E-bike review

Review Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive 2018 Winnaar AD Fietstest

Door site-redactie - Prijs-update: 22 september 2021 -

Luxe, stijlvolle e-bike

Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018 - De Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive Dames is een stevige transportfiets met een stoere 'Raw' uitstraling. Daarnaast is deze speciale uitvoering voorzien van een Conti Beltdrive. Dit is de revolutionaire vervanger van de fietsketting. Een beltdrive is schoner, duurzamer, stiller en stijlvoller dan een normale fietsketting. Deze stijlvolle fiets met elektrische ondersteuning is door zijn looks geschikt voor jong en oud. De fiets ziet eruit als een echte transportfiets maar heeft een mooi weggewerkte motor in het voorwiel. Dit zorgt ervoor dat je met minimale inspanning toch lekker vlot kunt fietsen. Daarnaast is deze luxere variant van de E-U4 serie voorzien van een Shimano Nexus 8 naaf.

De dagelijkse ritjes naar school of het werk zijn ineens veel leuker. Vanaf het zadel van de Cortina E-U4 Transport Raw is het puur genieten. Ook zonder de ondersteuning kun je gewoon fijn fietsen op de E-U4 Transport. Met de accu- en laderkeuze kun je de fiets afstemmen op je gewenste gebruikt. Simpel en handig!

Wat vinden wij van de Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive?

De dagelijkse ritjes met deze fiets gaan ineens met plezier. De comfortabele fiets maakt het rijden een stuk prettiger. De e-bike is ook fijn zonder de ondersteuning. Met de accu- en laderkeuze kun je de fiets afstemmen op je gewenste gebruikt. Simpel en handig! De uitstraling van deze fiets is stoer en geschikt voor jong en oud. Een stevige transportfiets voorzien van een Conti Beltdrive, de vervanger van de fietsketting. Deze is schoner, duurzame, stiller en stijlvoller vergeleken met een normale fietsketting. Een fijne fiets voor elke situatie.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

AD:
Review Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive 2018 Dames
De Cortina is absoluut de winnaar van de elektrische transportfietsen. Met een mooi eindcijfer is dit het best geteste model. Op het gebied van comfort en rijeigenschappen scoort deze Cortina goed. Het testpanel was erg te spreken over deze fiets, mede door de lage instap en de goede vering. Een minpuntje is de afstand tussen het stuur en de zadel, hierdoor heb je wat minder ruimte. De positie van het display op het stuur kan beter. De fiets is erg geschikt voor woon-werk en voor boodschappen. Daarnaast heeft de fiets een mooie uitstraling.
Score: 9.1
Fietsenwinkel.nl:
Review Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive 2018 Dames
De Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive Dames is een stevige transportfiets met een stoere 'Raw' uitstraling. Deze stijlvolle fiets met elektrische ondersteuning is door zijn "looks" geschikt voor jong en oud. De fiets ziet eruit als een echte transportfiets maar heeft een mooi weggewerkte motor in het voorwiel. Dit zorgt ervoor dat je met minimale inspanning toch lekker vlot kunt fietsen.
Score: 9.4


Conclusie

De Cortina e-bike is een goede elektrische transportfiets met een stoere ‘raw’ uitstraling. De fiets is geschikt voor jong en oud. Dankzij de lage instap en de goede vering ontstaat er ultiem comfort. De motor is weggewerkt in het voorwiel en zorgt daardoor voor minimale inspanning. Een nadeel kan zijn dat de afstand tussen het stuur en zadel klein is. De positie van het display op het stuur is niet handig. De fiets is erg geschikt voor woon-werk en voor boodschappen.

9.3
 • Belt-drive zorgt voor weinig onderhoud • Accukeuze voor een grote actieradius • Voorzien van een stuurslot
 • Geen snelbinders • Verkrijgbaar in slechts ťťn kleur
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Algemeen

  Modeljaar 2018
  Fabrikantcode (sku) Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive
  Best Getest Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018

  E-bike Techniek

  Motortechniek Ecomo
  Maximale snelheid met ondersteuning (km/u) 25

  Accu

  Maximale actieradius (km) 185
  Uitneembare accu
  Type accu Lithium-ion

  Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive 2018 Dames

  icon: Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive 2018 Dames

  Cortina - Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018 - De Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive Dames is een stevige transportfiets met een stoere 'Raw' uitstraling. Daarnaast is deze speciale uitvoering voorzien van een Conti Beltdrive. Dit is de revolutionaire vervanger van de fietsketting. Een beltdrive is schoner, duurzamer, stiller en stijlvoller dan een normale fietsketting.

  NEW De beste e-bike?
  Wij hebben ze voor je verzameld

  Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

  Winnaars best geteste e-bikes