728x90: Bol Ad
Wasdroger review

Review AEG t6db72gp ProSense wasdroger

Door site-redactie - Prijs-update: 28 november 2022 -

De AEG condensdroger Lavatherm T6DB72GP heeft plek voor 7 kiligram wasgoed. Het voordeel van een condensdroger is, dat je geen afvoerslang naar buiten nodig hebt. Deze droger heeft energieklasse B. De wasdroger is uitgevoerd met 10 programma's. De trommel verschillende richtingen op, waardoor je wasgoed niet in elkaar draait en je krijgt een gelijkmatig droog resultaat.

De AEG ProSense sensoren houden voortdurend de vochtigheid van de stof in de gaten, waardoor je niet langer droogt dan nodig is. De wasdroger stopt automatisch zodra het wasgoed droog genoeg is. Een volle belading wasgoed is in 129 minuten droog. Het vocht uit je wasgoed komt in het condensreservoir of kun je afvoeren via een condensslang. Voor meer informatie over wasdrogers bekijk ook onze volgend artikel over de beste wasdrogers voor grotere huishoudens en verschil tussen een warmtepompdroger en condensdroger.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

AEG:
Review AEG t6db72gp ProSense
Fantastisch apparaat, werkt goed en is verder heel stil. Makkelijke bediening, mooie moderne uitstraling van de machine. Werkt goed en snel! De was is perfect droog met bijzonder weinig kreukels. De droger werkt uitstekend is niet lawaaierig en heeft een mooie vormgeving, de bediening is makkelijk en overzichtelijk.
Score: 8.8
Kieskeurig:
Review AEG t6db72gp ProSense
De droger is met een AEG stapelkit geÔnstalleerd bovenop onze wasmachine. Zo besparen we veel ruimte in ons washok op zolder. Het design is erg mooi, functioneel. We zijn erg tevreden over de verschillende functies en het droog resultaat. Een echte aanrader dus. Het wasgoed komt er zacht en goed droog uit, het was een prima keuze deze droger, en ik kan hem iedereen aanbevelen.
Score: 9.0
Expert:
Review AEG t6db72gp ProSense
Een uitstekende droger. Modern, ruime keuze aan programma's. Buitengewoon geschikt voor mensen die samen een huishouding voeren, een was of drie tot vier per week draaien. Maakt weinig geluid. Is makkelijk schoon te maken. Programma's makkelijk in te stellen, droogt goed en voordelig in gebruik.
Score: 9.6
Coolblue:
Review AEG t6db72gp ProSense
Deze machine makkelijk is makkelijk te bedienen en geeft een prima droogresultaat. De positieve ervaring van de beladingssensor en de vele droogmogelijkheden, ik ben zeer tevreden. Eenvoudige installatie, minder diep apparaat, dus past ook in smallere keuken, minder diep apparaat, dus past ook in smallere keuken. Het apparaat ziet er goed uit, heeft een moderne uitstraling en het keuze menu is erg uitgebreid.
Score: 8.9
Consumentenbond:
Review AEG t6db72gp ProSense
De AEG T6DB72GP is een condensdroger met een capaciteit van 7 kg katoen en energielabel B. Verbruikt veel energie. Het wasgoed is na het drogen nog (gedeeltelijk) vochtig. Synthetische was komt gekreukt uit de machine. De wasdroger heeft geen trommelverlichting
Score: 5.4


Conclusie

De AEG T6DB72GP condensdroger is een perfecte wasdroger voor een klein gezin. De droger heeft een relatief klein vulgewicht van 7 kilogram en dit maakt hem ongeschikt voor grotere gezinnen. De AEG ProSense beladingssensor meet de vochtigheid in het wasgoed en de wasdroger slaat automatisch af, zodra het wasgoed voldoende droog is. Dit kost minder energie en is beter voor je portemonnee. Een condensdroger is altijd minder zuinig dan een warmtepompdroger. Gebruik wel het juiste programma, want anders komt je wasgoed misschien niet helemaal droog uit de trommel. De T6DB72GP heeft een mogelijkheid voor een condensafvoerslang, waardoor je condensreservoir nooit vol kan raken. Het water wordt simpelweg direct afgevoerd. Het is wel jammer dat AEG de slang niet heeft meegeleverd, dus vergeet die niet mee te bestellen.

8.3
 • ProSense beladingssensor • Mogelijkheid voor condensafvoerslang •
 • Kleiner vulgewicht • Minder energiezuinig • Condensafvoerslang niet meegeleverd
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  AEG t6db72gp ProSense

  AEG t6db72gp ProSense is onder andere te koop bij

  Ook voor wassen en drogen

  € 409,-

  9 werkdagen of meer

  Ga naar Media Markt

  De witgoedspeciaalzaak op internet

  € 499,-

  Op voorraad

  Ga naar Witgoedhuis

  Dat is zeker

  € 549,-

  Vandaag besteld, morgen in huis!

  Ga naar BCC

  Specificaties

  Algemeen

  Energieklasse B
  Type droger Condensdroger

  Droogkenmerken

  Maximaal drooggewicht (kg) 7
  Geluidsniveau (Decibel (dB)) 66

  Kenmerken

  Maximaal drooggewicht (kg) 7
  Geluidsniveau (dB) 65
  Energieklasse B

  AEG t6db72gp ProSense

  icon: AEG t6db72gp ProSense

  AEG - Wasdroger - Condensdroger heeft een vulgewicht van 7 kilogram en valt in de energieklasse B. Door de ProSense®-technologie worden de droogtijd en het energiegebruik aan je was aangepast. Zo wordt er niet overmatig gedroogd en blijft je kleding mooi. Handig, want zo verbruikt deze droger van AEG bij een kleinere belading ook minder energie. De speciale kleding beschermende ProTex-trommel

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen