Expert korting festival banner
BBQ Review

Review The Big Green Egg met unieke koepelvorm voor mals vlees

Door site-redactie - Prijs-update: 29 september 2022 -

Big Green Egg BBQ's

De Big Green Egg is een zeer opvallende verschijning onder de barbecues. De groenkleurige en eivormige barbecues zijn leverbaar in verschillende maten en met veel mogelijke accessoires. Voor het aansteken van de Big Green Egg barbecue is geen vloeibare brandstof nodig en in hooguit 15 minuten is de barbecue klaar voor gebruik. De warmte wordt goed vastgehouden door de dubbelwandige keramische wanden en door de unieke vorm van de barbecue gelijkmatig verdeeld. Bovendien is de warmte eenvoudig in te stellen tussen 70ºC en 350ºC. De buitenzijde van de barbecue blijft koel. Externe temperaturen hebben geen invloed op de temperatuur binnen de Big Green Egg.

Gebruik de Big Green Egg om te grillen, bakken, koken, slow cooken, roken of te stoven: alles is mogelijk. Door de unieke koepelvorm bakken de gerechten rondom perfect mals en sappig en zullen nauwelijks krimpen. De Big Green Egg verbruikt zeer weinig houtskool, waardoor je tijdens het koken geen houtskool hoeft bij te vullen. De Big Green Egg kan door de deksel en de hoogwaardige keramische wanden in alle weersomstandigheden gebruikt worden. Door de vorstbestendige materialen kan de barbecue het hele jaar buiten blijven staan.

Op het keramiek van de barbecue vormt een roetlaag waardoor de binnenzijde schoon blijft. Reinig de buitenzijde en roestvrijstalen delen met een vochtige doek. Reinig het rooster en andere losse onderdelen met warm water en afwasmiddel. De barbecue is roestwerend en gaat daardoor erg lang mee. Big Green Egg biedt een levenslange garantie op het materiaal en de constructie van de keramische onderdelen van alle barbecues. Op alle metalen onderdelen biedt Big Green Egg een garantie van 5 jaar.

Welke Big Green Egg barbecues zijn er?

De kamado's van Big Green Egg zijn er in vele soorten en maten. Je hebt de losstaande barbecues in verschillende formaten en daarnaast de barbecues met onderstel. We nemen hieronder de verschillende BBQ's van The Big Green Egg met je door:

Big Green Egg mini: De Big Green Egg Mini barbecue is de kleinste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 25 cm, is de Mini uitvoering geschikt om mee te nemen op reis en kan zelfs in de keuken, onder de afzuigkap worden gebruikt.

Big Green Egg mini met onderstel: Dit is dezelfde variant als de mini, maar deze BBQ is inclusief zijplanken en een onderstel.

Big Green Egg small: De Big Green Egg Small barbecue is de op 1 na kleinste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 33 cm, is de Small uitvoering geschikt om voor kleine gezelschappen in de openlucht te koken.

Big Green Egg small met onderstel: Dit is dezelfde variant als de small, maar deze BBQ is inclusief een onderstel.

Big Green Egg MiniMax: De Big Green Egg MiniMax barbecue is een model Big Green Egg met dezelfde diameter als de Small en de hoogte van de Mini Big Green Egg variant. Met een diameter van 33 cm, is de MiniMax uitvoering geschikt om voor kleine gezelschappen in de openlucht te koken.

Big Green Egg medium: De Big Green Egg Medium barbecue is de middelste maat uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 38 cm, is de Medium uitvoering geschikt om uitgebreid te koken in de open lucht.

Big Green Egg medium met onderstel: Dit is dezelfde variant als de medium, maar deze BBQ is inclusief zijplanken en een onderstel.

Big Green Egg large: De Big Green Egg Large barbecue is de op twee na grootste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 47 cm, is de Large uitvoering geschikt om uitgebreide maaltijden te bereiden in de open lucht. Dit is de meest populaire BBQ van Big Green Egg op dit moment.

Big Green Egg large met onderstel: Dit is dezelfde variant als de large, maar deze BBQ is inclusief zijplanken en een onderstel.

Big Green Egg extra large (XL): De Big Green Egg Large barbecue is de op één na grootste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 61 cm, is de XL uitvoering geschikt om professioneel te koken voor grote groepen mensen.

Big Green Egg extra extra large (XXL): De Big Green Egg Extra Extra Large barbecue is de grootste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 74,3 cm, is de Extra Extra Large uitvoering geschikt om uitgebreide maaltijden te bereiden in de open lucht.

Wat vinden wij van de Big Green Egg barbecues?

The Big Green Egg is gemakkelijk van de andere barbecues te onderscheiden. Door zijn unieke uitstraling valt hij op tussen de andere barbecues. De Big Green Egg is een kamado barbecue en zoals de naam al doet vermoeden, is dit een eivormige barbecue. De BBQ is gemaakt van hoogwaardig keramiek. Dit voel je ook als je de barbecue aanraakt. Het design voelt onverwoestbaar aan. Het keramiek is speciaal ontwikkeld om de hoogste temperaturen te kunnen weerstaan. Het keramiek weerkaatst de warmte in de BBQ. Op deze manier ontstaat er een luchtstroom en door deze luchtstroom kun je gerechten bereiden op een zeer hoge kwaliteit.

Een groot voordeel van de Big Green Egg is dat je, na registratie, levenslange garantie krijgt op het materiaal en de constructie. Op deze manier hoef je je dus nooit zorgen te maken en is deze BBQ een echte investering. De keramische laag is ook nog vorstbestendig, dus daarom hoef je de BBQ niet naar binnen te halen zodra het winter begint te worden.

De reden dat we de eivormige BBQ een investering noemen, heeft alles te maken met de prijzen. De prijzen varieren tussen de €630,- en €3900,-. Dit gaat om de mini en de extra extra large. Alle andere Big Green Eggs hebben een prijs hier tussenin. Het gaat hier dus om veel geld. Niet iedereen is in de mogelijkheid, of heeft de behoefte om zoveel geld uit te geven aan een barbecue. Er zijn natuurlijk ook veel goedkopere varianten op de markt. Toch heeft de Big Green Egg zijn sporen wel verdiend op de markt. Ze voegen echt iets toe met hun hoge kwaliteit barbecues, waardoor de grote culiniare liefhebbers deze prijs ervoor over hebben.

Een fijn voordeel bij de barbecues van de Big Green Egg is de mogelijkheid om de temperatuur zeer nauwkeurig te kunnen controleren en aanpassen. Je kunt gemakkelijk de temperatuur bekijken via de thermometer op de deksel. De temperatuurcontrole is erg precies dankzij de keramische laag en luchtregelaars. De deksel van de BBQ blijft altijd koel en gemakkelijk aan te raken. Of de BBQ aan de binnenkant nu een temperatuur van 70 of 350 graden heeft.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Kaluma Travel:
Review Big Green Egg Large
I really like the fact that the charcoal is organic and made from entirely natural products too; oak and hickory and thatís it! The firelighters are also the same Ė chemical free so any food cooked on the Egg has a great natural flavour. The charcoal pieces are larger than you would normally find, elongating the time you can have the Egg on for. I regularly have my Egg going for a good 5-6 hours and still have charcoal left at the end.
Score: 9.1
AmazingRibs.com:
Review Big Green Egg Large
Round Kamados work as good as or better than standard charcoal grills for most recipes. They are, by design, excellent ovens and smokers because once the ceramic settles at the desired temperature, it stays there for hours. Eggs make great pizza ovens. Remove the grate and you can do Brazilian and Tandoori style cooking on long skewers, all standing vertically in a circle around the small, superhot fire.
Score: 8.8
The Spruce Eats:
Review Big Green Egg Large
Heat is controlled on this smoker by a vent in the bottom and on the top. These vents are simple to use. In fact, I find that you get better heat control on this charcoal grill than you do on most gas grills. Even at its highest temperature, the outside remains relatively cool. Because of this efficiency of the design, you will find that you don't use as much charcoal as you would on comparably sized grills.
Score: 8.6


Conclusie

De collectie van The Big Green Egg bestaat uit een divers assortiment aan kamado's. De barbecues zijn er in vele soorten en maten, van tafelmodellen tot BBQ's voor grote groepen mensen. Je kunt de barbecues bestellen mét of zonder onderstel en zijplanken. Een groot voordeel van de eivormige barbecues is het design en de uitvoering van de keramische platen. Deze zorgen voor een perfecte temperatuurcontrole, van 70 tot 350 graden. De BBQ blijft aan de buitenkant altijd koel. Via de thermometer kun je de temperatuur aan de binnenkant in de gaten houden. De BBQ is perfect te gebruiken met alle weersomstandigheden.

8.8
 • Levenslange garantie op keramiek • Nauwkeurige temperatuurcontrole • Minder houtskool nodig
 • Onderstel niet standaard meegeleverd • Hoge prijs
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Big Green Egg Large

  Big Green Egg Large is onder andere te koop bij

  De tuinwinkel van ons allemaal

  € 1.685,-

  Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

  Ga naar Bol.com

  Alles voor huis, tuin en dier

  € 1.740,99

  Op voorraad

  Ga naar Warentuin

  Die doet het

  € 1.741,-

  Vandaag besteld, woensdag in huis

  Ga naar EP

  Specificaties

  Fysieke kenmerken

  Diameter (cm) 46
  Gewicht (kilogram) 73

  Kenmerken

  Type barbecue Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
  Thermometer
  Aantal personen (personen) 10
  Diameter kookoppervlak (centimeter) 46
  Inclusief onderstel
  Zijtafels / zijplanken

  Big Green Egg Large

  icon: Big Green Egg Large

  Big Green Egg - Zoals de naam al doet vermoeden, is de Big Green Egg Large een van de grootste jongens uit de kamado familie. Je kookt voor maximaal 8 personen op het ruime kookoppervlak. De keramieken kuip is bestand tegen temperaturen tot wel 350 graden en de warmte in de barbecue blijft extreem contant. Dankzij de luchtcirculatie en termperatuurcontrole bereid je je voedsel op de gewenste temperatuur. Grillen

  Populaire video voor artikel: Review The Big Green Egg met unieke koepelvorm voor mals vlees

  Expert korting festival banner 5

  Relevante producten

  icon: Big Green Egg Small met onderstel - te koop vanaf: 1.406,50

  Big Green Egg Small met onderstel

  Big Green Egg - Big Green Egg Small compleet inclusief onderstel - De Big Green Egg Small barbecue is de op 1 na kleinste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 33 cm, is...

  Bol.com: € 1.406,50

  icon: Big Green Egg XLarge - te koop vanaf: 2.199,-

  Big Green Egg XLarge

  Big Green Egg - Indruk maken op je vrienden doe je met de Big Green Egg Extra Large. De keramische barbecue bereikt hoge temperaturen waardoor je iedere keer op een andere manier barbecuet. Denk...

  Meerdere verkopers: vanaf € 2.199,-

  icon: Big Green Egg Small - te koop vanaf: 939,-

  Big Green Egg Small

  Big Green Egg - De Big Green Egg Small barbecue is de op 1 na kleinste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 33 cm, is de Small uitvoering geschikt om voor kleine...

  Meerdere verkopers: vanaf € 939,-

  icon: Big Green Egg MiniMax met onderstel - te koop vanaf: 990,-

  Big Green Egg MiniMax met onderstel

  Big Green Egg - De Big Green Egg MiniMax barbecue is een model Big Green Egg met dezelfde diameter als de Small en de hoogte van de Mini Big Green Egg variant. Met een diameter van 33 cm, is de...

  Coolblue: € 990,-

  icon: Big Green Egg Large met onderstel en zijplanken - te koop vanaf: 2.106,-

  Big Green Egg Large met onderstel en zijplanken

  Big Green Egg - Big Green Egg Large compleet inclusief zijplanken en onderstel - Bij Big Green Egg draait alles om smaak en kwaliteit! Het design en het gebruikte materiaal geeft de Egg niet...

  Bol.com: € 2.106,-

  icon: Big Green Egg Medium met onderstel en zijplanken - te koop vanaf: 1.806,42

  Big Green Egg Medium met onderstel en zijplanken

  Big Green Egg - Big Green Egg Medium compleet inclusief zijplanken en onderstel - De Big Green Egg Medium Compleet barbecue is de middelste maat uit de serie groene keramische barbecues. Met een...

  Bol.com: € 1.806,42

  icon: Big Green Egg Medium - te koop vanaf: 1.149,-

  Big Green Egg Medium

  Big Green Egg - De Big Green Egg Medium barbecue is de middelste maat uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 38 cm, is de Medium uitvoering geschikt om uitgebreid te koken...

  Meerdere verkopers: vanaf € 1.149,-

  icon: Big Green Egg Mini - te koop vanaf: 560,-

  Big Green Egg Mini

  Big Green Egg - De Big Green Egg Mini barbecue is de kleinste uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 25 cm, is de Mini uitvoering geschikt om mee te nemen op reis en kan...

  Meerdere verkopers: vanaf € 560,-

  icon: Big Green Egg Large - te koop vanaf: 1.685,-

  Big Green Egg Large

  Big Green Egg - Zoals de naam al doet vermoeden, is de Big Green Egg Large een van de grootste jongens uit de kamado familie. Je kookt voor maximaal 8 personen op het ruime kookoppervlak. De...

  Meerdere verkopers: vanaf € 1.685,-

  Expert korting festival banner 2

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen