728x90: Bol Ad
iPad Tips

Wat zijn de verschillen tussen Android tablets en iPads

Door - - Prijs-update: 22 september 2023 -

Hoe moet ik kiezen tussen iPadOS en Android?

Ben je op zoek naar een nieuwe tablet, maar weet je niet of je moet kiezen voor een Apple iPad of toch een Android tablet? In dit artikelen vertellen we je de verschillen en overeenkomsten tussen het Google Android en Apple iPadOS besturingssysteem voor tablets. Zo weet jij welke tablet je moet kiezen. Belangrijk om mee te beginnen is dat beide besturingssystemen uitstekend zijn. Het is wel zo dat beide besturingssystemen behoorlijk van elkaar verschillen. De grootste verschillen zijn de applicaties & de App store, de hoeveelheid updates en de gebruikersinterface. In dit artikel leggen we de voor- en nadelen van iPadOS en Android uit. Meer over dit onderwerp welke eigenschappen zijn belangrijk bij de keuze van een tablet?.

Google Android

Apple iPadOS

Vormgeving & Uiterlijk

Het Google Android besturingssysteem kun je vinden op verschillende merken tablets, zoals Samsung en Lenovo. Sommige tablet-fabrikanten passen het besturingssysteem aan, zodat het een eigen uiterlijk krijgt. Hierdoor verschilt het uiterlijk in apps, icoontjes en instellingen. Google Android biedt veel vrijheid om de gebruikersinterface in te stellen, maar is soms wel wat minder intuïtief.

Het Apple besturingssysteem iPadOS draait alleen op hun eigen Apple iPads. Het iPadOS besturingssysteem staat bekend om haar gebruiksvriendelijkheid. Omdat Apple zowel de hardware als de software produceert, werkt dit goed met elkaar samen.

Privacy & veiligheid

De frequentie waarmee je updates ontvangt, verschilt per merk en toestel. Wanneer Google een nieuwe versie van Android uitbrengt, dan is deze niet direct beschikbaar voor jouw tablet. De tablet-fabrikant moet het eerst aanpassen voor jouw toestel. Zelf heb je controle over de privacy-instellingen en dat er alleen gegevens worden gedeeld als jij hiervoor toestemming hebt gegeven.

Apple staat bekend omdat zij sterk inzetten op privacy en veiligheid. Jouw gebruikersgegevens worden alleen op je tablet opgeslagen, tenzij je toestemming geeft om deze gegevens te delen. Jaarlijks brengt Apple een nieuwe update uit van iPadOS, die direct beschikbaar is voor alle iPads.

Apps

Android biedt de mogelijkheid om apps te downloaden uit de Google Play Store, maar ook buiten de Play Store om. De apps in de Play Store voldoen aan de veiligheidseisen van Google, maar die daarbuiten uiteraard niet. Deze apps kunnen malware bevatten en je tablet besmetten met een virus.

Op een iPad kun je alleen apps installeren die in de Apple App Store staan. Al deze apps voldoen aan Apple haar strenge veiligheidseisen. Zo hoef je niet bang te zijn voor onveilige apps, die je tablet besmetten met een virus.

Digitale assistent

De virtuele assistent van het Android besturingssysteem is de Google Assistant. Je kunt de assistent aanroepen door 'Hey Google' te roepen. Met de assistent kun je eenvoudig een boodschappenlijstje maken, vragen om de laatste weersverwachting of je favoriete muziek album af te spelen.

De virtuele assistent van het iPadOS besturingssysteem is de Siri. Je kunt de assistent aanroepen door 'Hé Siri’ te roepen. Via spraakopdrachten kun je Siri vragen om informatie op te zoeken, een route te plannen of iemand voor je te bellen.

Conclusie

Jouw voorkeuren bepalen welk besturingsschema voor jouw geschikt is. Ben je al bekend met Apple iOS (iPhone) of macOS (MacBook), dan zul je het iPadOS zeer intuïtief vinden en snel je weg vinden. Vind je privacy & veiligheid van jouw data erg belangrijk dan adviseren wij je om te kiezen voor een iPad met iPadOS. Wil je meer mogelijkheden en vrijheid om zelf het uiterlijk te bepalen? Weet je zelf precies hoe je je eigen veiligheid moet garanderen? Dan is tablet met Android de beste keuze voor jou.


Populaire video voor artikel: Wat zijn de verschillen tussen Android tablets en iPads

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen