Spotlight

Welke barbecue past bij mij: gas, houtskool elektrisch of toch kamado?

Door site-redactie - Prijs-update: 09 augustus 2020 -

Welke BBQ zal ik kopen?

Als de zon begint te schijnen, begint het enthousiasme om de barbecue aan te steken. Als je nog geen barbecue hebt, is het een goed idee om jezelf goed te informeren over de mogelijkheden. Er zijn namelijk tientallen opties waar je uit kunt kiezen. Zo is het belangrijk om te bepalen hoe groot de barbecue moet zijn. Ben je van plan om vaak te barbecueën met een grote vriendengroep of je familie? Of is de barbecue enkel voor jou en je partner? Deze vragen moet je jezelf zeker stellen bij de aanschaf van een nieuwe barbecue. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een buitenkeuken, wat in principe een verlenging is van je eigen keuken. Maar voor kleinere gelegenheden, kan een tafelmodel of kleine kamado ook al passend zijn. We gaan de verschillende barbecues met je doornemen. Waar moet je op letten bij de aanschaf, wat zijn de voor- en nadelen en wat zijn de verschillen in prijzen? Je vindt het allemaal hieronder.

Yakitori & Korean BBQ boek
De afbeelding (credit) zoals te zien is aan de bovenkant van deze pagina komt van het populaire boek: Yakitori & Korean BBQ
De van oorsprong Japanse grilltechnieken op houtskool geven veel resultaat tegenover weinig inspanning. In Japan en Korea gaan ze voor maximaal levensgenot en wordt er niets aan het toeval overgelaten: vlees wordt kort gegrild, sauzen zijn zelfgemaakt en vlak ook zeker het sociale aspect van zitten rondom een tafelbarbecue niet uit.
Bekijk hier alle prijzen en winkels die dit boek verkopen.

Snelmenu

Houtskoolbarbecue

Barbecueën op een houtskoolbarbecue is de meest klassieke manier. De houtskoolbarbecue is een echte gezelligheidsbarbecue. Dit komt omdat je uitgebreid de tijd moet nemen om de BBQ op temperatuur te brengen en de gerechten te bereiden. Als het buiten lekker weer is en je hebt vrienden of familie uitgenodigd, zorgt de houtskoolbarbecue voor die fijne sfeer tijdens het barbecueën. Culinaire liefhebbers spreken vaak hun voorkeur uit voor houtskoolbarbecues. Het vlees wat je op zo'n BBQ legt, krijgt een authentieke en rokerige smaak. Dit is de echte barbecuesmaak, waar veel mensen van houden. Als jij geen fan bent van barbecueën met veel rook, en de rokerige smaak die hierbij komt kijken, kun je beter kiezen voor een elektrische of gasbarbecue. Een houtskoolbarbecue is daarnaast zeer geschikt om grote stukken vlees of kip op te garen. Hier moet je uiteraard wel de tijd voor nemen, maar de smaak die je eraan meegeeft is erg uniek.

Als je de barbecue graag wilt gebruiken op je balkon of dakterras, is het gebruik van een houtskoolbarbecue niet erg geschikt. Teneerste ben je de buren erg tot last door de rook dat van de BBQ afkomt. Daarnaast is het niet erg veilig om met een houtskoolbarbecue op een balkon te gaan staan, aangezien je toch bezig bent met open vuur. In dit geval kun je beter kiezen voor een elektrische barbecue, waar je enkel de stekker voor in het stopcontact hoeft te steken. Een houtskoolbarbecue blijft namelijk nog zeer lang heet. Je kunt hem daarom pas schoonmaken als deze helemaal afgekoeld is. Hier kun je gerust de hele nacht op wachten, en dan duurt het schoonmaken daarna ook nog vrij lang.

Aansteken van een houtskoolbarbecue

Voor het aansteken van een houtskoolbarbecue is het gebruik van een brikettenstarter een tip. Op het onderste rooster steek je drie of vier aanmaakblokjes aan. Daarna zet je de brikettenstarter eroverheen en vult deze net niet helemaal met briketten. Je wacht daarna ongeveer 20 tot 30 minuten en je briketten zijn gloeiend heet en perfect om te gebruiken. In het geval dat je ervoor kiest om de barbecue op eigen houtje aan te steken, duurt dit wel 45 minuten.

Voordelen

+ Authentieke, rokerige smaak aan vlees
+ Je kunt hoge temperaturen bereiken
+ Ruime keuze aan houtskoolbarbecues voor ieder budget
+ Gerechten bereiden met slecht weer (mits hij een deksel heeft)

Nadelen

- Opwarmen van houtskool en briketten duurt lang (30-45 minuten)
- Temperatuur niet handmatig te regelen
- Veel rook
- Niet geschikt voor op een balkon

Op zoek naar meer houtskoolbarbecue?
bekijk alle houtskoolbarbecue

Top nr. 1

image: Weber Smokey Joe Premium Black

Weber Smokey Joe Premium Black

Meerdere verkopers
€ 75,-
Top nr. 2

image: Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm

Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm

Meerdere verkopers
€ 359,09
Top nr. 3

image: Weber Original Kettle Premium 57 cm

Weber Original Kettle Premium 57 cm

Meerdere verkopers
€ 199,-

Specificaties

Hieronder vind je per product de belangrijkste specificaties. Mocht je nog meer informatie willen dan kan je via 'meer specificaties' naar de productpagina van het betreffende product of bekijk de laagste actuele prijs die wij voor je hebben gevonden.

Weber Smokey Joe Premium Black

De Weber Smokey Joe Premium Zwart gebruik je waar je wilt. Hij neemt namelijk weinig ruimte in beslag en is licht van gewicht.

Top Product:
Type barbecue: Houtskoolbarbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Verchroomd staal
Actuele prijzen: Gevonden vanaf € 75,-

Laagste prijs; Weber Smokey Joe Premium Black prijzen? Meer specificaties


Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm

Barbecueën op gas of elektriciteit? Dat is geen barbecueën. Volgens jou moet het roken, de fik erin en stoken maar.

Type barbecue: Rookoven
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Verchroomd staal
Actuele prijzen: Gevonden vanaf € 359,09

Laagste prijs; Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm prijzen? Meer specificaties


Weber Original Kettle Premium 57 cm

De Weber Original Kettle Premium 57 cm heeft een kookoppervlak met een diameter van 57 centimeter. Om deze reden barbecue je op het rooster van verchroomd staal voor maximaal 14 personen.

Top Product:
Type barbecue: Houtskoolbarbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Verchroomd staal
Actuele prijzen: Gevonden vanaf € 199,-

Laagste prijs; Weber Original Kettle Premium 57 cm prijzen? Meer specificaties

Elektrische barbecue

De elektrische barbecue is een goed voorbeeld waarin je de klassieke gezelligheid van het barbecueën met de moderne technologieën van nu met elkaar combineert. De elektrische BBQ is namelijk een echt gemaksdier. In tegenstelling tot de houtskoolbarbecue, waar je briketten en aanmaakblokjes nodig hebt, heb je dit bij een elektrische barbecue niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Dit maakt deze barbecue voor iedereen zeer geschikt. Een elektrische barbecue is super snel warm. Wanneer je de stekker in het stopcontact steekt, wordt de barbecue meteen verwarmd zodat je deze bijna direct daarna kunt gebruiken. Je hebt helemaal geen overlast van rook, dus als je hier niet tegen kan is deze barbecue een goede keuze voor jou. Bij een houtskoolbarbecue heb je een authentieke, rokerige smaak aan je vlees. Bij een elektrische barbecue heb je dit dus niet. De kwaliteit van het vlees kan hierdoor wat achteruit gaan.

Een elektrische barbecue is geschikt voor in de meeste ruimtes. In de tuin, maar ook zeker op een balkon. Je moet wel een stopcontact in de buurt hebben. Maar voor ruimtes rondom het huis, kun je ook werken met een verlengsnoer. Als je graag wilt barbecueën in een park of op een boot, kun je beter voor een houtskoolbarbecue kiezen. Op deze momenten heb je namelijk niet de beschikking over een stopcontact, en kun je de elektrische barbecue niet gebruiken.

Aansteken van een elektrische barbecue

Simpel gezegd: stekker erin en je kunt beginnen. Het is belangrijk om allereerst te beginnen met een goede ondergrond. Je wilt natuurlijk niet dat de barbecue omvalt of dat er ongelukken gebeuren met kleine kinderen of huisdieren. Kies daarom voor een ondergrond op stenen of beton. Gras is niet zo geschikt, omdat hier vaak veel bobbels inzitten. Als je de stekker in het stopcontact hebt gestoken, kun je de temperatuur bepalen via de knop op de BBQ. Het opwarmen duurt ongeveer 15 minuten. Dit is dus minstens de helft van de houtskoolbarbecue. Als je haast hebt of graag snel wilt eten: kies dan zeker voor een elektrische barbecue.

Voordelen

+ Geen materialen nodig, zoals houtskool of een gasfles
+ Temperatuur handig handmatig te regelen
+ Direct gebruiken
+ Makkelijk en snel schoon te maken

Nadelen

- Niet te gebruiken zonder stopcontact in de buurt
- Lijkt veel op een gourmetstel
- Ruimte om te grillen vaak kleiner

Top nr. 1

image: Weber Q1400 Dark Grey

Weber Q1400 Dark Grey

Meerdere verkopers
€ 269,-
Top nr. 2

image: Weber Pulse 2000 Black

Weber Pulse 2000 Black

Meerdere verkopers
€ 499,-
1

1. Weber Q1400 Dark Grey

REVIEW 7.6
image: Weber Q1400 Dark Grey - te koop vanaf: 269,-
image 0image 1image 2

De Weber Q1400 Antraciet is een stevige, elektrische barbecue. Hij is snel en eenvoudig in gebruik en dankzij zijn compacte formaat geschikt voor zowel tuinen als kleine balkons.

Top Product:
Type barbecue: Elektrische barbecue
Thermometer:
Kleur: Grijs
Materiaal rooster: Gietijzer
2

2. Weber Pulse 2000 Black

REVIEW 8.0
image: Weber Pulse 2000 Black - te koop vanaf: 499,-
image 0image 1image 2

De Weber Pulse 2000 is een elektrische barbecue waarbij je het garingsproces van 2 stukken vlees volgt via een bluetoothverbinding met de Weber app. De barbecue is namelijk voorzien van een Grill met 2 sensoren.

Top Product:
Type barbecue: Elektrische barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Gietijzer

Kamado is de naam voor de eivormige keramische BBQ

De kamado barbecue is een genot voor iedere liefhebber van goed eten. Je zou de kamado kunnen beschrijven als een luxe variant van de houtskoolbarbecue. Veel koks werken met een kleine kamado om gerechten in een restaurant te bereiden. Dat is niet voor niks, want de kwaliteit is zeer goed. Kamado's zijn gemaakt van gebakken en geglazuurd keramiek. In de barbecue zitten meerdere keramische lagen. Dit neemt het voordeel met zich mee dat de temperatuur zeer stabiel blijft. Je kunt deze handmatig aanpassen en zelfs op de graad nauwkeurig. Een kamado is heel divers. Je kunt ermee grillen, koken, bakken, slow-cooking en stomen.

We noemde het eerder al de luxere variant van de houtskoolbarbecue. Een kamado is bestand tegen veel hogere temperaturen. Voor een houtskoolbarbecue ligt de max op 300 graden en voor een kamado op 450 graden. De prijzen voor een kamado liggen ook een stuk hoger dan de normale houtskoolbarbecues. Een eenvoudige houtskoolbarbecue heb je al voor onder de 100 euro, terwijl je voor een kamado een stuk meer dan 100 euro betaalt. De eivormige barbecue is er in een aantal formaten. Het gaat vaak van extra small tot extra large en alles wat daar tussen valt. De grotere kamado's zijn erg zwaar in gewicht en daardoor moeilijk te verplaatsen. De hele kleine kamado's zijn juist bedoelt om mee te nemen naar feestjes of naar het park. Je kunt de kamado kennen van de twee marktleiders op dit gebied in Nederland, namelijk Big Green Egg en The Bastard.

Aansteken van een kamado

In een kamado gebruik je alleen grote stukken kolen. Het aansteken van de eivormige barbecue doe je zo:

 • Vul de kamado met de grote stukken kolen
 • Plaats ongeveer één tot drie aanmaakblokjes tussen de kolen
 • Steek de aanmaakblokjes aan met een brander of lucifer
 • Zorg dat alle ventilatiegaten helemaal open staan
 • Laat de blokjes ongeveer 15 minuten branden met de deksel open
 • De kolen horen nu wit te zijn en te gloeien. Ja? Leg het grillrooster erop en doe de deksel dicht
 • Geef alle kolen ongeveer 30 minuten de tijd om op te warmen
 • De temperatuur kun je bedienen door de ventilatiegaten te openen en te sluiten
 • Eetsmakelijk!

Voordelen

+ Luxere versie van de houtskoolbarbecue
+ Authentieke, rokerige smaak aan het vlees
+ Temperatuur tot op de graad nauwkeurig te bepalen
+ Keuze aan bereidingen is groot (koken, bakken, braden, slow-cooking, stomen)

Nadelen

- Prijs is hoog
- Grotere kamado's zijn erg zwaar en moeilijk te verplaatsen
- Je hebt vaak wat oefening nodig

image: Patton Kamado Grill 13 inch

Patton Kamado Grill 13 inch

Meerdere verkopers
€ 209,-

image: The Bastard Small 2017

The Bastard Small 2017

Meerdere verkopers
€ 269,-

image: The Bastard Compact 2017

The Bastard Compact 2017

Meerdere verkopers
€ 390,-

image: Patton Kamado 16 inch Led 2019 - te koop vanaf: 479,-

Patton Kamado 16 inch Led 2019

Wehkamp

€ 479,-

image: Patton Kamado Grill 16 inch - te koop vanaf: 479,19

Patton Kamado Grill 16 inch

Wehkamp

€ 479,19

image: Patton Kamado Grill 16 inch Table Chef - te koop vanaf: 499,-

Patton Kamado Grill 16 inch Table Chef

Barbequeshop

€ 499,-

image: Kamado Joe Junior

Kamado Joe Junior

Meerdere verkopers
€ 499,-

image: Big Green Egg Mini

Big Green Egg Mini

Meerdere verkopers
€ 549,-

image: The Bastard Compact 2019 - te koop vanaf: 599,-

The Bastard Compact 2019

Bastard Shop

€ 599,-

image: Big Green Egg Mini met onderstel

Big Green Egg Mini met onderstel

Meerdere verkopers
€ 660,-

image: Patton Kamado Grill 21 inch

Patton Kamado Grill 21 inch

Meerdere verkopers
€ 699,29

image: The Bastard Medium 2019

The Bastard Medium 2019

Meerdere verkopers
€ 799,20

image: Big Green Egg Small

Big Green Egg Small

Meerdere verkopers
€ 850,-

image: The Bastard Large met onderstel 2017

The Bastard Large met onderstel 2017

Meerdere verkopers
€ 899,-

image: Big Green Egg MiniMax

Big Green Egg MiniMax

Meerdere verkopers
€ 919,-

image: The Bastard Medium Compleet 2017 - te koop vanaf: 999,-

The Bastard Medium Compleet 2017

Alles voor bbq

€ 999,-

image: The Bastard Urban Medium 2019

The Bastard Urban Medium 2019

Meerdere verkopers
€ 999,-

image: The Bastard Large 2019

The Bastard Large 2019

Meerdere verkopers
€ 1.099,-

image: Big Green Egg Medium

Big Green Egg Medium

Meerdere verkopers
€ 1.120,-

image: Big Green Egg Small Compleet - te koop vanaf: 1.152,-

Big Green Egg Small Compleet

Coolblue

€ 1.152,-

image: Kamado Joe Classic

Kamado Joe Classic

Meerdere verkopers
€ 1.173,-

image: The Bastard Large Urban 2017 - te koop vanaf: 1.249,-

The Bastard Large Urban 2017

Alles voor bbq

€ 1.249,-

image: The Bastard Large Urban 2019 - te koop vanaf: 1.249,-

The Bastard Large Urban 2019

Alles voor bbq

€ 1.249,-

image: Kamado Joe Classic II

Kamado Joe Classic II

Meerdere verkopers
€ 1.379,-

image: Kamado Joe Classic II met Onderstel

Kamado Joe Classic II met Onderstel

Meerdere verkopers
€ 1.450,-

image: Big Green Egg Large

Big Green Egg Large

Meerdere verkopers
€ 1.480,-

image: Big Green Egg Medium Compleet

Big Green Egg Medium Compleet

Meerdere verkopers
€ 1.605,-

image: Kamado Joe Big Joe II

Kamado Joe Big Joe II

Meerdere verkopers
€ 1.899,-

image: Kamado Joe Big Joe II met onderstel

Kamado Joe Big Joe II met onderstel

Meerdere verkopers
€ 1.900,-

image: Big Green Egg Large Compleet

Big Green Egg Large Compleet

Meerdere verkopers
€ 1.909,-

image: Kamado Joe Classic III

Kamado Joe Classic III

Meerdere verkopers
€ 1.999,-

image: Big Green Egg Extra Large XL

Big Green Egg Extra Large XL

Meerdere verkopers
€ 2.089,-

image: Kamado Joe Big Joe III

Kamado Joe Big Joe III

Meerdere verkopers
€ 2.799,-

image: Big Green Egg Extra Extra Large XXL

Big Green Egg Extra Extra Large XXL

Meerdere verkopers
€ 3.320,-

Patton Kamado Grill 13 inch

Deze keramische barbecue van Patton is vernoemd naar het Japanse woord kamado, wat kachel of fornuis betekent. De Patton Kamado beschikt over een keramieken kuip en deksel, waardoor warmte en vocht in de kuip behouden blijven.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Verchroomd staal

The Bastard Small 2017

REVIEW 8.4
image: The Bastard Small 2017 - te koop vanaf: 269,-
image 0image 1image 2

The Bastard Small is de kleinste variant in de kamado-familie van The Bastard. Je grilt voor 3 personen op het RVS rooster met een doorsnede van 26 centimeter.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

The Bastard Compact 2017

REVIEW 8.4
image: The Bastard Compact 2017 - te koop vanaf: 390,-
image 0image 1image 2

De The Bastard Compact is de draagbare kamado van The Bastard. De keramische barbecue heeft een diameter van 38 cm en het grillrooster zelf heeft een diameter van 33 cm.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

Patton Kamado 16 inch Led 2019

image: Patton Kamado 16 inch Led 2019 - te koop vanaf: 479,-
image 0image 1image 2
Wehkamp

De Kamado Grill 16” premium incl. Bluetooth barbecue van het merk Patton is gebaseerd op de Japanse Kamado (wat kachel/fornuis betekend) van zo’n 4.000 jaar geleden.

Type barbecue: Kamado, Houtskoolbarbecue
Thermometer:

Patton Kamado Grill 16 inch

image: Patton Kamado Grill 16 inch - te koop vanaf: 479,19
image 0image 1image 2
Wehkamp

De Patton Kamado Grill Medium 16 inch Zwart beschikt over een keramieken kuip en deksel, waardoor warmte en vocht in de kuip behouden blijven. Zo droogt vlees niet uit en bereid je bovendien gemakkelijk een pizza of quiche.

Type barbecue: Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

Patton Kamado Grill 16 inch Table Chef

image: Patton Kamado Grill 16 inch Table Chef - te koop vanaf: 499,-
image 0image 1image 2
Barbequeshop

Gebruiksvriendelijk, veelzijdig en stijlvol: zo zou je de Patton Kamado Grill 16 inchTable Chef Zwart prima kunnen omschrijven. De glanzend zwarte keramieken houtskoolbarbecue, die je zowel als grill als een rookoven gebruikt, is met een kookoppervlak van 32 centimeter een compact model.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

Kamado Joe Junior

De Kamado Joe Joe Junior is een populaire Kamado in Nederland. Deze barbecue kenmerkt zich door de hoogwaardige kwaliteit.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Rood
Materiaal rooster: RVS

Big Green Egg Mini

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg Mini - te koop vanaf: 549,-
image 0image 1image 2

De Big Green Egg Mini barbecue is de kleinste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 25 cm, is de Mini uitvoering geschikt om mee te nemen op reis en kan zelfs in de keuken, onder de afzuigkap worden gebruikt.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS

The Bastard Compact 2019

REVIEW 8.4
image: The Bastard Compact 2019 - te koop vanaf: 599,-
image 0image 1image 2
Bastard Shop

The Bastard Compact is de nieuwe draagbare kamado BBQ van The Bastard. The Bastard Compact is draagbaar en handig om mee te nemen naar camping, strand of op de boot.The Bastard Compact heeft een doorsnede van 38 centimeter en een grillrooster van 33 centimeter.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

Big Green Egg Mini met onderstel

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg Mini met onderstel - te koop vanaf: 660,-
image 0image 1image 2

Big Green Egg Mini compleet inclusief zijplanken en onderstel - De Big Green Egg Mini barbecue is de kleinste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 25 cm, is de Mini uitvoering geschikt om mee te nemen op reis en kan zelfs in de keuken, onder de afzuigkap worden gebruikt.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS

Patton Kamado Grill 21 inch

De Patton Kamado Grill 21 Zwart is een houtskoolbarbecue voor iedereen die een perfect gegaard stukje vlees wil bereiden. De Kamado heeft namelijk niet alleen een dekselthermometer, maar ook een Bluetooth thermometer.

Type barbecue: Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

The Bastard Medium 2019

REVIEW 8.4
image: The Bastard Medium 2019 - te koop vanaf: 799,20
image 0image 1image 2

De The Bastard Model 2019 Medium is een keramische houtskoolbarbecue, ook wel kamado genoemd, en is geschikt voor gebruik in de open lucht. Zowel voor particulier als professioneel gebruik.

Top Product:
Type barbecue: Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

Big Green Egg Small

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg Small - te koop vanaf: 850,-
image 0image 1image 2

De Big Green Egg Small barbecue is de op 1 na kleinste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 33 cm, is de Small uitvoering geschikt om voor kleine gezelschappen in de openlucht te koken.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS

The Bastard Large met onderstel 2017

REVIEW 8.4
image: The Bastard Large met onderstel 2017 - te koop vanaf: 899,-
image 0image 1image 2

Ben je een echte barbecueliefhebber en wil je alleen de beste kwaliteit? Dan is The Bastard Large Compleet de barbecue voor jou. Je grilt op het ruime kookoppervlak met een doorsnede van 47 centimeter voor maximaal 10 personen.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

Big Green Egg MiniMax

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg MiniMax - te koop vanaf: 919,-
image 0image 1image 2

De Big Green Egg MiniMax barbecue is een model Big Green Egg met dezelfde diameter als de Small en de hoogte van de Mini Big Green Egg variant. Met een diameter van 33 cm, is de MiniMax uitvoering geschikt om voor kleine gezelschappen in de openlucht te koken.

Top Product:
Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS

The Bastard Medium Compleet 2017

REVIEW 8.4
image: The Bastard Medium Compleet 2017 - te koop vanaf: 999,-
image 0image 1image 2
Alles voor bbq

Wil je alle mogelijkheden van de The Bastard Large, maar is een kookoppervlak met een doorsnede van 42 centimeter voor jou genoeg? Kies dan voor The Bastard Medium Compleet. Je grilt voor maximaal 8 personen op het RVS rooster.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

The Bastard Urban Medium 2019

REVIEW 8.4
image: The Bastard Urban Medium 2019 - te koop vanaf: 999,-
image 0image 1image 2

De matzwarte The Bastard Model 2019 Medium Urban is een keramische houtskoolbarbecue, ook wel kamado genoemd, en is geschikt voor gebruik in de open lucht. Zowel voor particulier als professioneel gebruik.

Top Product:
Type barbecue: Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

The Bastard Large 2019

REVIEW 8.4
image: The Bastard Large 2019 - te koop vanaf: 1.099,-
image 0image 1image 2

De The Bastard Model 2019 Large is een keramische houtskoolbarbecue, ook wel kamado genoemd, en is geschikt voor gebruik in de open lucht. Zowel voor particulier als professioneel gebruik.

Top Product:
Type barbecue: Houtskoolbarbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

Big Green Egg Medium

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg Medium - te koop vanaf: 1.120,-
image 0image 1image 2

De Big Green Egg Medium barbecue is de middelste maat uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 38 cm, is de Medium uitvoering geschikt om uitgebreid te koken in de open lucht.

Top Product:
Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS

Big Green Egg Small Compleet

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg Small Compleet - te koop vanaf: 1.152,-
image 0image 1image 2
Coolblue

Big Green Egg Small compleet inclusief onderstel - De Big Green Egg Small barbecue is de op 1 na kleinste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 33 cm, is de Small uitvoering geschikt om voor kleine gezelschappen in de openlucht te koken.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS

Kamado Joe Classic

De Classic Joe is het populairste model uit de Kamado Joe serie. Hij is groot, veelzijdig en wordt compleet gebruiksklaar met de nodige accessoires geleverd! Op de Classic Joe kan je meerdere gerechten gelijktijdig bereiden.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Rood
Materiaal rooster: RVS

The Bastard Large Urban 2017

REVIEW 8.4
image: The Bastard Large Urban 2017 - te koop vanaf: 1.249,-
image 0image 1image 2
Alles voor bbq

The Bastard Large Urban is een barbecue voor de echte barbecueliefhebber. Met deze keramische barbecue blijft de warmte en het vocht in de de barbecue.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

The Bastard Large Urban 2019

REVIEW 8.4
image: The Bastard Large Urban 2019 - te koop vanaf: 1.249,-
image 0image 1image 2
Alles voor bbq

De matzwarte The Bastard Model 2019 Large Urban is een keramische houtskoolbarbecue, ook wel kamado genoemd, en is geschikt voor gebruik in de open lucht. Zowel voor particulier als professioneel gebruik.

Type barbecue: Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS

Kamado Joe Classic II

Deze Kamado Joe Classic II Stand-Alone is de meer dan waardige opvolger van het succesvolle paradepaardje van Kamado Joe; de Classic Joe. De Kamado Joe Classic II is dankzij een aantal bijzonder slimme innovaties nog completer dan zijn illustere voorganger.

Top Product:
Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Rood
Materiaal rooster: RVS

Kamado Joe Classic II met Onderstel

Deze Kamado Joe Classic II is de meer dan waardige opvolger van het succesvolle paradepaardje van Kamado Joe; de Classic Joe. De Kamado Joe Classic II is dankzij een aantal bijzonder slimme innovaties nog completer dan zijn illustere voorganger.De Kamado Joe Classic II wordt zeer compleet en geheel gebruiksklaar geleverd.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Rood
Materiaal rooster: RVS

Big Green Egg Large

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg Large - te koop vanaf: 1.480,-
image 0image 1image 2

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Big Green Egg Large een van de grootste jongens uit de kamado familie. Je kookt voor maximaal 8 personen op het ruime kookoppervlak.

Top Product:
Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS

Big Green Egg Medium Compleet

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg Medium Compleet - te koop vanaf: 1.605,-
image 0image 1image 2

Big Green Egg Medium compleet inclusief zijplanken en onderstel - De Big Green Egg Medium Compleet barbecue is de middelste maat uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 38 cm, is de Medium uitvoering geschikt om uitgebreid te koken in de open lucht.

Top Product:
Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS

Kamado Joe Big Joe II

Deze Big Joe II Stand-Alone houtskoolbarbecue is de grote en indrukwekkende broer van de Kamado Joe Classic II. De Big Joe II biedt dezelfde klasse en voordelen als de Classic II alleen heeft de Big Joe II een groter grilloppervlak.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Rood
Materiaal rooster: RVS

Kamado Joe Big Joe II met onderstel

Deze Kamado Joe Classic II is de meer dan waardige opvolger van het succesvolle paradepaardje van Kamado Joe; de Classic Joe. De Kamado Joe Classic II is dankzij een aantal bijzonder slimme innovaties nog completer dan zijn illustere voorganger.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Rood
Materiaal rooster: RVS

Big Green Egg Large Compleet

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg Large Compleet - te koop vanaf: 1.909,-
image 0image 1image 2

Big Green Egg Large compleet inclusief zijplanken en onderstel - Bij Big Green Egg draait alles om smaak en kwaliteit! Het design en het gebruikte materiaal geeft de Egg niet alleen zijn iconische uitstraling, maar zorgt ook voor een essentiële en constante air flow. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en een zeer efficiënt gebruik van het houtskool.

Top Product:
Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS

Kamado Joe Classic III

De Kamado Joe Classic III bevat onze nieuwste innovatie, de revolutionaire SloRoller Hyperbolic Smoke Chamber. De SloRoller regelt hitte en temperatuur via wervelende luchtstromen.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Materiaal rooster: RVS

Big Green Egg Extra Large XL

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg Extra Large XL - te koop vanaf: 2.089,-
image 0image 1image 2

Indruk maken op je vrienden doe je met de Big Green Egg Extra Large. De keramische barbecue bereikt hoge temperaturen waardoor je iedere keer op een andere manier barbecuet.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS

Kamado Joe Big Joe III

De Kamado Joe Big Joe II is uitgerust met het intelligente Divide & Conquer Flexible Cooking System waarmee hij zich echt van zowel zijn voorganger als van zijn concurrenten onderscheidt. Het systeem houdt in dat je niet alleen de bak- en grilloppervlakte kunt vergroten maar ook dat je tegelijkertijd meerdere ingrediënten en producten op andere wijzen op verschillende temperaturen kunt bereiden.

Type barbecue: Kamado, Houtskoolbarbecue
Thermometer:

Big Green Egg Extra Extra Large XXL

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg Extra Extra Large XXL - te koop vanaf: 3.320,-
image 0image 1image 2

De Big Green Egg Extra Extra Large barbecue is de grootste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 74,3 cm, is de Extra Extra Large uitvoering geschikt om uitgebreide maaltijden te bereiden in de open lucht.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS

Gasbarbecue

Een gasbarbecue is een barbecue die je gebruikt op gas. Barbecueën met deze barbecue brengt erg veel gemak met zich mee. Het enige wat je hoeft te doen is een gasfles met gasdrukregelaar aan te sluiten op je BBQ. Je hebt de gasbarbecue er in tientallen verschillende maten en kleuren. Je hebt een gasbarbecue in een kegelvorm of een tafelmodel. Je kunt ook kiezen voor een buitenkeuken op gas, deze zijn een stuk ruimer dan de compactere gasbarbecues. Op de buitenkeukens komen we later terug. Natuurlijk is dit puur afhankelijk van de hoeveelheid vlees of groente die je wilt grillen op de barbecue, en met het aantal mensen dat je gaat barbecueën. Als je de gasbarbecue graag wilt verplaatsen, kies dan voor een barbecue met wielen.

Aansteken van een gasbarbecue

Een gasbarbecue gebruik je met een gasfles. Een gasfles aansluiten doe je zo:

 • Check of de verzegeling onbeschadigd is en verwijder deze. Niet het geval? Ga dan altijd terug naar de winkel
 • Check of de gasdrukregelaar en het rubberen ringetje onbeschadigd zijn
 • Koppel de gasdrukregelaar aan de gasfles
 • Span de drukregelaar stevig aan
 • Koppel het uiteinde van de gasfles aan de barbecue
 • Zet de gasfles in een open ruimte, op een vlakke ondergrond
 • Draai de gaskraan open
 • Smeer de verbindingen in met wat zeepsop
 • Als je belletjes ziet, is de gasdrukregelaar niet goed gekoppeld
 • Nu kun je de barbecue aansteken

Voordelen

+ Temperatuur handmatig te regelen
+ Direct te gebruiken
+ Amper rook bij gebruik
+ Ruime keuze aan gasbarbecues (zoals een tafelmodel of buitenkeuken)

Nadelen

- Gasfles kan op raken
- Gasfles neemt veel ruimte in
- Schoonmaken kost veel tijd

Top nr. 1

image: Campingaz Party Grill 600

Campingaz Party Grill 600

Meerdere verkopers
€ 139,-
Top nr. 2

image: Boretti Ibrido Top - te koop vanaf: 999,-

Boretti Ibrido Top

Alles voor bbq

€ 999,-
1

1. Campingaz Party Grill 600

Met de Campingaz Party Grill 600 ben jij in goed (reis)gezelschap. Hij beschikt namelijk over uiteenlopende mogelijkheden.

Top Product:
Type barbecue: Kooktoestel
Thermometer:
Kleur: Blauw, Zwart
Materiaal rooster: Geėmailleerd staal
2

2. Boretti Ibrido Top

image: Boretti Ibrido Top - te koop vanaf: 999,-
image 0image 1image 2
Alles voor bbq

Twijfel je tussen een houtskoolbarbecue of een barbecue op gas? De Boretti Ibrido top combineert het beste van beide en biedt jou een grillervaring op zowel houtskool als gas. Op het houtskoolgedeelte van de hybride inbouwbarbecue grill je op traditionele kolen op het kookoppervlak van 22,5 x 44 cm en geef je gerechten een authentieke rooksmaak.

Type barbecue: Gasbarbecue, Inbouw barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Gietijzer
Type gasfles: 10, 5 grijs (butaan/propaan), 5 groen (butaan/propaan)
Vermogen: 11,4 kW watt

Buitenkeuken

Een buitenkeuken is een extra keuken, maar dan voor buiten. Het is belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte je wilt innemen in je tuin. Je kunt voorkeur hebben voor een hele grote buitenkeuken, die je hele tuin vult. Of als je een enorme tuin hebt, kun je een speciaal eet- en kookhoekje creëren. Dat een buitenkeuken alleen geschikt is voor grote groepen mensen, is een fabel. Je kunt namelijk kiezen voor buitenkeukens met twee, drie, vier of meer branders. Een buitenkeuken met twee branders is geschikt voor twee personen of een hele kleine groep. Drie branders is voor een aantal vrienden of je familie, en vier branders is geschikt voor een grote groep mensen. Het aantal branders zegt ook iets over het formaat van de buitenkeuken, deze moet dus wel passen in je tuin. Hoe meer branders je hebt, hoe sneller je een hoge temperatuur bereikt. Een buitenkeuken werkt op gas.

Voordelen

+ Verlenging van je eigen keuken
+ Zeer compleet en veel werkruimte
+ Te gebruiken voor zeer grote groepen

Nadelen

- Past niet in een kleine tuin
- Hoge prijs

Top nr. 1

image: Barbecook Siesta 310

Barbecook Siesta 310

Meerdere verkopers
€ 448,24
Top nr. 2

image: Weber Spirit Original E-310

Weber Spirit Original E-310

Meerdere verkopers
€ 649,-
Top nr. 3

image: Weber Genesis II LX S-440 GBS RVS - te koop vanaf: 1.039,-

Weber Genesis II LX S-440 GBS RVS

Alles voor bbq

€ 1.039,-

Specificaties

Hieronder vind je per product de belangrijkste specificaties. Mocht je nog meer informatie willen dan kan je via 'meer specificaties' naar de productpagina van het betreffende product of bekijk de laagste actuele prijs die wij voor je hebben gevonden.

Barbecook Siesta 310

Je hoeft niet te kijken op een hamburger meer of minder, als je aan de slag gaat met de Barbecook Siesta 310 Zwart. De gasbarbecue heeft namelijk een kookoppervlakte van 62 x 43 centimeter, die wordt verwarmd met maar liefst 3 hoofdbranders met een totaal vermogen van 10 kilowatt.

Top Product:
Type barbecue: Gasbarbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Geėmailleerd staal
Type gasfles: 10, 5 grijs (butaan/propaan), 5 groen (butaan/propaan)
Vermogen: 12 watt
Actuele prijzen: Gevonden vanaf € 448,24

Laagste prijs; Barbecook Siesta 310 prijzen? Meer specificaties


Weber Spirit Original E-310

Barbecueën staat tegenwoordig voor bewust genieten en een nieuw saamhorigheidsgevoel. Lekker buiten met familie, vrienden of collega's.

Type barbecue: Buitenkeuken
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Geėmailleerd gietijzer
Type gasfles: 10, 5 grijs (butaan/propaan), 5 groen (butaan/propaan)
Vermogen: 9,36 kW watt
Actuele prijzen: Gevonden vanaf € 649,-

Laagste prijs; Weber Spirit Original E-310 prijzen? Meer specificaties


Weber Genesis II LX S-440 GBS RVS

Koken in de buitenlucht wordt met de Weber Genesis II LX S-440 GBS RVS wel heel aantrekkelijk. Deze gasbarbecue met 4 hoofdbranders is een luxe buitenkeuken met veel extra functionaliteiten.

Type barbecue: Buitenkeuken, Gasbarbecue
Thermometer:
Kleur: Zilver
Materiaal rooster: Porselein geėmailleerd
Type gasfles: 10, 5 grijs (butaan/propaan), 5 groen (butaan/propaan)
Vermogen: 15,2 kW watt
Actuele prijzen: Gevonden vanaf € 1.039,-

Laagste prijs; Weber Genesis II LX S-440 GBS RVS prijzen? Meer specificatiesPopulaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen