E-bike review

Review Gazelle Orange C7+ HFP 2018 Top 5 Nationale E-bike Test 2018

Door site-redactie - Prijs-update: 22 september 2021 -

Comfortabele fietstochten met deze Gazelle

De Gazelle Orange C7+ HFP is een betrouwbare elektrische fiets, voorzien van een Panasonic motor met voorwielaandrijving. Door deze voorwielaandrijving is deze elektrische fiets haast niet van een gewone fiets te onderscheiden. Door de verende voorvork en zadelpen zit je altijd heerlijk comfortabel, ook op hobbelige wegen.

Top 5 Nationale E-bike Test 2018 & Getest door ANWB
De Gazelle Orange C7+ HFP is in de top 5 van de Nationale E-bike Test van 2018 gekomen. Het Testpanel van de ANWB heeft de ebike heeft beoordeeld met een 7,2.

Consumentenbond beoordeling 2017
De Consumentenbond heeft het vorige model Gazelle Orange C7+ HFP uit 2017 beoordeeld als volgt beoordeeld: 
De Gazelle Orange C7 HFP heeft in vergelijking met de eveneens geteste C8 HFP een simpelere versnellingsnaaf met 7 versnellingen. Ook de afmontage is minder luxe, maar daar is de prijs ook naar. Zo heeft hij simpele rollerbrakes en eenvoudiger bedieningselementen.

Voordelen

 • Stabiel rijgedrag
 • Elektrische ondersteuning is ruim voldoende 

Nadelen

 • Lage actieradius bij hoge ondersteuning
 • Remprestaties slechts gemiddeld
 • Motor is luidruchtig
 • Zware fiets
 • Je voet kan de remkabel beschadigen als je de standaard uit zet

Belangrijke kenmerken
De fiets is dankzij zijn gewichtsverdeling - accu achter, motor voor - perfect in balans. Dit betekent dat de fiets prettig rijdt en gemakkelijk stuurt. In combinatie met de 7 versnellingen en de rollerbrakes weet je zeker dat je in alle situaties de controle behoudt.

Accumogelijkheden
Bij deze fiets heb je keuze uit diverse accu's. Tegen bijbetaling kun je kiezen voor een zwaardere accu. Met een zwaardere accu kun je meer kilometers fietsen, zonder te hoeven opladen. Zo kun je de fiets helemaal aanpassen naar je eigen wensen.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Fietsenwinkel.nl:
Review
Fijne fiets, fiets prettig, voelt degelijk aan, veel comfort door de vering. De minpuntjes: Onhandig dat het display afneembaar is. Dat zorgt ervoor dat je het er ook altijd af moet nemen, anders kan het gestolen worden. Zonder display is deze fiets niet te gebruiken. De accu is behoorlijk hoorbaar, maar dat is met de meeste elektrische fietsen het geval.
Score: 9.5
ebike-site:
Review
De Gazelle Orange C7+ HFP 2018 Dames is een zeer kwalitatieve elektrische fiets. De ebike heeft verschillende accumogelijkheden; brons, zilver, goud en platina. De fiets geeft een hele goede ondersteuning. Ook tijdens het wandelen met de fiets in de hand biedt deze een fijne ondersteuning. De accu is niet compleet geruisloos, maar het geluid is niet hard. De lader zit vrij strak.
Score: 9.6


Conclusie

Deze Gazelle is een ebike met een geweldige verhouding tussen prijs en kwaliteit. De ebike biedt verschillende accu's. Je kunt dus altijd zelf bepalen voor welke afstanden jij de fiets wilt gebruiken. Met een platina accu kun je circa 110 kilometer fietsen met een volle accu. Het stuur van de ebike is handig te verstellen. Helaas is de accu lastiger te verwijderen, aangezien deze erg strak vast zit. De elektrische fiets heeft een afneembaar display. Dit is erg praktisch, maar kan ook een nadeel hebben. Je moet de display altijd meenemen, omdat deze anders mogelijk gestolen wordt.

9.6
 • Goede prijskwaliteit verhouding • Verschillende accumogelijkheden • Fijne ondersteuning
 • Lader lastig te verwijderen • Display is afneembaar en dus gemakkelijk te stelen • Accu is hoorbaar
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Algemeen

  Modeljaar 2018
  Fabrikantcode (sku) Orange C7+ HMB
  Best Getest Telegraaf/Fietsersbond 2018 | Nationale E-bike Test 2018 -†ANWB-score: 7,2

  E-bike Techniek

  Motortechniek Panasonic
  Maximale snelheid met ondersteuning (km/u) 25

  Accu

  Maximale actieradius (km) 110
  Uitneembare accu
  Type accu Lithium-ion

  Gazelle Orange C7+ HFP 2018 Dames

  icon: Gazelle Orange C7+ HFP 2018 Dames

  Gazelle - Top5 Nationale E-bike Test 2018 - ANWB-score: 7,2 - De Gazelle Orange C7+ HFP is een betrouwbare elektrische fiets, voorzien van een Panasonic motor met voorwielaandrijving. Door deze voorwielaandrijving is deze elektrische fiets haast niet van een gewone fiets te onderscheiden! Door de verende voorvork en zadelpen zit je altijd heerlijk comfortabel, ook op hobbelige wegen. Winnaar Nationale

  NEW De beste e-bike?
  Wij hebben ze voor je verzameld

  Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

  Winnaars best geteste e-bikes