Shopping

Terrasverwarmer top 10 en welke is de beste?

Door site-redactie - Prijs-update: 13 augustus 2020 -

Wat is de beste terrasverwarmer?

Onze redactie heeft een terrasverwarmer selectie gemaakt van de beste terrasverwarmers 2020 en op basis daarvan een top 10 bepaald die we dagelijks voor je actueel houden. Wij houden rekening met de kwaliteit, eventuele awards, hoge scores in verschillende reviews en goede specificaties. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van terrasverwarmers van afgelopen jaar en de beste terrasverwarmers 2020 van dit moment? In dit artikel passen wij elke dag alle terrasverwarmer prijzen voor je aan zodat je ook gelijk de verschillende prijzen kan bekijken. Bekijk hieronder onze top 10 terrasverwarmers (top 10 heaters) maar kom je er niet uit of twijfel je nog? Dan kan je eenvoudig via onze keuzehulp snel je eigen keuze bepalen. Let bij aanschaf wel goed op het warmtebereik (aantal meters) en het verbruik van het product. Bij een elektrisch product kan een afstandsbediening erg handig zijn.

Snelmenu

Beste top 10 terrasverwarmer 2020

Bekijk hieronder onze redactiekeuze; terrasverwarmer top 10. Gesorteerd op populaire en nieuwste terrasverwarmer bovenaan. Wij houden in dit artikel ook elke dag de prijzen voor je actueel.

Top nr. 1

image: Eurom Golden 2000 Slim

Eurom Golden 2000 Slim

Meerdere verkopers
€ 185,90
Top nr. 2

image: Sunred SFT15B

Sunred SFT15B

Meerdere verkopers
€ 349,-
Top nr. 3

image: Sunred Indus 2500 Hangend Wit  - te koop vanaf:  109,-

Sunred Indus 2500 Hangend Wit

Coolblue

€ 109,-
Top nr. 4

image: Sunred Indus 2500 Hangend Zwart - te koop vanaf:  119,-

Sunred Indus 2500 Hangend Zwart

Coolblue

€ 119,-
Top nr. 5

image: Sunred Parasol 2000

Sunred Parasol 2000

Meerdere verkopers
€ 135,-
Top nr. 6

image: Sunred Indus 2100

Sunred Indus 2100

Meerdere verkopers
€ 279,-
Top nr. 7

image: Sunred Nero 2400

Sunred Nero 2400

Meerdere verkopers
€ 239,-
Top nr. 8

image: Sunred Gemma 1500

Sunred Gemma 1500

Meerdere verkopers
€ 82,63
Top nr. 9

image: Heatstrip THD3200EU

Heatstrip THD3200EU

Meerdere verkopers
€ 584,10
Top nr. 10

image: Eurom Flameheater 9000

Eurom Flameheater 9000

Meerdere verkopers
€ 175,-
1

1. Eurom Golden 2000 Slim

Wil je een terrasverwarmer die niet zo fel licht uitstraalt tijdens het verwarmen? Dan is de Eurom Golden 2000 Slim iets voor jou. De terrasverwarmer is geschikt voor het verwarmen van winderige terrassen tot 20 m².

Top Product:
Verwarmingsbereik: 23 m2
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 600 - 2000 watt
2

2. Sunred SFT15B

Deze terrasverwarmer van Sunred geeft een fijne warmte af en zorgt voor een unieke sfeer. Met de mooie, hoge vlam achter het glas verwarm je ieder terras razendsnel.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 50 m2
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
3

3. Sunred Indus 2500 Hangend Wit

image: Sunred Indus 2500 Hangend Wit  - te koop vanaf:  109,-
image 0image 1image 2
Coolblue

De Sunred Indus 2500 Hangend Wit verwarmt dankzij zijn halogeenlamp niet de omgeving, maar het lichaam. Hierdoor heeft de wind weinig invloed op de warmte die de terrasverwarmer afgeeft.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 23 m2
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 2500 watt
4

4. Sunred Indus 2500 Hangend Zwart

image: Sunred Indus 2500 Hangend Zwart - te koop vanaf:  119,-
image 0image 1image 2
Coolblue

De Sunred Indus 2500 Hangend Zwart verwarmt dankzij zijn halogeenlamp niet de omgeving, maar het lichaam. Hierdoor heeft de wind weinig invloed op de warmte die de terrasverwarmer afgeeft.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 23 m2
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 1000 - 2500 watt
5

5. Sunred Parasol 2000

De Sunred Parasol 2000 is speciaal gemaakt voor onder je parasol. Hierdoor neemt je heater geen extra ruimte in beslag én zit iedereen er warmpjes bij.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 18 m2
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 650 - 2000 watt
6

6. Sunred Indus 2100

Verwarm terrassen met veel wind met de Sunred Indus 2100 Staand. Het verwarmingselement is vrijwel niet windgevoelig, waardoor je de terrasverwarmer ook gewoon op winderige plekken neerzet.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 21 m2
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 900 - 2100 watt
7

7. Sunred Nero 2400

De Sunred Nero 2400 Hangend/Wand gebruik je om windstille ruimtes, zoals een serre, te verwarmen. Het verwarmingselement geeft namelijk warmte af die zeer windgevoelig is, maar doet goed zijn werk in ruimtes waar geen wind staat.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 21 m2
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 1200 - 2400 watt
8

8. Sunred Gemma 1500

Met een opstarttijd van een luttele 5 seconden zit je er snel warmpjes bij met de Sunred Gemma 1500 Zwart terrasverwarmer. Deze 1.500 watt heater weegt slechts 2 kilogram, heeft een diameter van 42,5 centimeter en is zeer eenvoudig op te hangen.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 14 m2
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 1500 watt
9

9. Heatstrip THD3200EU

De Heatstrip THD3200EU straalt geen rood licht uit waardoor je geen last hebt van onnodige verlichting. De heater is voorzien van een gepoedercoate, aluminium behuizing en is slechts 4,8 centimeter dik waardoor hij vrijwel overal op te hangen is.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 22 m2
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:
Vermogensbereik: 3200 watt
10

10. Eurom Flameheater 9000

Met de Eurom terrasverwarmer van het type Flameheater verleng je de gezellige zomeravonden op je terras. De gas terrasverwarmer heeft een Turbo-top die de warmte van de vlam omzet in stralingswarmte.

Top Product:
Verwarmingsbereik: 50 m2
Afstandsbediening meegeleverd:
Waterbestendig:

Keuzehulp terrasverwarmers

Hoe kies ik de beste terrasverwarmer?

Terrasverwarmers zijn er in vele soorten met allerlei verschillende specificaties. Het kan dus best lastig zijn om de juiste terrasverwarmer voor jouw situatie te kiezen. We helpen je graag een eindje op weg.

De beste terrasverwarmer hangt af van jouw situatie

Wat de meest geschikte terrasverwarming is voor jou hangt af van jouw specifieke situatie en natuurlijk je wensen. Voor elke situatie is er dus een geschikt toestel, maar hoe vind je die? Hieronder noemen we de belangrijkste factoren waarop je kunt letten bij het vinden van de beste terrasverwarming.

In het kort

Kijk voordat je een terrasverwarmer aanschaft goed na hoe groot het oppervlak is dat je wilt verwarmen. Houd daarnaast rekening met het feit dat de wind een sterke invloed heeft op de warmte-intensiteit van een terrasverwarmer. Ook heb je de keuze voor gas of elektrisch en of je een staande of hangende terrasverwarmer neemt. Bekijk hier alle terrasverwarmers, met keuzehulp en aanbiedingen

Soort en grootte van je terras

Van groot belang bij het kiezen van terrasverwarming is of je een open of het een afgesloten het terras is. Is het bijvoorbeeld een overkapping met drie of vier open zijden, of is het geheel afgesloten van de buitenlucht met wanden aan alle zijden?

Bij een geheel afgesloten terras werken terrasheaters met een lange golf het beste. Deze warmen de lucht op en kunnen zo de hele ruimte aangenaam warm maken. Een ander voordeel is dat dit soort heaters weinig tot geen licht geven. In gesloten ruimtes zijn gasheaters uiteraard niet te gebruiken, vanwege het verbruiken van zuurstof.

Als een terras minder goed afgesloten is, is een terrasheater met korte golf aan te raden. Deze geven zogenaamde stralingswarmte: alle oppervlaktes die straling ontvangen worden warm. Deze warmte - vergelijkbaar met zonnewarmte - verwaait niet, in tegenstelling tot de convectiewarmte van lange golf-heaters. Zowel gas- als elektrische terrasverwarmers zijn in een open ruimte te gebruiken.

Een fout die veel mensen maken, is dat ze een vermogen zoeken bij de volledige omtrek van hun tuin. Maar over het algemeen gebeurt het niet vaak dat iemand zijn of haar hele tuin wil verwarmen. Heb je een vaste zithoek in je tuin? Dan is het waarschijnlijk dat je alleen je zitgedeelte wil verwarmen. Hierdoor wordt het warmtebereik dat je nodig hebt minder groot. Dat scheelt in vermogen en kosten.

Gas of elektrisch?

Je kunt kiezen tussen een terrasverwarmer op gas op of op elektriciteit.
Elektrisch terrasverwarmers
Terrasverwarmers op elektriciteit zijn goedkoper in gebruik en verwarmen de gewenste plek gerichter. Daarentegen biedt een elektrische terrasverwarmer je geen draadloze vrijheid. Bekijk hier alle elektrisch terrasverwarmers en aanbiedingen

Gas terrasverwarmers
Gas terrasverwarmers zijn mobiel waardoor je geen last hebt van snoeren en verwarm je oppervlakten in meerdere richtingen. Ook geven gas heaters weinig licht, maar toch veel warmte. Daarentegen is het gebruik van gas is duurder dan het gebruik van elektriciteit. Ook kun je een terrasverwarmer op gas niet in een afgesloten ruimte gebruiken. Bekijk hier alle terrasverwarmers op gas en aanbiedingen

Staand of hangend?

Bij de keuze in heaters moet je rekening houden of je de terrasverwarmer wilt ophangen of dat je liever een stand model kiest.

Staande terrasverwarmers
Het grote voordeel van een staande terrasverwarmer is dat je deze kunt verplaatsen en dat deze rondom warmte geeft. Onder de staande terrasverwarmers vallen de bekende paddenstoel-modellen, maar ook flameheaters en loungeheaters. Flameheaters hebben een zichtbare vlam en zorgen naast warmte ook voor de nodige sfeer. Lounge heaters zijn speciaal ontworpen voor bij een loungeset. Ze geven namelijk warmte af op zithoogte. Een nadeel van staande terrasverwarmer is dat ze vrijwel altijd in het zicht staan en lastiger op te bergen zijn, vanwege hun omvang. Bekijk hier alle staande terrasverwarmers en aanbiedingen

Hangende terrasverwarmers
Een hangende terrasverwarmer is eenvoudig te monteren aan de wand of het plafond. Hierdoor neemt hij geen extra ruimte in en heb je hem altijd paraat. Onder de hangende terrasverwarmers vallen de ronde 'partytent heaters' die je via een koord op kunt hangen en die warmte recht naar beneden stralen en de bekende langwerpige modellen die meestal aan de wand, maar eventueel ook aan het plafond te bevestigen zijn. Plafondheaters stralen wel alleen warmte uit naar beneden. Bekijk hier alle hangende terrasverwarmers en aanbiedingen

Aanschafkosten

In het algemeen zijn heaters op gas duurder dan elektrische in aanschaf en door de bijkomende montagekosten. Elektrische terrasverwarmers zijn goedkoper om te laten installeren, de handige klusser kan dit zelf. Houd er wel rekening mee dat een stroomgroep met voldoende vermogen beschikbaar moet zijn.

Bij elektrische heaters is de warmtelamp het duurste onderdeel. Goede warmtelampen hebben een lange levensduur en lage lichtopbrengst, maar zijn ook duurder. De prijs van een terrasverwarmer wordt bepaald door de kwaliteit van de lamp, de behuizing en extra functionaliteiten als dimmen en afstandsbediening.

Vast of mobiel

Vaste terrasverwarming is vaak gemonteerd aan wand of plafond is de beste oplossing voor die plekken waar je vaak buiten zit, zoals een vast terras. Een vaste terrasverwarming is eenvoudig in gebruik en kan zorgvuldig geplaatst worden voor optimaal comfort en rendement.

Gebruikt je de terrasheater minder vaak, en ook niet altijd op dezelfde plek? Dan is een patioheater, vrijstaande elektrische heater of partytentheater meer geschikt. Deze heaters zijn makkelijk te verplaatsen en goed te gebruiken voor bijvoorbeeld feestjes en ander minder frequent gebruik. Een patioheater is het meest mobiel: deze werkt namelijk op een gasfles en kan overal worden ingezet. Je hebt dus geen stroompunt in de buurt nodig.

Lichtopbrengst

Bedenk of je het storend vindt als de terrasverwarming licht geeft. Kortegolf heaters geven altijd licht, de hoeveelheid licht verschilt per type lamp. Als je terrasverwarming wilt die helemaal geen licht verspreidt, kunt u kiezen voor een donkerstraler.

Moet ik rekening houden met de wind?

Wind heeft inderdaad invloed op de warmte-intensiteit van een heater. Zo hebben sommige terrasverwarmers een hoge windgevoeligheid. Bij deze heaters verwaait de warmte sneller door de invloed van de wind dan bij terrasverwarmers met een lage windgevoeligheid. Bij terrasverwarmers met een lage windgevoeligheid heeft de wind dus bijna weinig invloed op de warmte.

Top 3 terrasverwarmer merken

Welk merk maakt de beste terrasverwarmer? Dit zijn de meest gangbare en best verkopende terrasverwarmer merken op dit moment:

  • 1. Eurom terrasverwarmers
  • 2. Sunred terrasverwarmers
  • 3. Heatstrip terrasverwarmers

Heb jij nog kooptips of inzicht wat het beste terrasverwarmer merk is? Laat het ons dan weten

Shops: welke terrasverwarmers staan in de winkel in de top 10?

Bekijk hieronder de terrasverwarmers top 10 lijsten die wij voor je hebben verzameld. Handig op één plek. Dat scheelt je zoeken.

Top 10 Producten

Coolblue - Top 10 terrasverwarmer

Top 10 Producten

Bol.com - Top 10 terrasverwarmer

Top 10 Producten

fonQ - Top 10 terrasverwarmerPopulaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen