E-bike review

Review Sparta M7b 2018 met krachtige Bosch middenmotor

Door site-redactie - Prijs-update: 22 september 2021 -

Veelzijdig voor iedere rit

De Sparta M7b is een zeer comfortabele elektrische fiets met een Bosch middenmotor. Deze motor biedt je ondersteuning aan direct op de trapas: dit geeft een zeer natuurlijke rijervaring en maakt de fiets erg stabiel door het lage zwaartepunt. De 400 Wh accu zit onder de achterdrager en is makkelijk uitneembaar. Opladen is daardoor overal mogelijk.

Comfort
Om iedere fietsrit zo comfortabel mogelijk te maken is deze fiets voorzien van een verende voorvork en zadelpen, ergonomische handvatten, 7 Shimano Nexus versnellingen en betrouwbare en krachtige hydraulische velgremmen. Dit maakt de fiets zeer veelzijdig zodat je hem voor allerlei soorten ritten kunt gebruiken.

De krachtige Bosch middenmotor
De Sparta M7b 2018 Lage Instap is voorzien van een krachtige Bosch middenmotor. Deze 48 Nm middenmotor zorgt voor een heerlijke natuurlijke trapondersteuning. De fiets heeft een maximale actieradius van actieradius van 140 kilometer. Een lange fietsrit is dus geen enkele probleem.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Fietsenwinkel.nl:
Review Sparta M7b 2018 Lage Instap
Netjes afgewerkte fiets met een modern design. Moderne kleurencombinatie met leuke details. Heb met de eerste volle accu 85 km kunnen fietsen, met koud weer en soms forse wind. Niet meer in het zweet trappen bij slecht weer, wel vlot over. Ik heb wel tijdens het fietsen een vreemd gevoel, alsof de fiets automatisch afremt tijdens het fietsen. Over het algemeen ben ik heel blij met mijn nieuwe fiets.
Score: 8.0
ebike-site:
Review Sparta M7b 2018 Lage Instap
Deze Sparta M7b 2018 heeft een krachtige Bosch middenmotor. De techniek van deze motor is zeer betrouwbaar. Daarnaast is de kwaliteit erg goed. Deze elektrische fiets heeft een zeer modern design. In het begin kan de fiets een gevoel geven dat hij afremt tijdens het fietsen, dit is een kwestie van wennen. In slechte weersomstandigheden loopt de accu relatief snel leeg.
Score: 7.8


Conclusie

De elektrische fiets beschikt over 7 versnellingen en rollerbrake handremmen. De ondersteuning is dus optimaal, waardoor je nooit meer bezweet op je werk zult aankomen. De fiets is erg betrouwbaar dankzij de middenmotor van Bosch. In slechte weersomstandigheden is het verstandig om de accu goed in de gaten houden. Hij kan dan sneller leeglopen dan je gewend bent. Over het algemeen is deze veelzijdige fiets zeer geschikt voor iedere rit.

7.9
 • Modern design • Rollerbrake handremmen • Betrouwbare techniek
 • Accu vrij snel leeg in slechte weersomstandigheden • Gevoel dat de fiets remt tijdens het fietsen
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Algemeen

  Modeljaar 2018
  Fabrikantcode (sku) M7b

  E-bike Techniek

  Motortechniek Bosch Active Line 2
  Maximale snelheid met ondersteuning (km/u) 25

  Accu

  Maximale actieradius (km) 140
  Uitneembare accu
  Type accu Lithium-ion

  Sparta M7b 2018 Lage Instap

  icon: Sparta M7b 2018 Lage Instap

  Sparta - De Sparta M7b is een zeer comfortabele elektrische fiets met een Bosch middenmotor. Deze motor biedt je ondersteuning aan direct op de trapas: dit geeft een zeer natuurlijke rijervaring en maakt de fiets erg stabiel door het lage zwaartepunt. De 400 Wh accu zit onder de achterdrager en is makkelijk uitneembaar. Opladen is daardoor overal mogelijk. Comfort Om iedere fietsrit zo comfortabel

  NEW De beste e-bike?
  Wij hebben ze voor je verzameld

  Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

  Winnaars best geteste e-bikes