728x90: Bol Ad
3D-Printer review

Review Cubicon Single 3D-printer met zelflossende bouwtafel

Door - - Prijs-update: 07 december 2023 -

Unieke en moderne eigenschappen, daar staat de professionele 3D printer de Cubicon Single bekend om. De Cubicon Single beschikt over een zelflossende bouwtafel; dit houdt in in tegenstelling tot vrijwel alle andere 3D printers welke werken volgens het FFF/FDM principe. De bouwtafel hoeft daardoor niet voorzien te worden van lijm, tape of additioneel bouwpleau om het printen onderdeel te laten hechten. Wanneer het geprinte onderdeel is afkoeld, kan het zonder gereedschap van het bouwoppervlak verwijderd worden. De 3D printer heeft een verwarmd bouwopppervlak en daarnaast ook nog eens een verwamde binnenkamer, waardoor het printen ABS filament ook mogelijk is!

Cubicon Single vervolg op Cubicon Style printer
De Cubicon Single Plus 3D-printer is het vervolg op de al zeer goede Cubicon Single 3D-printer, met als resultaat een absoluut indrukwekkend apparaat. De nieuwe 4.3 Touch Screen Interface, met automatische kalibratie en WiFi bieden een genadeloos goed printproces. Door het gebruikscomfort is deze 3D-printers zeer geschikt voor beginners. De printkwaliteit is fantastisch, de verbeterde sensoren, positiebepaling en ingebouwde diagnostiek systemen, zorgen ervoor dat de printer nog langer in zijn topstaat operationeel blijft.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

3D Hubs:
Review Cubicon Style 3D-printer
I have two Cubicon Singles, been running them 24 hours 7 days a week for nearly 6 months, very few problems. Certainly nothing compared to my other printers. Get the Simplify3D factory files and all is good, although their slicer is quite good. They just work and you aren't locked into "special" filaments. My only gripe is I would like a bigger build volume.
Score: 9.1


Conclusie

Deze opvolger van de Cubicon Style printer heeft vele voordelen. Zo is de 3D-printer geatomatiseerd, de extruder eenvoudig schoon te maken of te vervangen, heeft de printer een gezondheidsvoordeel door de ingebouwde Hepa-luchtfilter, meldt het diagnose systeem automatisch fouten én is de printer snel en ook nog eenvoudig te bedienen. De printer wordt hierdoor veelal op scholen of op kantoren gebruikt. Door de vele opties lijkt de printer ingewikkeld voor beginners, toch wordt dit door het gebruiksgemak, de handige opties en de bijgeleverde handleiding tegengesproken. Daarnaast past het design van deze indrukwekkende printer in iedere omgeving.

9.1
 • Zelflossende bouwtafel • Precisie • Gebruiksvriendelijk
 • Klein printformaat/bouwvolume • Gesloten filmamentsysteem
 • Specificaties

  Printspecificaties

  Laagdikte (micron / mm)100-300

  Printen

  Filament-systeem (Open/gesloten)Gesloten
  Verwarmd printbed (Graden Celsius)

  Fysieke eigenschappen printer

  Aantal printkoppen (Extruders)1 (Single Extruder)

  Software/Systeemeisen

  Software bijgeleverd Cubicreator V2.5
  Cubicon Style 3D-printer

  icon: Cubicon Style 3D-printer

  Populaire video voor artikel: Review Cubicon Single 3D-printer met zelflossende bouwtafel

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen