E-bike review

Review Batavus Razer 2018 winnaar Nationale E-bike Test 2018

Door site-redactie - Prijs-update: 23 september 2021 -

Zeer sportieve e-bike met Yamaha motor

De Batavus Razer is een zeer sportieve elektrische fiets, bij uitstek geschikt voor woon-werkverkeer over langere afstanden. Deze elektrische hybridefiets heeft een krachtige Yamaha motor die direct op de trapas geplaatst is, dit zorgt voor een zo natuurlijk mogelijke rijervaring.

Sportieve e-bike
Daarnaast is deze fiets ook nog eens zeer comfortabel, zodat je met gemak vele kilometers kunt maken. Dit dankzij de sportieve, maar comfortabele zit en de 8 versnellingen. Met de hydraulische velgremmen weet je zeker dat je in iedere situatie de controle behoudt. Wel zo prettig!

Voordelen

 • Het lichte frame en de sportieve zit zorgen voor optimale prestaties
 • Voorzien van 8 versnellingen, dus altijd het juiste verzet
 • Gesloten kettingkast, dus geen onderhoud nodig en geen vlekken op je kleding

Nadelen

 • Accu upgrade is niet mogelijk
 • In een stille omgeving is de Yamaha motor hoorbaar

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Fietsenwinkel.nl:
Review Batavus Razer 2018 Dames
Ik ben heel tevreden met mijn aankoop. Fiets heel prettig. Ondersteuning die de ecostand biedt vind ik wel wat mager waardoor ik vooral de middenstand kies. Maar de batterijduur van in dat geval van ongeveer 90 kilometer is top. Klein minpuntje is het rechte stuur waardoor de stand van je polsen niet prettig voelt en extra belast worden door ontbreken van goede vering in de voorvork.
Score: 9.5
ebike-site:
Review Batavus Razer 2018 Dames
De Batavus Razer 2018 Dames is een zeer sportieve, elektrische hybridefiets. De fiets staat in de top 5 van de Nationale E-bike test 2018 in de categorie: sportieve e-bikes. De Batavus e-bike heeft verschillende standen waarin je kunt fietsen en daarnaast 8 versnellingen. De ecostand is vooral prettig voor zeer vlakke wegen, omdat het anders wat te zwaar kan zijn. Helaas zit er geen vering in de voorvork, waardoor je alle hobbels in de weg opvangt met je polsen en armen. Het design is stoer en mooi om te zien. De aandrijving is vrijwel geruisloos.
Score: 9.3


Conclusie

De Batavus Razer 2018 is een e-bike met een krachtige Yamaha motor. De motor is direct op de trapas geplaatst, waardoor je een natuurlijke ondersteuning voelt. Je kunt fietsen in verschillende ondersteuningsstanden, zoals in de eco -of middenstand. Op wegen met heuvels is de middenstand geschikter, omdat de ecostand daar kan tegenvallen. Het stuur van de fiets is erg recht, dit is belastend voor de polsen. Daarnaast ontbreekt er helaas de vering in de voorvork, waardoor je de drempels automatisch opvangt met je armen en polsen. Dit is minder prettig.

9.4
 • Geruisloze motor • Accu gaat lang mee • Mooi design
 • Geen vering in de voorvork • Stuur te recht
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Algemeen

  Modeljaar 2018
  Fabrikantcode (sku) Batavus Razer

  E-bike Techniek

  Motortechniek Yamaha PW
  Maximale snelheid met ondersteuning (km/u) 25 km/u

  Accu

  Maximale actieradius (km) 110 km
  Uitneembare accu
  Type accu Lithium-ion

  Batavus Razer 2018 Dames

  icon: Batavus Razer 2018 Dames

  Batavus - De Batavus Razer Dames is een zeer sportieve elektrische fiets, bij uitstek geschikt voor woon-werkverkeer over langere afstanden. Deze elektrische hybridefiets heeft een krachtige Yamaha motor die direct op de trapas geplaatst is, dit zorgt voor een zo natuurlijk mogelijke rijervaring. Sportieve e-bike Daarnaast is deze fiets ook nog eens zeer comfortabel, zodat je met gemak vele

  NEW De beste e-bike?
  Wij hebben ze voor je verzameld

  Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

  Winnaars best geteste e-bikes