E-bike review

Review Giant Prime E+ 2018 met krachtige SyncDrive middenmotor

Door site-redactie - Prijs-update: 22 september 2021 -

De Giant Prime E+ zijn de nieuwe ebikes met sportieve uitstraling

De Prime E+ serie bestaat uit de Prime E+1 met een standaardaccu van 500Wh, een model met beltdrive en E+2. Sinds 2011 werkt Giant samen met Yamaha om de nieuwste technologieën te ontwikkelen. Uit deze samenwerking kwam de SyncDrive middenmotortechnologie. Deze motor heeft veel power in zich van 60Nm en is daarnaast een lichtgewicht met 3,2 kilogram. Daarnaast zet het systeem een nieuwe kwaliteitsstandaard voor de ebikes, dankzij het hoogwaarde detectiesysteem met vier sensoren voor snelheid, cadans en koppel.

De Prime E+1 met 500Wh is in april 2018 verkozen tot beste uit de test van de Consumentenbond. Hierna is dit model op de markt gekomen met beltdrive. Dit is een vernieuwde riemaandrijving, die schoner, duurzamer, onderhoudsarmer en stiller is dan de normale fietsketting. Beide types hebben in totaal 8 versnellingen. De beltdrive heeft in totaal een maximale actieradius van 120 kilometer, terwijl de E+1 met 500Wh dankzij de grotere accu een actieradius tot maximaal 130 kilometer heeft. De E+2 is een sportieve dames elektrische fiets, en is zelfs genomineerd tot fiets van het jaar. De E+2 heeft 10 versnellingen. Alledrie de types beschikken over de krachtige SyncDrive middenmotor van Yamaha. De hydraulische schijfremmen zorgen voor optimale remkracht onder alle omstandigheden.

Wat vinden wij van de Prime E+ 2018 serie?
De fietsen in deze serie hebben de vernieuwde motortechnologie van Yamaha in samenwerking met Giant. Deze SyncDrive middenmotor is zeer krachtig en zorgt voor een natuurlijke ondersteuning. De motor is compleet geruisloos. In welke omstandigheden je ook fietst met de ebikes van deze serie, de ondersteuning is altijd goed en krachtig. Hoewel de verschillende fietsen ieder een eigen actieradius hebben, zijn we tevreden over deze resultaten. De actieradius blijft hoog, zelfs als je fietst onder de hoogste ondersteuning. Als je onverhoopt hard moet remmen, zijn de fietsen hier op voorbereid. De schijfremmen zijn krachtig onder alle omstandigheden en daardoor sta je heel snel stil.

Aan het comfort is zeker gedacht bij deze elektrische fietsen van Giant. Door de verende voorvork en zadelpen fiets je met veel comfort vele kilometers. Het design van de fietsen is ideaal geschikt voor de sportieve fietser. De fiets ziet er op het eerste oog simpel en minimalistisch uit, maar beschikt toch over alle functies die je nodig hebt op een fiets. Door de verborgen accu kan je niet snel zien dat het om een elektrische fiets gaat. Het display op de fiets is niet los afneembaar, dit is jammer. In de felle zon is het display minder goed leesbaar, doordat er verschillende contrasten ontbreken. Op de fiets zit zeer goedwerkende verlichting, dus met de veiligheid op de fiets zit het wel goed.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Elektrischefietsenkiezen.nl:
Review Giant Prime E+ 1 2018 Dames
Met uitzondering van de accu, display en snelheidsensor is het gehele elektrische gedeelte in het "motorblok" verwerkt. Dit heeft het voordeel dat de fietsenfabrikant een goede fiets kan bouwen en de motorfabrikant, Yamaha, het beste van de elektrische besturing in het motorblok kan stoppen. Zo komt het beste van de twee werelden samen. De SyncDrive motor van Yamaha maak wel een zacht maar wel hoorbaar hoog geluid.
Score: 8.0
ANWB:
Review Giant Prime E+ 1 2018 Dames
De pluspunten van deze Giant zijn de natuurlijk voelende ondersteuning, het stevige frame, het fraaie display en bediening op het stuur. Helaas is het geluid van de motor hoorbaar, zijn de snelbinders onhandig, heeft de fiets geen jasbeschermer of afneembaar display en is de ketting deels open. De fiets is zeer fraai afgewerkt en er zit een USB-oplader in het display.
Score: 7.7
Consumentenbond:
Review Giant Prime E+ 1 2018 Dames
Het nieuwste model presteert wederom goed. Hij heeft een Yamaha Syncdrive middenmotor, achtversnellingsnaaf, voorvork- en zadelpenvering en er is een parkeerassistent. De schijfremmen voor en achter zijn opvallende details. De voordelen zijn de grote actieradius en hoge ondersteuning onder alle omstandigheden. De stille motor en de goed presenterende remmen. Een nadeel is het missende contrast van het display.
Score: 8.4


Conclusie

De Giant Prime E+ staan bekend om de geweldige nieuwe SyncDrive middenmotor, van een samenwerking tussen Giant en Yamaha. De fietsen hebben een zeer sportieve uitstraling, en zijn vrijwel niet te onderscheiden van normale fietsen. De actieradius blijft hoog, in welke omstandigheden je ook fietst. Op de fietsen zit een display, deze is niet afneembaar. Bij bepaalde lichtinvallen is het display niet meer goed leesbaar. De Giant Prime E+1 500Wh is zelfs best getest door de Consumentenbond in april 2018.

8.0
 • Krachtige middenmotor • Hoge actieradius • Design
 • Display niet afneembaar • Display niet goed leesbaar in zonlicht
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Algemeen

  Modeljaar 2018
  Fabrikantcode (sku) Prime E+ 1
  Best Getest Beste uit de Test Consumentenbond 2018

  E-bike Techniek

  Motortechniek Giant SyncDrive Life
  Maximale snelheid met ondersteuning (km/u) 25

  Accu

  Maximale actieradius (km) 120
  Uitneembare accu
  Type accu Lithium-ion

  Giant Prime E+ 1 2018 Dames

  icon: Giant Prime E+ 1 2018 Dames

  Giant - Beste uit de Test Consumentenbond 2018 - De Giant Prime E+1 2018 Dames is de stadsfiets die je leven een stuk makkelijker maakt. De onzichtbare SyncDrive middenmotor verhult het feit dat je op een elektrische fiets rijdt. Op een batterijlading kan deze stadsfiets wel 120 km rijden, uiteraard onder de juiste omstandigheden. De elektrische ondersteuning maakt van elke rit een feestje. Beste uit

  NEW De beste e-bike?
  Wij hebben ze voor je verzameld

  Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

  Winnaars best geteste e-bikes