Spotlight

Top 10 beste barbecues. Welke BBQ moet ik kopen?

Door site-redactie - Prijs-update: 09 augustus 2020 -

Top 10 barbecues

Barbecues zijn er in alle soorten en maten maar welke bbq staat in de top 10 of wat is eigenlijk de beste bbq? De diversiteit zorgt ervoor dat je voor iedere gelegenheid de perfecte barbecue kan vinden, maar het maakt de keuze voor een barbecue ook moeilijk. Iedere barbecue heeft zijn eigen voordelen, maar ook zijn nadelen. We nemen alle soorten barbecues met je door. Daarna volgt de ultieme top tien, met alle prijzen en uitgebreide specificaties.

Houtskool barbecue

De houtskool barbecue is de meest traditionele barbecue die er bestaat. Met een houtskool barbecue maak je vlees klaar op de meest klasieke manier, en waar veel mensen aan denken bij barbecueën. Het is meteen ook één van de moeilijkste manieren om te barbecueën. Het kost wat moeite om de barbecue te beheersen. Je gebruikt hem met houtskool of briketten. Een groot voordeel van een houtskool barbecue is de rokerige smaak aan het vlees. Dit geeft voor veel mensen het echte barbecuegevoel. In tegenstelling tot andere soorten barbecues, moet je bij een houtskool barbecue wel even de tijd nemen. Het kan namelijk wel even duren voor het vlees klaar is.

Gasbarbecue

De gasbarbecue is een zeer moderne barbecue. Je gebruikt gas als warmtebron om het vlees te garen. Het grote voordeel hiervan is de snelheid en de beheersing die je hebt over de barbecue. Bij een gasbarbecue is je eten namelijk enorm snel klaar. Vaak zoals je het gewend bent als je gaat koken op een fornuis. Bij deze soort barbecue kun je namelijk precies bepalen op welke temperatuur je hem wilt hebben. Dit verhoogt het gebruiksgemak enorm. Na afloop van het barbecueën hoef je enkel een doekje over de barbecue te halen en dan is hij alweer schoon. Dit in vergelijking tot de houtskool barbecue, waar je de as nog moet weggooien. Het is een modernere manier van barbecueën, en veel mensen vinden het een nadeel dat je de authentieke rokerige smaak in het vlees hierbij verliest.

Elektrische barbecue

Een elektrische barbecue kun je goed vergelijken met een gourmetstel. Waar het in principe op neer komt, is dat je de stekker in het stopcontact steekt en dan wordt de barbecue warm. Het is, net als bij de gasbarbecue, een enorm snelle manier van vlees warm maken. Dit maakt een elektrische barbecue ideaal voor mensen die graag snel willen eten. Zoals hierboven al staat aangegeven, werkt een elektrische barbecue op stroom en hierdoor heb je niet de rokerige smaak aan je vlees. Veel mensen houden daarvan bij het barbecueën, maar een elektrische barbecue is een goede keuze als je hier weinig waarde aan hecht. Daarnaast kun je deze soort barbecue in veel verschillende formaten kopen. Ook in zeer kleine maten, waardoor je deze ook binnen kunt gebruiken. Dit maakt het dat een elektrische barbecue niet veel meer kan bieden dan een gourmetstel.

Buitenkeuken

De buitenkeuken biedt veel meer dan een simpele barbecue. Het is in principe een verlenging van je eigen keuken, maar dan buiten. Een buitenkeuken is dan ook ideaal voor de mensen die graag veel tijd buiten doorbrengen. Hij beschikt over een werkblad, waardoor je veel extra werkruimte hebt. Dit zorgt ervoor dat je kan genieten van een hoop extra comfort, die je mogelijk in je eigen keuken mist. Het voordeel van een buitenkeuken is dat je de temperatuur helemaal kan instellen. Dit zorgt er ook voor dat het vlees sneller klaar is. Het is belangrijk dat je ruimte in je tuin hebt voor een buitenkeuken, want in tegenstelling tot een klassieke barbecue is deze een stuk groter en zwaarder. Je kunt hem niet makkelijk verplaatsen voor feestjes of andere gelegenheden.

Kamado

De Kamado is een barbecue die meestal gemaakt is van keramiek. Het is een barbecue in een eivorm. De kamado komt oorspronkelijk uit Japan en was toen nog gemaakt van klei. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten de Amerikanen kennis met de kamado. Hieruit bestonden twee merken, die vandaag nog steeds zeer populair zijn: Big Green Egg en The Bastard. De bereidingsmogelijkheden van een kamado zijn enorm. Je kunt ermee bakken, stomen, grillen of slow-cooken. Dit maakt deze eivormige barbecue een echte aanrader voor koks of mensen met een grote culinaire passie. Een kamado is snel op temperatuur.

Terrasverwarmer

Om de gezelligheid aangenaam te verlengen of in de winter heerlijk te kunnen BBQ'en is de populaire combinatie BBQ en terrasverwarmer niet meer weg te denken. Bekijk hier ons artikel beste terrasverwarmer volgens Consumentenbond & Top 10

BBQ top 10

Welke bbq is op dit moment het populairst? Wij laten het je hieronder zien. Op zoek naar meer bbq's? Bekijk dan onze bbq prijsvergelijker.

Top nr. 1

image: Big Green Egg Medium Compleet

Big Green Egg Medium Compleet

Meerdere verkopers
€ 1.605,-
Top nr. 2

image: Weber Genesis II E-310 GBS

Weber Genesis II E-310 GBS

Meerdere verkopers
€ 769,-
Top nr. 3

image: The Bastard Urban Medium 2019

The Bastard Urban Medium 2019

Meerdere verkopers
€ 999,-
Top nr. 4

image: Kamado Joe Classic II met Onderstel

Kamado Joe Classic II met Onderstel

Meerdere verkopers
€ 1.450,-
Top nr. 5

image: Barbecook Loewy 55 - te koop vanaf:  175,99

Barbecook Loewy 55

Warentuin

€ 175,99
Top nr. 6

image: Weber Bar-B-Kettle GBS 57 cm

Weber Bar-B-Kettle GBS 57 cm

Meerdere verkopers
€ 161,90
Top nr. 7

image: The Bastard Compact 2019 - te koop vanaf:  599,-

The Bastard Compact 2019

Bastard Shop

€ 599,-
Top nr. 8

image: Boretti Carbone

Boretti Carbone

Meerdere verkopers
€ 349,-
Top nr. 9

image: Weber Kettle Plus 47 cm

Weber Kettle Plus 47 cm

Meerdere verkopers
€ 99,-
Top nr. 10

image: Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm

Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm

Meerdere verkopers
€ 359,09
1

1. Big Green Egg Medium Compleet

REVIEW 8.8
image: Big Green Egg Medium Compleet - te koop vanaf:  1.605,-
image 0image 1image 2

Big Green Egg Medium compleet inclusief zijplanken en onderstel - De Big Green Egg Medium Compleet barbecue is de middelste maat uit de serie groene keramische barbecues. Met een diameter van 38 cm, is de Medium uitvoering geschikt om uitgebreid te koken in de open lucht.

Top Product:
Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Groen
Materiaal rooster: RVS
2

2. Weber Genesis II E-310 GBS

De Weber Genesis II staat garant voor eindeloze barbecueavonden! Door het hoogwaardige GS4 grillsysteem en het GBS systeem kun je complete maaltijden bereiden voor je vrienden en familie. De barbecue is dankzij de Infinity ontsteking gemakkelijk te bedienen en door de nieuwe branders worden de gietijzeren roosters geleidelijk aan van voor naar achter verhit.

Type barbecue: Buitenkeuken, Gasbarbecue
Thermometer:
Kleur: Black
Materiaal rooster: Gietijzer
Afmeting: 119,38 x 144,78 x 73,66
Type gasfles: 5 groen (butaan/propaan), 10,5 grijs (butaan/propaan)
3

3. The Bastard Urban Medium 2019

REVIEW 8.4
image: The Bastard Urban Medium 2019 - te koop vanaf:  999,-
image 0image 1image 2

De matzwarte The Bastard Model 2019 Medium Urban is een keramische houtskoolbarbecue, ook wel kamado genoemd, en is geschikt voor gebruik in de open lucht. Zowel voor particulier als professioneel gebruik.

Top Product:
Type barbecue: Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS
4

4. Kamado Joe Classic II met Onderstel

Deze Kamado Joe Classic II is de meer dan waardige opvolger van het succesvolle paradepaardje van Kamado Joe; de Classic Joe. De Kamado Joe Classic II is dankzij een aantal bijzonder slimme innovaties nog completer dan zijn illustere voorganger.De Kamado Joe Classic II wordt zeer compleet en geheel gebruiksklaar geleverd.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Rood
Materiaal rooster: RVS
5

5. Barbecook Loewy 55

image: Barbecook Loewy 55 - te koop vanaf:  175,99
image 0image 1image 2
Warentuin

Barbecueën moet niet alleen gezellig en lekker zijn, maar het moet ook veilig gebeuren. Bij de Barbecook Loewy 55 is hieraan gedacht, door het QuickStop-systeem.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Verchroomd staal
6

6. Weber Bar-B-Kettle GBS 57 cm

Het is een heerlijke zomerdag: het zonnetje schijnt op je gezicht en de Weber Bar-B Kettle GBS 57 cm staat aan. Op het rooster gril je voor 14 personen tegelijkertijd.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
7

7. The Bastard Compact 2019

REVIEW 8.4
image: The Bastard Compact 2019 - te koop vanaf:  599,-
image 0image 1image 2
Bastard Shop

The Bastard Compact is de nieuwe draagbare kamado BBQ van The Bastard. The Bastard Compact is draagbaar en handig om mee te nemen naar camping, strand of op de boot.The Bastard Compact heeft een doorsnede van 38 centimeter en een grillrooster van 33 centimeter.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue, Kamado barbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: RVS
8

8. Boretti Carbone

Deze houtskoolbarbecue van Boretti staat bekend om zijn elegante en klassieke design. De Boretti Carbone beschikt over een kolenvlak dat je eenvoudig van boven naar beneden draait met behulp van de handige zwenkhendel.

Type barbecue: Houtskoolbarbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Geėmailleerd staal
9

9. Weber Kettle Plus 47 cm

Op de Weber Kettle Plus 47 GBS houtskoolbarbecue bereid je meer dan alleen vlees en vis voor jou en 9 vrienden of familieleden. Dankzij het GBS-grillrooster is het mogelijk om wokgerechten, pizza's en zelfs pannenkoeken klaar te maken.

Top Product:
Type barbecue: Houtskoolbarbecue
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Verchroomd staal
10

10. Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm

REVIEW 7.9
image: Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm - te koop vanaf:  359,09
image 0image 1image 2

Barbecueën op gas of elektriciteit? Dat is geen barbecueën. Volgens jou moet het roken, de fik erin en stoken maar.

Type barbecue: Rookoven
Thermometer:
Kleur: Zwart
Materiaal rooster: Verchroomd staal


Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen