728x90: Wehkamp Ad
Wasmachine tips

Automatische wasmiddeldosering. Wat is het en welke wasmachines hebben het?

Door - - Prijs-update: 01 juni 2023 -

Wat is automatische wasmiddeldosering?

Er komen steeds meer wasmachines die in de top 10 staan die automatische het wasmiddel doseren. Ze zijn populair en met het nieuwe automatische wasmiddel-dosering krijg je het beste wasresultaat. Te veel consumenten gebruiken te vaak teveel wasmiddel wat niet alleen slecht is voor het milieu maar ook voor je portemonnee.

Hoe werkt automatische wasmiddeldosering?

Eigenlijk is het eenvoudig. De wasmachine heeft een ingebouwd reservoir dat je vult met een vloeibaar wasmiddel. Wanneer je gaat wassen, meet de wasmachine hoeveel was er in de trommel zit en hoe vuil deze is. Op basis hiervan bepaald de wasmachine automatisch hoeveel wasmiddel het wasprogramma nodig heeft. Naast de hoeveelheid wasgoed en hangt ook af van het soort programma. De wasmachines beschikken meestal over 2 verschillende reservoirs, die je kunt met 2 verschillende wasmiddelen of met wasmiddel en wasverzachter. Zo kun je een wasmiddel voor lichte en donkere was gebruiken. Sommige fabrikanten, zoals Miele, verkoopt speciale tanks met wasmiddel, die je kunt gebruiken. Maar bij alle automatische wasmiddeldosering-systemen kun je je eigen wasmiddel kiezen. Stel vooraf goed de waterhardheid in, want de wasmiddeldosering is hiervan afhankelijk. Tenslotte is het bij alle wasmachines, met automatische wasmiddeldosering, mogelijk om gewoon wasmiddel ook handmatig toe te voegen.

90% van de consumenten gebruikt teveel wasmiddel

Vraag jij je net voor het wassen regelmatig af hoeveel wasmiddel je eigenlijk nodig hebt? Stem je de hoeveelheid wasmiddel netjes af op de hoeveelheid wasgoed in de machine en de mate van vervuiling? De kans is groot dat je gewoon iedere keer dezelfde hoeveelheid gebruikt en geen verschil maakt tussen grote en kleine wasjes. Dat lijkt een veilige keuze, maar daarmee verspil je veel wasmiddel.

Wat zijn de voordelen van automatische wasmiddeldosering?

Automatische wasmiddeldosering heeft veel voordelen, maar welke dan? Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen voor je op.

Hoeveel minder wasmiddel gebruik je automatische wasmiddeldosering?

De juiste hoeveelheid wasmiddel doseren is lastig, omdat je niet precies weet hoeveel kilogram wasgoed in de trommel zit. Daarom gebruikt je al snel te veel wasmiddel. Een wasmachine met automatische wasmiddeldosering weegt eerst nauwkeurig de hoeveelheid wasgoed in de wasmachine en zo weet de wasmachine precies hoeveel wasmiddel nodig is. Met automatische wasmiddeldosering bespaar je tot wel 30% wasmiddel per jaar. Bij sommige mensen zelfs meer omdat die altijd een extra schuitje doen, voor de zekerheid. Dat wasmiddel dat je per jaar uitspaart kan flink geld besparen. Je verdient deze functionaliteit uiteindelijk terug.

Hoeveel water bespaar je met automatische wasmiddeldosering?

We weten nu dat een wasmachine met automatische wasmiddeldosering nooit teveel wasmiddel gebruikt. Hierdoor zijn er ook minder spoelbeurten nodig om het schuim weg te spoelen. Dit scheelt behoorlijk veel water. Op jaarbasis bespaar je gemiddeld zo'n 7.000 liter water. Opnieuw is automatische wasmiddeldosering goed voor je portemonnee.

Blijft je kleding langer mooi met automatische wasmiddeldosering?

Veel mensen denken dat teveel wasmiddel niet erg is. Ze denken; beter meer wasmiddel, dan te weinig. Ze weten dan niet dat bij teveel wasmiddel je kleding vaal wordt. Met automatische wasmiddeldosering gebruik je precies de juiste hoeveelheid en nooit teveel wasmiddel. Dit houdt je kleding dus langer mooi.

Is automatische wasmiddeldosering makkelijker in gebruik?

De meeste mensen houden er niet van om de was doen en hoe minder tijd ze hiermee bezig zijn, hoe beter. Met automatische wasmiddeldosering hoef je in ieder geval niet meer na te denken over wasmiddel. Nooit meer precies afmeten hoeveel je nodig hebt per wasbeurt. Vul de wasmiddellade met voldoende zeep voor ongeveer 20 wasbeurten. Daarna kun je eenvoudig de was in de wasmachine gooien, deur dicht en wassen maar.


image quality check Premium-artikel

Premium-artikel

Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.Wat is Miele TwinDos?

Met het Miele automatische wasmiddeldosering TwinDos systeem doseert de wasmachine de hoeveelheid wasmiddel automatisch. De Miele wasmachine heeft hiervoor 2 reservoirs: UltraPhase 1 en 2. Door dit unieke systeem gebruik je altijd precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. Hierdoor blijft je was langer als nieuw. Het is met TwinDos ook mogelijk om je eigen wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Gebruik hiervoor 2 lege Miele navul-reservoirs, die je los kunt kopen.


Populaire video voor artikel: Automatische wasmiddeldosering. Wat is het en welke wasmachines hebben het?

Wat is Samsung AutoDose?

Samsung heeft, net als alle andere grote wasmachine-merken, wasmachines met automatische wasmiddeldosering. Samsung AutoDose doseert zelf de hoeveelheid wasmiddel bij elke was, zodat je nooit teveel wasmiddel of wasverzachter gebruikt. De Samsung AutoDose wasmachine meet via 3 sensoren hoe vuil de was is en past het programma hier het AutoDose automatisch op aan. Het enige dat jij moet doen, is zorgen dat er voldoende wasmiddel in de wasmachine zit. Samsung AutoDose werkt gewoon samen met je eigen vertrouwde wasmiddel.


Populaire video voor artikel: Automatische wasmiddeldosering. Wat is het en welke wasmachines hebben het?

Wat is Siemens intelligentDosing?

Siemens intelligentDosing wasmachine heette voorheen Siemens i-Dos. Siemens intelligentDosing voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toe aan je wasbeurt. Siemens intelligentDosing gebruik je samen met je eigen vertrouwde wasmiddel en intelligentDosing regelt zelf het doseren. Zo gebruik je altijd precies genoeg en blijft je kleding langer mooi.


Populaire video voor artikel: Automatische wasmiddeldosering. Wat is het en welke wasmachines hebben het?

Wat is Bosch i-DOS?

De wasmachines van Bosch met automatische wasmiddeldosering heten Bosch i-DOS. Met een Bosch i-DOS wasmachine gebruik je altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. De i-DOS wasmachine doseert automatisch jouw eigen wasmiddel, waardoor je kleding langer mooi blijft en je energie bespaart.


Populaire video voor artikel: Automatische wasmiddeldosering. Wat is het en welke wasmachines hebben het?

Wat is AEG AutoDose?

Net als de meeste grote wasmachine merken heeft AEG ook wasmachines met automatische wasmiddeldosering, en noemt het AEG AutoDose. Met AEG AutoDose gebruik je precies de juiste hoeveelheid wasmiddel, maar bespaar je ook op water en energie. AutoDose doseert je wasmiddel en wasverzachter volledig automatisch; super eenvoudig en voordelig voor je portemonnee.

Populaire video voor artikel: Automatische wasmiddeldosering. Wat is het en welke wasmachines hebben het?

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen