Review

Review Saeco Incanto voor melkschuim met een goede structuur

Door site-redactie - Prijs-update: 23 oktober 2021 -

Saeco machine met Italiaanse looks

Deze Saeco Incanto heeft een stoere roestvrijstalen behuizing en maakt heerlijke vers gezette koffie, zodat jij de dag goed kan beginnen. De espressomachine biedt 7 koffiespecialiteiten met 1 druk op de knop, dankzij de geïntegreerde melkkaraf. Daarnaast heeft de machine 5 verschillende maalinstellingen om de koffiesterkte te bepalen en 3 temperatuurstanden.

De Saeco is voorzien van een geïntegreerde melkkaraf, waardoor je met 1 druk op de kop heerlijke cappuccino of latte macchiato kan maken. De melkkaraf zorgt ervoor dat de melk twee keer wordt opgeschuimd voor een heerlijke schuimlaag op de juiste temperatuur.

Dankzij het geïntegreerde waterfilter, AquaClean, hoef je de espressomachine pas na 5.000 kopjes te ontkalken gebaseerd op kopjes van 0,1 liter. Ideaal, zodat je niet 3x per jaar het hele ontkalkingstraject in hoeft. Hoe dit werkt? Vervang het filter elke 3 maanden, en na 8x vervangen hoef je pas het ontkalkingstraject in. Dit scheelt enorm veel tijd.

Wat vinden wij van de Saeco Incanto?
Deze review is voor alle machines onder de Incanto serie. Saeco is een merk dat is overgenomen door Philips. Deze machines hebben een echte Italiaanse look en feel. Het geeft je het gevoel alsof je in een koffiebar zit. Met deze Incanto kun je dankzij de one-touch functie met één druk op de knop, maar liefst zeven koffiespecialiteiten maken. Hij heeft een ruim waterreservoir van 1,8 liter. Dit is bovengemiddeld, en zeker voor de gunstige prijs is dit een groot formaat. Helaas staat er een kleiner bonenreservoir van 250 gram tegenover. Dit is wel een beetje teleurstellend, en zorgt ervoor dat je deze regelmatig opnieuw moet vullen.

De machine heeft een geïntegreerde melkreservoir. Dankzij de automatische melkopschuimer kun je zelfs de melkvarianten zoals de cappuccino en latte macchiato met één druk op de knop zetten. Hij is voorzien van een automatische reinigingscyclus, waardoor je nooit last zult hebben van zure melk. Dit bevordert de smaak en de kwaliteit van het melkschuim. Door de keramische maalschijven wordt de kwaliteit van de koffie behouden. Een groot voordeel van de machine is dat je de koffies naar smaak kunt aanpassen. De Incanto is helaas niet voorzien van een heetwateruitloop voor thee. Het is erg fijn dat de machine heel gemakkelijk is om schoon te houden.

Over het algemeen zijn de modellen van deze serie ideaal geschikt voor de 'beginner'. Dit gaat niet alleen om de mensen die voor het eerst koffie drinken, maar vooral voor de mensen die hun eerste ervaring hebben met een volautomatische espressomachine. De smaak van de koffie is namelijk zeer goed. Dit komt voor namelijk door de keramische maalschijven. Deze zorgen ervoor dat de temperatuur niet te hoog oploopt, waardoor de bonen een verbrande nasmaak krijgen. Natuurlijk zijn er allerlei duurdere en luxere espressomachines op de markt, maar daar betaal je dan ook voor. De prijs-kwaliteitverhouding van deze Incanto is erg goed. Je krijgt eigenlijk precies wat je kunt verwachten, maar dan nog net wat meer. Het maalsysteem is niet erg uitgebreid, en er missen ook wat technologieën zoals een systeem dat de hele machine op temperatuur houdt. Maar als groot koffie liefhebber, zul je zeker genieten van de smaak van deze koffie: hier is namelijk niet veel op aan te merken.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Coffee On Fleek:
Review Saeco Incanto HD8916/01
This Saeco espresso machine is a very popular and well-reviewed machine. It is rich in features at its moderate price point, and it is very popular with customers. This automatic espresso machine produces four tasty beverages automatically, with minimum maintenance, and with easy cleaning. This Incanto Carafe Super Automatic Espresso Machine provides a wide selection of drinks at the touch of a button.
Score: 7.5
KoffieAmigo:
Review Saeco Incanto HD8916/01
De koffie die je ermee kunt zetten is goed, maar niet meer dan dat. Dit wordt meer dan goed gemaakt door het gemak waarmee je de machine schoonhoudt en het goed afgewogen bedieningsmenu. In het midden vind je een klein LCD scherm. Deze kun je gebruiken voor de meer geavanceerde opties, zoals het instellen van de maalgraad. Daarnaast wordt hier bijvoorbeeld aangegeven of het afvalwaterreservoir vol zit en je die moet legen.
Score: 9.0
Pound Coffee:
Review Saeco Incanto HD8916/01
The Saeco offers solid craftsmanship, a well-built reputation for quality, and great tasting true espresso and steamed milk at a competitive price. With the Incanto, you will get a machine that can stand up to consistent use while offering some beginner customization in grind, espresso strength, length, and water temperature. If youíre looking to step into the super automatic world, this is the perfect starter machine for you.
Score: 7.3
Consumentenbond:
Review Saeco Incanto HD8916/01
De Incanto HD8922/01 is technisch gelijk aan de HD8917/01, HD8916/01 en de HD8921/01. De verschillen zitten in de kleur en het materiaal van de behuizing. De HD8921 en de 8922 hebben een karaf waarbij het handvat van RVS is. De koffietemperatuur is goed en via de machine kun je eenvoudig gewenste opties instellen. Het energieverbruik is helaas aan de hoge kant. De structuur van de melk is zeer goed.
Score: 7.3
Coffee Dino:
Review Saeco Incanto HD8916/01
Itís a great unit, well-built, durable, and loaded with convenience features. In our view, itís one of the strongest designs on the market today, and we recommend it highly for anyone. The Incanto has an impressive top-loading tank. At that size, it can keep pace with a single power drinker with ease, or support the coffee habit of a large household of casual drinkers, and thatís a very good thing.
Score: 9.1


Conclusie

De Saeco Incanto is een volautomaat met een strak, Italiaans design. De machine heeft een zeer ruim waterreservoir van 1,8 liter en een geïntegreerd melkreservoir. Dankzij dit melkreservoir kun je in totaal zeven koffies, zoals cappuccino, latte of espresso, zetten met slechts één druk op de knop. Het bonenreservoir is wel aan de krappe kant met 250 gram. Een nadeel van de Incanto is dat het energieverbruik aan de hoge kant is. De machine is zeer makkelijk schoon te houden. De bediening is eenvoudig en daarom voor iedereen goed te begrijpen.

8.0
 • One-touch functie voor zeven koffies • Eenvoudige bediening • Ruim waterreservoir
 • Klein bonenreservoir • Energieverbruik hoog • Geen heetwateruitloop
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Koffie

  Aantal kopjes (Per zetbeurt) 2
  Koffie Koffiebonen, Gemalen koffie
  Soorten koffie Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato

  Gemak

  GeÔntegreerde koffiemolen

  Saeco Incanto HD8916/01

  icon: Saeco Incanto HD8916/01

  Saeco - Met de Saeco Incanto HD8916/01 maak je met 1 druk op de knop een cappuccino of latte macchiato. Heb je visite? Dan zet je snel 2 espresso's tegelijk. Je kiest uit 6 verschillende koffiespecialiteiten. Zo'n kopje koffie pas je gemakkelijk aan naar jouw smaak. Stel bijvoorbeeld de temperatuur, sterkte en maalgrootte in. De espressomachine heeft een apart vakje voor gemalen koffie, zodat jij

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen