Shopping

Wat is de beste elektrische fiets 2018? (Nationale e-bike test 2018)

Door site-redactie - Prijs-update: 26 september 2020 -

Nationale e-bike test 2018

Voor het achtste jaar op rij voerde een onafhankelijk testteam in opdracht van de Fietsenwinkel.nl de Nationale e-bike test 2018 uit. Welke e-bikes zijn de toppers van dit jaar? Ze hebben elektrische fietsen met voorwielmotor en middenmotor getest. Daarnaast zijn de transportfietsen, E-MTB, E-speed bikes en de sportieve e-bikes uitvoerig getest. Wij hebben de resultaten voor je verzameld.

Hoe wordt het getest?
In totaal werden er 14 fietsmerken met 16 verschillende motorsystemen getest. Dit gebeurde in 66 verschillende tests, verdeeld over zes categorieën. Het testteam test de fietsen op een aantal zeer belangrijke kenmerken: display/bediening, prestaties, comfort en design. De prestaties worden door het testteam getest in een parcour van één kilometer met daarin ruime bochten, een afdaling en een beklimming.

Snelmenu

Top elektrische fietsen met een voorwielmotor

Voorwielmotor zijn stil en voordelig geprijsd

Zoals de naam al doet vermoeden, zit de motor verwerkt in het voorwiel. Dit geeft het gevoel dat je voortgetrokken wordt door je elektrische fiets. Het grote voordeel voor veel mensen is de prijs. E-bikes met een voorwielmotor zijn vaak een stuk voordeliger dan bij de andere motorposities. Fietsen met een voorwielaandrijving hebben een dichte kettingkast, waardoor ze minder onderhoudsgevoelig zijn.
alle voorwiel-motor e-bikes bekijken?

Top elektrische fietsen met een middenmotor

Middenmotor rijdt lekker en heeft veel vermogen

De middenmotor zit verwerkt in de trapas. Doordat de aandrijving van de motor direct verbonden is met de trapas, voelt de manier van fietsen erg natuurlijk aan. Voor veel mensen is dit een goede reden om voor dit type motor te kiezen. Elektrische fietsen met een middenmotor brengen veel stabiliteit met zich mee, doordat het zwaartepunt van de fiets laag ligt. Een middenmotor levert veel vermogen en is daarom ideaal om mee door de heuvels te fietsen.
alle midden-motor e-bikes bekijken?

Top elektrische transport fietsen (populair onder scholieren)

De transportfiets is een normale fiets die we allemaal kennen uit het straatbeeld, maar dan met een accu en altijd een voordrager voor een krat. In de los bij te bestellen universele kunstof fietskrat (in vele kleuren beschikbaar ) die aan de voorkant snel gemonteerd kan worden met bijgeleverde tiewraps is er altijd voldoende ruimte voor je zware tassen. Wil je liever geen voordrager voor een fietskrat, kies dan voor een elektrische stadsfiets. Het voordeel van een elektrische transport of stadsfiets is dat je op het eerste oog niet direct ziet dat dit soort fietsen voorzien zijn van elektrische ondersteuning. De nieuwste accu's worden namelijk steeds kleiner, waardoor ze amper nog opvallen. bekijk alle beste elektrische transport fietsen?

Top elektrische Speed pedelecs

Een speed pedelec is eigenlijk een bromfiets, zo hard kan hij gaan. Je kunt namelijk met rustig meetrappen grote snelheden bereiken van wel 45 kilometer per uur. Vooralsnog is de fiets vooral populair bij de doelgroep die grote afstanden moeten afleggen naar hun werk.
alle speed pedelecs bekijken?

Top elektrische mountainbikes

Elektrisch mountainbiken vooral leuk als je grotere tochten wil gaan rijden. Door het gewicht van de fiets kan je je beter concentreren op de bochten en eventuele obstakels. De accu is ideaal als je net even niet meer mee kunt of een stuk meer wil fietsen dan normaal.
alle mountainbikes e-bikes bekijken?NEW De beste e-bike?
Wij hebben ze voor je verzameld

Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

Winnaars best geteste e-bikes