Lego review

Review Lego Boost 17101 (een zeer geslaagde 5 in 1 set)

Door site-redactie - Prijs-update: 01 augustus 2021 -

Review Lego 17101

Bouw wat je wil, dat is het motto. Met de Lego Boost Creatieve gereedschapskist van Lego kunnen de kids bouwen, programmeren en besturen met lekker veel vrijheid. Door de ingebouwde sensors kunnen de creaties ook automatisch reageren zoals het op tijd stoppen voor een muur. De Move Hub werkt middels een Bluetooth Low Energy verbinding en heeft maar liefst twee gecodeerde motoren.

Bouwen en testen

Het leuke van deze set is dat het bouwen en bedienen in kleine stapjes wordt gedaan. Je krijgt met de Lego Boost 17101 Creatieve gereedschapskist geen boekjes. Je download eerst de app en vanuit de app worden kleine stapjes gezet in het bouwen en besturen. Het besturen gaat via wat eenvoudige sleep en plak instructies wat ze programmeren noemen. Dit klinkt zwaar aangezien het in werkelijkheid een beetje vergelijkbaar is met het pakket Scratch. Zo is het voor de jongere bouwers dus heel goed te volgen aangezien het coderen alleen grafisch is uitgevoerd en aanvoelt als het neerleggen van een aantal puzzelstukjes, meer niet. Achter elk puzzelstukje zit een actie zoals lopen, draaien, dansen of een pijl afvuren. Als een klein stukje gebouwd is dan kan je via de app al beginnen met bewegen. Deze kleine stapjes zorgt voor een regelmatige glimlach. Het in kleine stapjes bouwen en testen is dus zeer goed bedacht.

Lego bouw en besturings-app
De app had wat ons betreft wel wat pre-sets in de besturing kunnen geven. Het had leuk geweest als Lego in de app al vooraf bedachte werkbladen met knoppen had geplaatst. Dan zou het iets meer out-of-the-box spelen zijn. Op Youtube vindt je talloze Lego videos die zeer leuke ideeën geeft hoe je deze set kan misbruiken om te doen waar het in eerste instantie niet voor bedoeld is. Zoals een handige sorteermachine maken, een voedsel lanceermachine, tafeltennis-machine of een camera monteren. Vergelijk deze set met andere sets van Lego en dan is deze set meer dan zijn verkoopprijs waard.


Conclusie

De app had wat ons betreft wel wat pre-sets in de besturing kunnen geven. Het had leuk geweest als Lego al vooraf bedachte werkbladen met knoppen in de app had geplaatst. Dan zou het iets meer out-of-the-box spelen zijn. Ondanks dat is het voor de jongere bouwers zeer goed te volgen aangezien het coderen alleen grafisch is uitgevoerd en aanvoelt als het neerleggen van een aantal puzzelstukjes, meer niet. De prijs is zeer redelijk als je bedenkt dat we met deze set vijf verschillende modellen kunnen bouwen. De set is verder zeer compleet met verschillende motoren, sensors voor afstand, beweging en kleur en ook nog een goed werkende app wat het bouwen en besturen zeer makkelijk maakt. Dit is een zeer geslaagde Lego Technic set en wij kunnen niet 123 een andere set bedenken waar je zoveel krijgt voor deze prijs.

9.5
 • Veel variatie • Educatief • Motoren • Sensors
 • Tablet nodig
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Lego Boost 17101 Creatieve gereedschapskist

  Lego Boost 17101 Creatieve gereedschapskist is onder andere te koop bij

  De (speelgoed)winkel van ons allemaal

  € 124,99

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Ga naar Bol.com

  Actueel en verrassend

  € 135,99

  Direct leverbaar

  Ga naar Wehkamp

  Ook voor Speelgoed

  € 135,99

  Voor 22:00 besteld, morgen in

  Ga naar Blokker

  Specificaties

  Speelset

  Fabrikantcode 17101
  Leeftijd 7-12

  Kenmerken

  Aantal minifiguren Geen
  Aantal onderdelen 847

  Lego Boost 17101 Creatieve gereedschapskist

  icon: Lego Boost 17101 Creatieve gereedschapskist

  Lego overig - Met de geweldige Lego Boost Creatieve gereedschapskist kun je jouw Lego bouwervaring uitbreiden en naar een hoger niveau tillen! Deze speelset bevat ruim 840 Lego onderdelen in coole kleuren waarmee je interactieve, gemotoriseerde robots kunt bouwen en coderen. Lego Boost heeft een sensor voor het waarnemen van de afstand, beweging en kleur. De Move Hub werkt middels een Bluetooth Low Energy

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen