BBQ Review

Review Weber Pulse 1000 met bluetooth verbinding via mobiele app

Door site-redactie - Prijs-update: 07 augustus 2020 -

Het garingsproces van het vlees checken via mobiel

De Weber Pulse 1000 is een elektrische barbecue met een geïntegreerde iGrill. De iGrill heeft 1 sensor welke je in het vlees plaatst. Via de bluetoothverbinding houd je de garing van het vlees in de gaten met de Weber app. De app geeft daarnaast een melding wanneer de temperatuur, die je zelf hebt ingesteld, is bereikt. Je barbecuet op het gietijzeren rooster van 31 x 41 centimeter voor 7 personen tegelijkertijd. De barbecue is bovendien voorzien van een deksel die indirect grillen mogelijk maakt. Dit betekent dat je een oveneffect creëert. Hierdoor gaart het vlees langzaam en blijft het sappig en mals. De temperatuur van de barbecue houd je in de gaten aan de hand van het digitale scherm.

Liever een barbecue met onderstel? De barbecue wordt geleverd met een onderstel met een hoogte van 102 centimeter. In de opbergruimte berg je al je barbecuegereedschap op. Je hangt je barbecuegereedschap tijdens het barbecueën op aan de 3 gereedschapshaken. Zo heb je alles, altijd bij de hand. Op het gietijzeren grillrooster gril je voor maximaal 7 personen tegelijkertijd. Je grilt zowel direct als indirect dankzij de deksel.

Wat vinden wij van de Weber Pulse 1000?

De Weber Pulse 1000 is een elektrische barbecue. Dit model van Weber is verkrijgbaar als tafelmodel met een grootte van 61 x 65 centimeter. Als je het vervelend vindt om de barbecue altijd op een tafel te gebruiken, of als je behoefte hebt aan meer ruimte om iets in op te bergen. Kijk dan eens naar de Weber Pulse 1000 Stand. Deze BBQ heeft een onderstel met opbergruimte voor BBQ accessoires. Je betaalt wel een stuk extra voor de barbecue met onderstel. Het verschil is naar ons idee iets te hoog, maar aan de andere kant krijg je er dan wel een volwaardige barbecue voor terug. Terwijl je bij het tafelmodel toch meer een gourmet idee kunt krijgen. In dat opzicht zouden we zeker het onderstel aanraden.

Als je op zoek bent naar 'het grotere broertje' van deze 1000 versie, verwijzen we je door naar de Weber Pulse 2000. Hier hebben we ook een review over geschreven. Weber blijft toch altijd één van de grote merken op het gebied van BBQ's. Als je denkt aan barbecues, denk je vaak al gauw aan Weber. Dat is niet zomaar. Kwalitatief gezien hebben ze zich de afgelopen jaren goed bewezen. Wat Weber voor ons vooral goedmaakt, is dat het niet veel verschil maakt of je kiest voor gas, elektrisch of houtskool. Natuurlijk geeft houtskool altijd iets meer die authentieke smaak aan je vlees, maar de Pulse 1000 is een elektrische barbecue. Hier zijn we ook over te spreken. De smaak is bijna niet te onderscheiden van vlees van de houtskoolbarbecue. Het is nooit echt te vergelijken met een houtskoolbarbecue, vooral niet als je de sfeer en beleving eromheen meetelt. Maar deze elektrische barbecue is een goede vervanger als je gaat voor snelheid en gemak.

De Weber Pulse 1000 is voorzien van iGrill. Het rooster is gemaakt van gietijzer en je kunt er in totaal met maximaal 7 tot 8 personen van eten. Als je vlees in de BBQ legt, kun je het garingsproces gemakkelijk in de gaten houden, dankzij iGrill, via een app op je mobiele telefoon. Je krijgt een lampje te zien als je de sensor in het vlees mag steken en een belletje wanneer het vlees klaar is. Je hoeft het alleen nog maar zelf om te draaien. Dit is een groot voordeel aan deze barbecue en geeft er extra veel plezier aan. De BBQ heeft een deksel waardoor de warmte goed verdeeld is binnenin. Hierdoor kun je de Pulse 1000 niet alleen gebruiken om te grillen, maar ook om brood of pizza te maken. In tegenstelling tot bij een houtskoolbarbecue, is het bij een elektrische barbecue erg makkelijk om de temperatuur in te stellen. Dit kan handig via de temperatuurknop.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Eef Kookt Zo:
Review Weber Pulse 1000
Alle onderdelen kunnen los. Nadat de BBQ even heeft kunnen afkoelen koppel ik het elektrische gedeelte los. Soms zijn hier wat spettertjes opgekomen dus een doekje erover en hij is weer als nieuw. Verder kun je de platen loshalen, de opvangbak en zelfs het verwarmingselement. Hierdoor kun je snel overal goed bij en ben je zeker niet lang bezig om alles schoon te maken. Met een hoes erover kun je de BBQ buiten laten staan, eventueel onder een afdakje.
Score: 8.6


Conclusie

De Weber Pulse 1000 is een elektrische barbecue met gietijzeren rooster. De BBQ is verkrijgbaar met of zonder onderstel. Er is wel een aardig verschil in prijs tussen deze twee, maar dan heb je wel een volwaardige barbecue in plaats van een tafelmodel. De prijs van de barbecue is sowieso aan de hoge kant. Op het gietijzeren rooster kun je met in totaal maximaal 7 tot 8 personen barbecueën. Dit is meer dan genoeg, vooral omdat hij erg compact is. Alle onderdelen van de Pulse 1000 zijn makkelijk los van elkaar te halen en daardoor simpel schoon te maken. Hierdoor heb je er bijna geen onderhoud aan.

8.6
 • iGrill bediening via app • Temperatuur makkelijk te bedienen • Makkelijk in onderhoud
 • Prijs • Geen authentieke houtskool beleving
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Weber Pulse 1000
  Prijzen vergelijken

  Weber Pulse 1000 is onder andere te koop bij

  Eigentijds webwarenhuis voor BBQ en Tuin

  € 449,-

  Beschikbaar

  Ga naar fonQ

  Alles voor een glimlach in de tuin

  € 499,-

  Tijdelijk uitverkocht

  Ga naar Coolblue

  De BBQ winkel

  € 499,-

  Niet op Voorraad

  Ga naar Alles voor bbq

  Specificaties

  Kenmerken

  Type barbecue Elektrische barbecue
  Thermometer

  Fysieke eigenschappen

  Kleur Zwart
  Materiaal rooster Gietijzer

  Weber Pulse 1000

  icon: Weber Pulse 1000

  Weber - De Weber Pulse 1000 is een elektrische barbecue met een geïntegreerde iGrill. De iGrill heeft 1 sensor welke je in het vlees plaatst. Via de bluetoothverbinding houd je de garing van het vlees in de gaten met de Weber app. De app geeft daarnaast een melding wanneer de temperatuur, die je zelf hebt ingesteld, is bereikt. Je barbecuet op het gietijzeren rooster van 31 x 41 centimeter voor 7

  Relevante producten

  icon: Weber Pulse 1000 Stand - te koop vanaf: 499,-

  Weber Pulse 1000 Stand

  Weber - Met de Weber Pulse 1000 heb je altijd het juiste garingsproces voor je vlees. De elektrische barbecue heeft namelijk een geïntegreerde iGrill met 1 sensor. Deze sensor doe je...

  Meerdere verkopers: vanaf € 499,-

  icon: Weber Pulse 1000 - te koop vanaf: 449,-

  Weber Pulse 1000

  Weber - De Weber Pulse 1000 is een elektrische barbecue met een geïntegreerde iGrill. De iGrill heeft 1 sensor welke je in het vlees plaatst. Via de bluetoothverbinding houd je de...

  Meerdere verkopers: vanaf € 449,-

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen