijnen. Hierdoor krijg je een rijker geluid voor elk detail, zoals voetstappen en geweerschoten. Dit konden we duidelijk merken en dit gaf in de verschillende FPS-games een aanzienlijk voordeel. We konden de tegenspelers perfect horen en pinpointen, voordat we ze konden zien. Fantastisch! Wat hadden we graag de gefrustreerde reacties van de tegenspelers willen zien: "hoe wist hij dat ik daar vandaan zou komen?". De Razer Synapse 3 software wordt geleverd met THX game-profielen. De profielen zijn afgestemd en goedgekeurd door de game-ontwikkelaars, om nog meer te komen tot een ideale geluidbeleving van je favoriete game.

Noise cancelation

We hebben de noise cancelation getest op een drukke plek en we waren zeker onder de indruk van het vermogen om omgevingsgeluid te onderdrukken. De headset houdt ongewenst geluid buiten (van je mechanische clicky toetsenbord, het geluid van juichende menigten of een stofzuigende medemens). Het maakt niet uit, we kunnen helemaal in de game opgaan. We hebben de BlackShark ook vergeleken met de Sony MX-serie die bekent staat om zijn perfecte Noise Cancelation en zoals verwacht presteert de BlackShark net iets minder goed. Er zijn weinig concurrenten op de markt, die op dit moment ook noise cancelation aanbieden in een game-headset. De concurrenten - de Corsair Virtuoso RGB Wireless en Logitech Pro X Wireless - hebben beide geen noise cancelation.

Hoogwaardige microfoon

De Razer Pro heeft een HyperClear Supercardioïde microfoon voor duidelijke spraakkwaliteit. Daarnaast heeft de microfoon een gerichter gebied voor spraakopname, waardoor omgevingsgeluid van de achter- en zijkanten wordt onderdrukt. De maar liefst 9,9 millimeter microfoon is de grootste op een Razer-gamingheadset op dit moment. De microfoon heeft een open ontwerp voor een goede, heldere en nauwkeurige reproductie van je stem. De microfoon eenvoudig te verwijderen als je hem niet nodig hebt. De microfoon-boom is beetje slap en blijft niet goed voor je mond zitten. Het is fijn dat je de microfoon eraf kunt halen. Wij wij vragen ons af of een harde wegklapbare microfoon-boom niet lekkerder is. De microfoon is in te stellen via de gratis software Razer Synapse 3. Wij vonden de standaard microfoon instellingen veel te vlak en raden je zeker aan om met de instellingen te spelen. Als je eenmaal de goede instellingen hebt gevonden ben je voor al je game-buddy’s nog beter te verstaan.

Batterijduur

De accu van de BlackShark Pro levert voldoende vermogen voor maximaal 24 uur spelen en is eenvoudig op te laden via de bijgeleverde USB-kabel. Tijdens het laden is het mogelijk om gewoon door te gamen. Op een Pc is het niet eenvoudig te zien hoeveel batterijduur je nog over hebt en is te zien in de bijgeleverde software Razer Synapse 3. Wij hadden het beter gevonden als door middel van een stem kunt horen welke percentage batterij je nog over hebt, zoals bij de Sony MX-serie. Tenslotte kun je niet makkelijk zien of de headset nog aan staat. Gelukkig gaat hij wel na enige tijd automatisch uit. TIP: laad de headset op na gebruik, zodat je altijd draadloos kan gamen.

Draadloos

We hebben geen enkele keer gemerkt dat de verbinding tijdens het spelen wegviel. Als je buiten het bereik van de ontvanger loopt dan hoor je een toon en wordt de verbinding verbroken. De verbinding wordt automatisch weer hersteld wanneer je weer in de buurt van je ontvanger komt. Dit is heel erg goed gedaan. Op de BlackShark Pro zit geen Bluetooth verbinding, maar we hadden het toch fijn gevonden als dit erop had gezeten. We weten dat Bluetooth te langzaam is voor gamen, maar als gewone koptelefoon, gekoppeld aan je telefoon had een leuke plus geweest.


Conclusie

De Razer BlackShark V2 Pro is geschikt voor alle game-platformen, maar alleen op de Xbox is de headset niet draadloos te gebruiken. De geluidskwaliteit van de BlackShark V2 Pro is niet alleen heel erg goed maar voelt soms alsof we valsspelen. We kunnen de locatie van de tegenspeler en andere geluiden perfect pinpointen. Via de 2,4 GHz draadloze verbinding wordt de meest nauwkeurige weergave van de audio met de kleinst mogelijke vertraging geleverd. De TriForce Titanium 50 mm-audiodrivers verdelen het geluid in drie verschillende delen voor helderdere, duidelijkere audio met rijkere hoge tonen en krachtigere bassen. Elke geluid heeft zijn eigen drivers en de hoge, midden en lage tonen worden elk apart aangestuurd. En dat verschil merken we behoorlijk tijdens het gamen. Wat een feest. Combineer dit met een perfecte microfoon, noise cancelation, tot 24 uur draadloos gamen, zeer licht in gewicht, een degelijk en stoer uiterlijk, en je hebt wat ons betreft de perfecte gaming-headset. De prijs is hoog maar de Razer BlackShark V2 Pro is wat ons betreft een absolute aanrader.

9.1
 • Perfecte geluidsweergave • Goede Microfoon • Licht gewicht • Noise cancelation
 • Oorkussens niet verwijderbaar
 • Razer BlackShark V2 Pro zwart

  Razer BlackShark V2 Pro zwart is onder andere te koop bij

  Logo Bol.com

  € 145,-

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Laagste prijs gevonden vandaag 11:10 uur

  Logo Megekko

  € 179,90

  Op voorraad

  Laagste prijs gevonden vandaag 15:41 uur

  Logo Proshop

  € 196,69

  Op voorraad

  Laagste prijs gevonden vandaag 14:39 uur

  Specificaties

  Platform

  Computerplatform PC, Mac, Switch, PS, XBOX
  Geluidsweergave per platform PC - Stereo, PC - Surround, PS4 - Stereo, Xbox One - Stereo

  Geluid

  Ontwerp oorschelpen Dicht ontwerp
  Razer BlackShark V2 Pro zwart

  icon: Razer BlackShark V2 Pro zwart

  Laagste prijs gevonden
  vandaag 15:42 uur: vanaf € 145.00

  Populaire video voor artikel: Review BlackShark V2 Pro headset. Het voelt alsof we valsspelen
  Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Relevante producten

  icon: Razer Blackshark V2 X - te koop vanaf: 45,-

  Razer Blackshark V2 X

  Razer - De Razer Blackshark V2 X is een gaming-headset met geweldige audio, heldere microfoon en voortreffelijke geluidsisolatie. Dankzij noise cancelling heb je minder last van...

  Meerdere verkopers: vanaf € 45,-

  icon: Razer BlackShark V2 Pro zwart - te koop vanaf: 145,-

  Razer BlackShark V2 Pro zwart

  Razer - De Razer BlackShark V2 Pro zwart is een draadloze gaming headset. Aangedreven door Razer HyperSpeed Wireless-technologie, is deze headset met verrassende audio, heldere microfoon...

  Meerdere verkopers: vanaf € 145,-

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen