Review Parfum

Review Chanel N5 L'Eau de vernieuwde frisse klassieker

Door site-redactie - Prijs-update: 18 september 2021 -

Vernieuwend, maar toch herkenbaar

De Chanel N°5 L’Eau is de vernieuwde versie van de Chanel N°5. De vertrouwde naam, maar dan in een nieuw jasje. Deze vernieuwde geur met L’Eau in de naam is namelijk helemaal van deze tijd. Hij valt te omschrijven als een minimalistische versie, een ode aan de eenvoud. Een levendig, abstract bloemig parfum met moderniteit in het vaandel en frisheid als hoofdmotief. De eenvoud van de geur is doorgevoerd in de flacon van glas. De topnoten van citroen, mandarijn en sinaasappel worden omhooggestuwd door de aldehyden. Na een tijdje komt de bloemige geur van roos met luchtige jasmijn en een vleugje ylang-ylang meer omhoog. Achter deze bloemige wervelwind schuilt een nieuwe dynamiek, veroorzaakt door de vetiver en het cederhout en verzacht door de witte muskusnoten.

Wat vinden wij ervan?

De L’Eau is een slimme zet geweest van de parfumeurs van Chanel. De Chanel N°5 is een klassieker en voor vrijwel iedereen herkenbaar. De geur is krachtig en daardoor direct herkenbaar bij binnenkomst. Voor jongere mensen is deze geur vaak te heftig, en daarom besloten ze om voor een lichtere variant te gaan. Al eerder werd de Eau Première geïntroduceerd, maar deze bleek nog te sterk om de jonge mensen mee aan te spreken. De L’Eau is een frisse en simpele versie van de N°5. Je zou kunnen zeggen dat de parfum zo erg veranderd is dat hij niet meer herkenbaar is als de Chanel N°5, maar de echte kenners zullen de geur herkennen.

Het grote verschil is de enorme frisheid en de transparantere geur van de L’Eau. In tegenstelling tot de klassieke Chanel N°5 zal je met deze parfum niet de hoofden van iedereen laten omdraaien bij binnenkomst. De geur is een stuk subtieler, en je ruikt hem alleen als je dichterbij komt. Hij blijft voor een eau de toilette wel een goede tijd hangen op de huid, waardoor je hem niet (te vaak) hoeft bij te spuiten. De flacon is zoals we gewend zijn van Chanel, klassiek en strak. De glazen flacon is mooi om neer te zetten.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Influenster:
Review Chanel N5 L'eau 100 ml Eau de toilette Dames
Every girl needs at least one bottle in her stash. It is expensive but the smell alone makes you forget about the price. Classic Chanel No. 5 is a must have scent in any collection,, but it is really strong. This new rendition on an old classic is beautiful, fresh, citrusy with a warm cedar dry down. It starts to smell really nice about half an hour after application.
Score: 9.2
Fragrantica:
Review Chanel N5 L'eau 100 ml Eau de toilette Dames
Aanvankelijk heel fruitig, maar ontwikkelt zich tot een zeer herkenbare flanker van het origineel. Onder de citrus ruik je een zacht poedertje van het origineel met een vleugje musk en hout. Zo heeft hij een heel natuurlijk verloop. Hij is zeer draagbaar, maar sprankelender en spannender dan dan andere mainstreamgeuren. De parfum houdt lang, en hij is meer van deze tijd.
Score: 9.0
Base notes:
Review Chanel N5 L'eau 100 ml Eau de toilette Dames
The citrus top notes barely last two seconds before being overwhelmed by the aldehydes; the type of aldehydes that to me make the fragrance smell "turned". There's also an overly synthetic, plasticky feel here for the first half-hour. After this, the aldehydes dissipate leaving a creamy, floral accord, which lasts a good long while. The florals are hard to pick out.
Score: 8.0
Parfumo:
Review Chanel N5 L'eau 100 ml Eau de toilette Dames
A brilliant flanker that brings classic No5 to today's generation with harmony of lemon waft and soft aldehydic edition, without brutal animalic side. Instead of civet, musk delivers a smooth and soothing soapy aerial vibe to it. Splendid young, positive, chic and posh fragrance. The dry down is out of this world. The scent is floral-citrusy.
Score: 7.9


Conclusie

De Chanel N°5 L'Eau met de letter L'Eau in de naam is een frisse en jongere versie van de originele Chanel N°5. Het doel van deze vernieuwde geur is herkenbaarheid voor de oudere generatie, maar vernieuwend genoeg voor de jonge generatie en dat is goed gelukt.  De geur is een goede mix van de klassieke noten, in combinatie met de frisse noten van deze tijd. Hij is een stuk fruitiger en bloemiger, maar bovenal heel fris wat zeer prettig is. Hij is wat aan de prijzige kant, maar hij blijft dan wel weer een stuk langer hangen. De Chanel flacon is strak, van echt glas en oogt stijlvol. 

8.5
 • Fris • Strak flacon • Geur blijft lang hangen
 • Grote prijsverschillen
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Chanel N5 L'eau 50 ml Eau de toilette Dames

  Chanel N5 L'eau 50 ml Eau de toilette Dames is onder andere te koop bij

  Dé beautyspecialist

  € 76,46

  Op voorraad

  Ga naar ICI PARIS XL

  Toonaangevend in geuren

  € 98,-

  Kijk voor beschikbaarheid

  Ga naar de Bijenkorf

  Beste merken, beste deals

  € 101,69

  Onbekende voorraad

  Ga naar Superwinkel

  Specificaties

  Algemeen

  Merk Chanel

  Gebruik & functies

  Productlijn N5 L'EAU
  Geslacht Dames

  Fysieke kenmerken

  Inhoud (ml) 50

  Product details

  Geur type Eau de Toilette

  Chanel N5 L'eau 50 ml Eau de toilette Dames

  icon: Chanel N5 L'eau 50 ml Eau de toilette Dames

  Chanel - N°5 L’eau is de N°5 van vandaag. Een levendig, abstract bloemig parfum met moderniteit in het vaandel en frisheid als hoofdmotief. N°5 L’eau is een ode aan de eenvoud. De samenstelling van N°5 L’eau is minder abstract dan die van de voorgangers en straalt citrus uit alsof het zonovergoten honing is. De topnoten van citroen, mandarijn en sinaasappel worden

  Relevante producten

  icon: Chanel N5 L'eau 50 ml Eau de toilette Dames - te koop vanaf: 76,46

  Chanel N5 L'eau 50 ml Eau de toilette Dames

  Chanel - N°5 L’eau is de N°5 van vandaag. Een levendig, abstract bloemig parfum met moderniteit in het vaandel en frisheid als hoofdmotief. N°5 L’eau is een ode aan...

  Meerdere verkopers: vanaf € 76,46

  icon: Chanel N5 L'eau 200 ml Eau de toilette Dames - te koop vanaf: 172,91

  Chanel N5 L'eau 200 ml Eau de toilette Dames

  Chanel - Chanel N°5 L'EAU Eau de toilette is een frisse bloemige geur voor dames. De geur werd gelanceerd in 2016. De topnoten van citroen, mandarijn en sinaasappel worden...

  ICI PARIS XL: € 172,91

  icon: Chanel N5 L'eau 35 ml Eau de toilette Dames - te koop vanaf: 69,16

  Chanel N5 L'eau 35 ml Eau de toilette Dames

  Chanel - Een levendig, abstract bloemig parfum met moderniteit in het vaandel en frisheid als hoofdmotief. N°5 L'eau is een ode aan de eenvoud. N°5 L'eau is...

  Meerdere verkopers: vanaf € 69,16

  icon: Chanel N5 L'eau 100 ml Eau de toilette Dames - te koop vanaf: 109,76

  Chanel N5 L'eau 100 ml Eau de toilette Dames

  Chanel - Chanel No. 5 L'Eau is een nieuwe interpretatie van het origineel. N°5 L’Eau is bloemig, levendig, abstract en modern door overheersende frisse geurnoten in de...

  Meerdere verkopers: vanaf € 109,76

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen