728x90: Bol Ad
Spotlight

De laatste wasdroger trends. Welke droger moet ik kopen?

Door site-redactie - Prijs-update: 28 november 2022 -

Wasdroger trends: waarom de warmtepompdroger?

Het aanbod van wasdrogers is enorm in Nederland. Daarom is het moeilijk om te bepalen waar je nu op moet letten. Vooral nu er steeds weer nieuwe trends opduiken, kun je dit niet altijd blijven bijhouden. Bij alle merken vind je verschillende modellen. Voor de kopers is de prijs, de kwaliteit en het onderhoud vaak het belangrijkst. Natuurlijk heeft iedere droger zijn eigen pluspunten, dus daarom nemen we alle trends hieronder met je door.

Er hangen meestal nogal wat vooroordelen om een droger. Een energieslurper, maakt veel lawaai en is brandgevaarlijk. Toch stijgen de verkoopcijfers van drogers ieder jaar, in 2017 was dit zelfs met 8%. Er werden toen 300.000 meer drogers verkocht in tegenstelling tot het jaar daarvoor. De populariteit stijgt vooral bij warmtepompdrogers. Deze verwarmen de lucht met een warmtepomp, in plaats van met een verwarmingselement. Ze worden minder warm en zijn daarom minder brandgevaarlijk. Daarnaast 'slurpen' ze een stuk minder stroom dan traditionele drogers.

Met traditionele drogers bedoelen we vooral de condensdroger, die vangen het vocht op in een condensbak of ze voeren het af naar het riool. De luchtafvoerdroger voert de lucht af via een slang naar buiten. Deze drogers zijn een stuk goedkoper dan de populaire warmtepompdrogers, maar dit zegt niets over de stijgende verkoopcijfers bij deze soort. Omdat het stroomverbruik veel lager is bij de warmtepompdroger, wordt dit model altijd aangeraden. De stroomkosten zijn namelijk op jaarbasis ook nog goedkoper, dan bij de traditionele wasdrogers. Alhoewel de aankoopprijs duurder is bij een warmtepompdroger, haal je die prijs er vaak na zo'n 5 tot 10 jaar er weer uit. Dit is meestal ook de duur dat je met een wasdroger doet. Voor meer informatie over wasdrogers bekijk ook ons artikel over de beste energiezuinigste condensdrogers.

Een van de grootste trends waar de warmtepompdroger op inspeelt, is de grootte van de droogtrommel. Bij traditionele drogers ligt dit meestal op 7 kilogram, terwijl dit bij warmtepompdrogers al snel 8 tot 9 kilo is. Dit sluit meteen aan bij het lagere energieverbruik, omdat je meer was in één keer kunt drogen. Een warmtepompdroger is ook nog eens veel makkelijker in gebruik. Wol of zijde in de droger doen was vroeger echt not-done, maar dit wordt steeds eenvoudiger. Bij de duurdere modellen beweren ze namelijk dat je alle stoffen hierin kunt drogen.

Bij steeds meer wasdrogers zie je de zelfreinigende functie. De zelfreinigende condensors zijn al wat bekender en deze vind je tegenwoordig in de meeste moderne drogers. Nu krijgen we ook de opkomst van de zelfreinigende pluizenfilter, handig! Naast eenvoudig en handig worden de wasdrogers ook steeds slimmer. Je kunt ze namelijk aansluiten door je wifi. Dit zorgt ervoor dat de slimme lamp gaat schijnen zodra de droger klaar is met drogen.

De beste drogers volgens een test van de Consumentenbond

Verschillende merken en modellen worden getest in een test door de Consumentenbond. Wij laten je hieronder de beste drogers zien.

image: AEG t8de95ew 8000 serie AbsoluteCare - te koop vanaf:  799,-

AEG t8de95ew 8000 serie AbsoluteCare

Bol.com

€ 799,-

AEG t8de95ew 8000 serie AbsoluteCare

image: AEG t8de95ew 8000 serie AbsoluteCare - te koop vanaf:  799,-
image 0image 1image 2
Bol.com

Wasdroger - In deze energiezuinige warmtepompdroger droog je alle soorten textiel die je ook in de wasmachine wast. Dankzij het AbsoluteCare systeem controleert de droger nauwkeurig de beweging en de droogtemperatuur.

Energieklasse: A++
Type droger: Warmtepompdroger
Maximaal drooggewicht: 9 kg
Geluidsniveau: 65 Decibel (dB)

Populaire video voor artikel: De laatste wasdroger trends. Welke droger moet ik kopen?

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen