728x90: Bol Ad
Wasmachine review

Review AEG LR6KOLN wasmachine met ProSense technologie

Door - - Prijs-update: 23 maart 2023 -

Hoe presteert de AEG LR6KOLN wasmachine?

De AEG LR6KOLN is een vrijstaande wasmachine (voorlader) met 8 kg vulgewicht en centrifugeert de was met een snelheid van 1400 toeren en heeft energieklasse A. De AEG ProSense wasmachine uit de 6000-serie is stil en energiezuinig. De 6000 ProSense wasmachine is in staat de hoeveelheid tijd, water en energie die nodig is te schatten, afhankelijk van de grootte van de lading. Dit geldt zowel voor één enkel overhemd als voor het was voor de hele week. Zorg ervoor dat je kleren niet langer gewassen worden dan strikt nodig is, om de kleuren en de structuur langer te behouden. Als je kiest voor de TimeSave-optie, duurt de wasbeurt, maar de helft zo lang. Het hygiëneprogramma, gecertificeerd door Swissatest, is een kwalitatief hoogwaardige wascyclus die meer dan 99,99% van alle bacteriën en virussen uit kleding verwijdert. Bij temperaturen van hoger dan 60 °C kan een wasbeurt ervoor zorgen dat allergenen verminderen. Bekijk ook onze wasmachine kopen overzicht met daarin de nieuwste wasmachines.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

AEG:
Review AEG LR6KOLN 6000 serie ProSense 8 kg
Zeer goed apparaat, erg stil in gebruik. Veel verschillende bruikbare functies. Een prachtig apparaat met makkelijke instelbare uitmuntend opererende wasprogramma's. Een echte eco-stand die het wasgoed uitstekend schoon wast en een handig kort programma van 20 minuten voor 3 kg was. Ook de stoomfunctie is erg makkelijk, zo na de feestdagen met alle pailletten tops en jurkjes!
Score: 9.6
EP.nl:
Review AEG LR6KOLN 6000 serie ProSense 8 kg
De wasmachine is simpel te bedienen. Met een draaiknop kies je een programma. Die je kunt aanpassen met de keuze uit verschillende temperaturen, toerental voor centrifuge en tijdsduur. De was op lage temperatuur en korte tijdsduur is weer schoon en goed gecentrifugeerd. De standaard voor geprogrammeerde programma's zijn Uitstekend. Een zuinige goede wasmachine.
Score: 9.4
Expert:
Review AEG LR6KOLN 6000 serie ProSense 8 kg
De nieuwe machine is degelijk uitgevoerd, ziet er ook netje uit en het belangrijkste, hij wast goed en is eenvoudig te bedienen. Voldoende keuzeprogramma's en ook een energiebesparend programma. Ook kan je het programma even pauzeren, maar het belangrijkste is dat je het centrifugeren nauwelijks hoort. Uitstekend apparaat, maar een onduidelijke handleiding.
Score: 9.4


Conclusie

De AEG ProSense technologie past de tijd, water- en het energieverbruik aan de grootte van de lading wasgoed. Hiermee kan je zeer zuinig wassen en daarom heeft deze wasmachine de beste energieklasse A. De wasmachine maakt slechts 74 decibel geluid bij het centrifugeren van de was. Met zijn 8 kilogram vulgewicht is deze wasmachine zeer geschikt voor gezinnen van 3 tot 5 personen. Met een centrifugesnelheid van 1400 toeren heeft het wasgoed een restvochtpercentage van slechts 50%. Nadat je het wasgoed ophangt of in de droger doet, is het snel droog. De AEG LR6KOLN heeft een goed eco programma, waarbij zo min mogelijk energie wordt verbruikt. Het grootste nadeel is wel dat het wasprogramma erg lang kan duren.

9.5
 • Stil • Energiezuinig • Wasgoed goed droog • Veel bruikbare programma's
 • Onduidelijke handleiding • ECO programma duurt lang
 • AEG LR6KOLN 6000 serie ProSense 8 kg

  AEG LR6KOLN 6000 serie ProSense 8 kg is onder andere te koop bij

  Logo Budgetplan

  € 619,-

  5 werkdagen in bestelling

  Bekijk bij Budgetplan

  Logo Witgoedhuis

  € 689,-

  Op voorraad

  Bekijk bij Witgoedhuis

  Logo Expert

  € 699,-

  Voor 18:00 besteld, volgende werkdag in huis

  Bekijk bij Expert

  Specificaties

  Algemeen

  Energieklasse (Nieuw: Vanaf maart 2021) A
  Geluidsniveau wassen (decibel (dB)) 75

  Waskenmerken

  Vulgewicht (kilogram) 8

  Droogkenmerken

  Toerental (TPM (Toeren Per Minuut)) 1400
  AEG LR6KOLN 6000 serie ProSense 8 kg

  icon: AEG LR6KOLN 6000 serie ProSense 8 kg

  AEG - Wasmachine - De AEG LR6KOLN is een vrijstaande voorlader wasmachine met maar liefst 8 kilogram vulgewicht en een 1400 toerental. De wasmachine centrifugeert de was met een snelheid van 1400 toeren en heeft een energieklasse A. De voordelen van de AEG LR6KOLN ProSense zijn een groot 8 kg vulgewicht: geschikt voor een huishouden van ongeveer 2-3 personen. Met een centrifugesnelheid van 1400 toeren

  Populaire video voor artikel: Review AEG LR6KOLN wasmachine met ProSense technologie
  Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen