Review

Review DeLonghi ECAM350.55.B met een ruime variatie aan koffierecepten

Door site-redactie - Prijs-update: 23 oktober 2021 -

Geniet van alle automatische technologieën

De De'Longhi ECAM350.55.B is een geavanceerd volautomatisch espressoautomaat dat uitblinkt in veelzijdigheid. Niet alleen stel je tot in detail in hoe sterk of hoe warm je jouw koffie wil hebben, maar ook is het mogelijk om te kiezen uit een breed scala aan voorgeprogrammeerde koffierecepten, zoals een macchiato of een flat white. Dit alles stel je in met de druktoetsen en op het display zie je precies wat je hebt ingesteld. Het schuimen van de melk gaat volledig automatisch en na gebruik neem je het melkreservoir eenvoudig af om het vervolgens in de koelkast te bewaren. Naar het onderhoud heb je amper omkijken. Het espressoautomaat beschikt namelijk over een automatische reinigingsfunctie.

Het gepatenteerde LatteCrema Systeem, een exclusief automatisch cappuccinosysteem, maakt met slechts één druk op de knop de perfecte Cappuccino en Latte Macchiato.

Het maakt de heerlijkste melkbereidingen met de perfecte melkschuimlaag op de juiste temperatuur waarvan tot de laatste druppel genoten wordt. Ontdek, naast de directe knoppen voor Espresso, Koffie, Cappuccino of Latte Macchiato, de exclusieve Drink Menu functie. Dit zijn alle recepten die niet met één druk op de knop te maken zijn: Espresso lungo, Ristretto, LONG, Doppio+, Caffè Latte, Flat White en Warme melk.

Wat vinden wij van de DeLonghi ECAM350.55.B?
De DeLonghi is een volautomaat uit de Dinamica serie. De focus ligt op gemak bij deze espressomachine. Dankzij het LatteCrema systeem maakt het zetten van een kopje koffie nog gemakkelijker. Via de one-touch functie kun je met één druk op de knop een koffie of espresso zetten. Maar nu kun je zelfs met een knop een cappuccino of latte zetten. Er vallen ook recepten buiten deze one-touch functie. Dit zijn namelijk de ristretto, flat white, warme melk en de doppio+. Zoals je ziet aan deze koffierecepten, zijn dit niet hele standaard recepten. Dit maakt deze koffiemachine van DeLonghi erg uniek en extra lekker. Via de automatische melkopschuimer kun je al deze koffiespecialiteiten makkelijk maken.

De machine is niet erg compact. Het is een grove en zware machine. In principe is dit natuurlijk geen probleem, want een espressomachine staat vaak op een vaste plek. Maar als je op zoek bent naar een kleinere machine, voor bijvoorbeeld in een appartement of in een kleine keuken, dan kun je beter verder kijken naar een andere machine. Het apparaat is voorzien van een easy touch controlepaneel. Via de easyknoppen en het display met tekst, is de bediening heel eenvoudig en is het gebruik optimaal. De functies zijn erg goed te begrijpen, zeker dankzij de tekst op het display.

Je hebt de mogelijkheid om twee kopjes koffie te zetten met één maling. Een groot voordeel van deze machine zijn het grote water- en bonenreservoir. Het waterreservoir is 1,8 liter en het bonenreservoir 300 gram. De DeLonghi heeft een kopjesverwarmer om de kopjes warm te houden. Dit is een fijn detail. Vooral omdat de temperatuur van het melkschuim helaas wat aan de lage kant is. In combinatie met een kopjesverwarmer is het geheel warmer en dus lekkerder om te drinken. Het apparaat heeft een Real Autoclean toets, voor de automatische reiniging met meerdere programma's.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Consumentenbond:
Review DeLonghi ECAM350.55.B
De ECAM 350.55.B zet 4 koffiedranken met één druk op de knop én heeft nog 7 andere melk- en koffierecepten onder het menu. De DeLonghi ECAM 350.55.B kan zowel handmatig als automatisch ontkalken. Hij heeft een duidelijk controlepaneel met zeer directe functies. Er zit een zeer goede melkkaraf in. De machine is wel erg groot, en daardoor ook erg zwaar. De temperatuur van de melkschuim is wat aan de lage kant.
Score: 7.8


Conclusie

De DeLonghi ECAM350.55.B is een volautomatische koffiemachine van de Dinamica serie. Deze machine heeft veel recepten, die je ook nog allemaal naar wens kan indelen. Het is een zeer groot, en daardoor zwaar apparaat van DeLonghi. Hij is wel voorzien van een ruim bonen- en waterreservoir. Het bonenreservoir is 300 gram, en het waterreservoir van 1,9 liter. De machine heeft een kopjeswarmer. Dit is een pluspunt, vooral omdat de temperatuur van de melkschuim aan de lage kant is. Dit brengt het geheel meer in balans.

7.8
 • Ruim bonenreservoir • Ruim waterreservoir • Veel koffierecepten
 • Zware en grote machine • Lage temperatuur van melkschuim
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  DeLonghi ECAM350.55.B

  DeLonghi ECAM350.55.B is onder andere te koop bij

  De winkel van ons allemaal

  € 613,24

  Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

  Ga naar Bol.com

  Ook voor koffiemachines

  € 652,95

  De levertijd is 2 werkdag(en)

  Ga naar Blokker

  Consumentenelektronica

  € 669,-

  Direct uit voorraad leverbaar

  Ga naar CoolSound

  Specificaties

  Algemeen

  Merk De'Longhi
  Fabrikantcode (sku) De'Longhi DINAMICA ECAM 350.55.B zwart
  Top Product

  Koffie

  Aantal kopjes (Per zetbeurt) 2
  Koffie Koffiebonen, Gemalen koffie
  Soorten koffie Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato

  Gemak

  Geïntegreerde koffiemolen

  DeLonghi ECAM350.55.B

  icon: DeLonghi ECAM350.55.B

  De'Longhi - Kieskeurig Best Reviewed - De De'Longhi ECAM350.55.B is een geavanceerd volautomatisch espressoautomaat dat uitblinkt in veelzijdigheid. Niet alleen stel je tot in detail in hoe sterk of hoe warm je jouw koffie wil hebben, maar ook is het mogelijk om te kiezen uit een breed scala aan voorgeprogrammeerde koffierecepten, zoals een macchiato of een flat white. Dit alles stel je in met de

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen