728x90: Wehkamp Ad
Jura review

Review Jura E8 met snelle, stille en efficiŽnte Aroma G3-bonenmolen

Door site-redactie - Prijs-update: 01 december 2021 -

Zeer compacte Jura volautomaat

Met de Jura E8 zet je verschillende koffiespecialiteiten, zoals latte macchiato en espresso. De E8 is een zeer compacte volautomatische espressomachine die met 1 druk op de knop cappuccino en 11 andere individueel programmeerbare specialiteiten kan bereiden uit hele of gemalen koffiebonen. De machine wordt heel eenvoudig aangestuurd vanaf het grote TFT-kleurendisplay aan de voorzijde. Vul de machine met hele of gemalen koffiebonen, water en stop het slangetje van de Cappuccinatore - de melkopschuimer - in een kop of pak met melk. Stel vervolgens eenvoudig in of u 1 of 2 koppen tegelijkertijd wilt vullen en wat voor koffie u wilt hebben. Vervolgens zal de machine al het werk voor u doen. Een thermoblok zorgt voor een snelle opwarming van het water.

Wie snel en direct zijn favoriete koffie wil bereiden, komt bij de E8 volledig aan zijn trekken. Kies voor de vier functies Espresso, Koffie, Cappuccino en Melkschuim voor de gewenste specialiteit. Als echte tweekops volautomaat bereidt de E8 desgewenst twee espressi of twee koffie gelijktijdig. Dankzij de moderne TFT-kleurendisplay is het apparaat eenvoudig te bedienen. Het grote bonenreservoir van 280 gram houdt de bonen vers met een speciaal aroma-beschermdeksel en het waterreservoir heeft een inhoud van 1,9 liter. Verder is het systeem uitgerust met CLARIS Smart filter dat zuiver water voor een pure smaak oplevert en met de geïntegreerde spoel- en reinigingsprogramma's is het apparaat met slechts één druk op de knop hygiënisch te reinigen en kan de vaatwasserbestendige melkuitloop worden verwisseld.

Wat vinden wij van de Jura E8?
De Jura E8 heeft een zeer premium uitstraling. De machine is zeer strak en er is niet veel poespas te zien. Door het kleurendisplay wordt hij niet saai om te zien, maar geeft het juist een luxe look aan de machine. Hij is verkrijgbaar in de kleuren chroom, dark inox en platina. De E8 is een compacte tweekops, en is daardoor zeer geschikt op het aanrecht of kookeiland van ieder soort keuken. De E8 is de vernieuwde versie van de E6 en E60. In de E6 bestond de 'one touch cappuccino' functie nog niet, en moest je de machine bedienen met een draaiknop. Hier waren een aantal negatieve ervaringen mee, en nu is de draaiknop gelukkig verdwenen in de E8. Via het display en de knoppen daarnaast kun je nu dus gemakkelijk met één druk op de knop cappuccino of latte zetten. Dit is een echte vooruitgang, in vergelijking met de E6, want het is veel sneller en fijner.

De E8 is voorzien van een waterselector, waardoor het melkschuim nog beter wordt. Het overtollige water wordt namelijk afgevoerd en hierdoor blijft je melk vol. Dit zorgt ervoor dat je de perfecte melkschuimlaag hebt op je cappuccino of latte. De pomp staat op een demper, waardoor het geluid minimaal blijft. De E8 is voorzien van lekbakcontacten, die je continu attenderen als deze vol zijn. De technologieën op deze machine zijn over het algemeen zeer uitgebreid en het zal je aan weinig ontbreken. Dankzij het vernieuwde P.E.P. systeem: pulserend extractie proces, hierdoor wordt er minder water door de koffie gepompt voor een vollere smaak. De uitloop van de koffies is gemakkelijk in hoogte verstelbaar, waardoor ieder formaat kop eronder past. Helaas mist de E8 een uitloop voor heet water, zodat je hiermee ook thee kunt zetten. Dankzij de waterselector en de one-touch cappuccino functie kun je nu dus een cappuccino zettten, zoals je deze in een koffiebar krijgt. De melkschuim is niet gemengd met water. De melkschuimer is vaatwasserbestendig. De bediening van de machine werkt prettig.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

KoffieAmigo:
Review Jura E8 Chroom
Wat de Jura koffiemachine echt uniek maakt is het P.E.P. systeem, dit staat voor Pulse Extraction Process. Dit systeem zorgt ervoor dat het water door de espresso heen pulseert met kleine intervallen. Dit om de het extractieprocess te optimaliseren en de koffie meer smaak te geven. Dit was voorheen alleen beschikbaar op de duurde modellen van Jura die al gauw 3000 euro kosten.
Score: 9.6
Aquaspresso:
Review Jura E8 Chroom
As if itís good looks and amazing capability werenít enough, the Jura E8 has some incredibly simple but handy features. The automatic hot water rinse cycle is activated when the machine is switched on and off. This function ensures all the brewing parts are pre-heated for optimal output, and the components are heated Ė allowing for perfectly heated coffee. It will be an investment and a quality addition to your life.
Score: 8.6
Consumentenbond:
Review Jura E8 Chroom
De Jura E8 komt in verschillende uitvoeringen, die alleen verschillen qua afwerking: Chroom, Platinum en Dark Inox. De E8 is een forse machine, maar heeft ook veel programma's. De melk wordt opschuimd via een slangetje dat direct in een melkpak of container kan worden gehangen. Het display heeft veel functies en is makkelijk te bedienen. De machine heeft een zeer constante temperatuur van de koffie. De E8 is erg zwaar.
Score: 8.2
The Coffee Factory:
Review Jura E8 Chroom
De drie designers die Jura inhuurt voor het ontwerp van haar machines hebben goed werk geleverd met de Jura E-serie. Gelukkig doorbreekt het TFT kleurendisplay de zwarte massa en wordt het niet saai. Het lekrooster is fraai afgewerkt en geeft de hele machine een premium look. One Touch cappuccino met gebruikmaking van een waterselector, dus geen gecondenseerd water in je melkschuim.
Score: 8.4
Coffee Dino:
Review Jura E8 Chroom
The Jura E8 superautomatic espresso machine utilizes a single aluminum boiler, lined with stainless steel and featuring Thermoblock technology for rapid heating. We prefer systems with two boilers, which allow you to simultaneously brew coffee and steam milk because single-boiler systems increase your total brewing time for milk-based drinks as the single boiler needs time to switch from one task to the other.
Score: 9.4


Conclusie

De Jura E8 is een compacte volautomatische espressomachine. Een echte tweekops machine, die van alle gemakken voorzien is. De E8 is voorzien van een waterselector, waardoor het melkschuim nog romiger is. Via de one touch cappuccino functie kun je nu met één druk op de knop, je favoriete melkvarianten waardoor de cappuccino en latte zetten. De melkopschuimer kan (nu voor het eerst) gemakkelijk in de vaatwasser. Helaas ontbreekt er een uitloop voor heet water/thee. De Aroma G3-molen en het P.E.P. systeem verzorgen een nog betere, vollere smaak met versere koffie.

8.8
 • One Touch functie • Melkopschuimer is vaatwasserbestendig • Waterselector
 • Geen heet water uitloop • Bediening niet via touchscreen • Geen kopjesverwarmer
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Jura E8 Chroom

  Jura E8 Chroom is onder andere te koop bij

  De koffie expert

  € 1.349,-

  Beschikbaar

  Ga naar Koffiestore

  Ook voor Koffie & Keuken

  € 877,-

  uitverkocht

  Ga naar Media Markt

  Specificaties

  Koffie

  Aantal kopjes (Per zetbeurt) 2
  Koffie Koffiebonen
  Soorten koffie Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato

  Gemak

  GeÔntegreerde koffiemolen

  Jura E8 Chroom

  icon: Jura E8 Chroom

  Jura - Met de Jura E8 zet u verschillende koffiespecialiteiten, zoals latte macchiato en espresso. De E8 is een zeer compacte volautomatische espressomachine die met 1 druk op de knop cappuccino en 11 andere individueel programmeerbare specialiteiten kan bereiden uit hele of gemalen koffiebonen. De machine wordt heel eenvoudig aangestuurd vanaf het grote TFT-kleurendisplay aan de voorzijde. Vul de

  Relevante producten

  icon: Jura E8 Dark Inox - te koop vanaf: 1.299,-

  Jura E8 Dark Inox

  Jura - Beste uit de Test Consumentenbond - Met de Jura E8 zet u verschillende koffiespecialiteiten, zoals latte macchiato en espresso. De E8 is een zeer compacte volautomatische...

  Koffiestore: € 1.299,-

  icon: Jura E8 Platina - te koop vanaf: 1.269,-

  Jura E8 Platina

  Jura - Consumentenbond Beste uit de Test - Volgens Jura een wereldprimeur dankzij het impulsextractieproces voor het verkrijgen van de perfecte espresso. De nieuwe E-serie van JURA...

  Bol.com: € 1.269,-

  icon: Jura E8 Chroom - te koop vanaf: 1.349,-

  Jura E8 Chroom

  Jura - Met de Jura E8 zet u verschillende koffiespecialiteiten, zoals latte macchiato en espresso. De E8 is een zeer compacte volautomatische espressomachine die met 1 druk op de knop...

  Koffiestore: € 1.349,-

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen