728x90: Bol Ad

DiXit

Momenteel geen prijzen beschikbaar Hoewel de prijzen voor de DiXit ontbreken, kun je hieronder nog wel andere relevante informatie vinden over dit product. Zoals specificaties, prijsontwikkeling, omschrijving, video, en meer. Ons team staat klaar om je te helpen met eventuele vragen of alternatieve suggesties. Bekijk ook gerust onze reviews en blogberichten om een goed inzicht te krijgen in dit soort producten. Klik hier om te zien welke bordspellen vandaag populair zijn.


Wij zijn een onafhankelijke prijsvergelijkingssite inclusief affiliate links & Amazon Associate. (meer)

Specificaties DiXit

Algemeen

EAN code 3760032260076
Merk Asmodee
Fabrikantcode (sku) Dixit
Aanbevolen leeftijd Vanaf 6 jaar
Geslacht Jongens en meisjes
Serie Dixit

Fysieke kenmerken

Gewicht (Kilogram)0,781
Materiaal Karton
Kleur Groen
Afmetingen verpakking (centimeter)28,2 x 27,3 x 6 (lxbxh)
Afmetingen product (centimeter)27 x 5 x 27

Overige kenmerken

Batterijen nodig
Aantal meegeleverde batterijen Geen
Accu/batterij model Geen batterijen
Accu/batterij technologie Geen batterijen
Inclusief batterijen
Taal Nederlands

Speleigenschappen

Aantal spelers ( spelers )3 tot 6
Minimum aantal spelers ( spelers )3
Maximum aantal spelers ( spelers )6
Speeltijd (minuten)30
Spelsoort Denkspel
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Gewonnen prijzen Spiel des Jahres 2010-Kritikerpreis
Maakt geluid
Personage Geen personage
Speleditie Standaard editie
Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

Omschrijving

Dixit is een leuk familiekaartspel. Probeer je eigen kaarten te koppelen aan het verhaal van de speler die aan de beurt is.

DiXit is een makkelijk te spelen bordspel. Het spel bestaat uit verschillende kaarten met daarop afbeeldingen die verschillende betekenissen kunnen hebben. Iedere speler heeft steeds vier kaarten, die je niet mag laten zien aan de andere spelers. Wanneer een speler aan de beurt is, mag deze een boodschap of zin bedenken die te maken kan hebben met zijn kaartje en legt deze ondersteboven op de tafel. Andere spelers leggen vervolgens ook een kaart op tafel waarvan zij denken dat andere spelers die kunnen aanwijzen als dé kaart die te maken heeft met de boodschap. Wanneer iedere speler zijn kaart omgedraaid op tafel heeft gelegd, worden deze door elkaar geschud, zodat het niet te achterhalen is welke kaart de speler van de boodschap op tafel heeft gelegd. De kaarten worden daarna omgedraaid, waarbij de spelers (zonder de speler die de boodschap heeft verzonnen) moeten raden welke kaart hoort bij de bijbehorende boodschap. Het is de kunst voor de speler die aan de beurt is, om de boodschap niet te lastig en niet te makkelijk te maken. Wanneer geen een speler zijn kaart aanwijst als de kaart, verdient hij of zij geen punten. Wanneer de spelers echter allemaal kiezen voor zijn of haar kaart, krijgt de speler eveneens geen punten. Het aantal punten van de speler zijn ook het aantal stappen wat zijn of haar pion zet op het speelbord. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk naar de rivier te lopen en degene die dat het eerst doet. Dixit is in 2010 uitgeroepen tot Spel van het Jaar.

Kenmerken

  • Dixit is een leuk familiekaartspel waarbij de creativiteit van de spelers wordt aangesproken.
  • Probeer je eigen kaarten te koppelen aan het verhaal van de speler die aan de beurt is.
  • Dixit is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Geschikt voor drie tot zes spelers.
  • Een spelronde duurt ongeveer dertig minuten.
  • Dixit is een spel met weinig spelregels, waardoor het makkelijk te leren is.
  • Uitgeroepen tot Spel van het Jaar in 2010.

DiXit - Afbeelding 1DiXit - Afbeelding 2DiXit - Afbeelding 3DiXit - Afbeelding 4
IN DE DOOS

  • 84 kaarten
  • Een scorespoor
  • Zes houten konijnen
  • 36 stemfiches
  • Spelregels

DIXIT

  • Aantal spelers: 3 tot 6 spelers
  • Minimum aantal spelers: 3 spelers
  • Maximum aantal spelers: 6 spelers
  • Spelsoort: Denkspel

Kom je er niet uit bij het kopen van de DiXit of heb je meer hulp nodig? Of ben je op zoek naar een specifieke test of advies? Neem dan contact met ons op of bekijk onze bordspel producten-overzicht met handige filters en keuzehulp. Wij helpen je graag verder.

Mis je bordspellen of staat jouw bordspel keuze er niet tussen? Stuur ons een e-mail en als het product populair genoeg is, voegen we je favoriet toe aan onze bordspel keuzehulp.

DiXit - Afbeelding 5DiXit - Afbeelding 6DiXit - Afbeelding 7
Wil je graag de DiXit kopen of de aanbiedingen van vandaag bekijken dan kan de EAN-code daarbij helpen om te bepalen of je wel het juiste product en type van Asmodee voor je hebt. Twijfel je of het product wel hetzelfde is, die je onderling bij de verschillende shops wil vergelijken? Kijk dan naar de EAN (gtin13) code. Deze bordspel van het merk Asmodee heeft de volgende EAN code 3760032260076. Een EAN code is uniek en staat voor een Europees Artikel Nummer die je kan herkennen in de vorm van dertien cijfers onder de streepjescode. Het zorgt voor een unieke identificatie tussen bordspellen en wordt maar éen keer uitgegeven.

Maximaal aantal spelers

DiXit kan maximaal gespeeld worden met 6 spelers. Helaas is het niet mogelijk om DiXit niet spelen met meer dan 6 personen. Heb je meer mensen die gezellig willen meedoen, dan kun met elkaar samen spelen als stel. Het is echt niet mogelijk om met meer spelers dan 6 te spelen, omdat het aantal kaartjes, dobbelstenen, kaartjes daarop is afgestemd. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig om erbij te zitten als toeschouwer. Asmodee spellen zijn een populair tijdverdrijf. Check hierboven de specificaties van DiXit om meer informatie te vinden het geweldige Asmodee spel.

Hoe lang duurt DiXit?

De speelduur van een bordspel wordt ook wel de speeltijd genoemd. Met de speelduur wordt de tijd bedoeld die de spelers nodig hebben om DiXit uit te spelen. Dit varieert natuurlijk en hangt af van het aantal spelers. Daarnaast hangt het ook af van persoon tot persoon en hoe snel die de in het spel gebruikte handelingen kunnen uitvoeren. De speeltijd is gemiddeld 30 minuten.

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen