Stella Ad
Review

Review Saeco Picobaristo Deluxe met keramische molens voor ideale koffie

Door site-redactie - Prijs-update: 12 mei 2021 -

Wel 13 koffiespecialiteiten met 1 knop

Geniet elke dag van jouw perfecte kopje espresso tot de perfecte cappuccino gemaakt door de relatief compacte Saeco PicoBaristo DeLuxe. De espressomachine biedt maar liefst 13 koffiespecialiteiten met maar 1 druk op de knop, dankzij het geïntegreerde melkreservoir. Daarnaast heeft de machine 5 aromasterktes en 12 verschillende maalstanden om de koffiesterkte te bepalen. En dankzij de geïntegreerde waterfilter, AquaClean, hoef je pas na 5.000 kopjes het uitgebreide ontkalkingstraject in. Dat scheelt zeer veel tijd.

Kwaliteitwaarborging
De robuuste 100% keramische molens in de Saeco espressomachine garanderen jarenlang heerlijke koffie. Het keramische materiaal creëert de ideale korrel, waardoor het water continu blijft stromen en de pure essentie aan de bonen onttrekt. En, anders dan bij ‘reguliere’ molens, voorkomt het keramische materiaal dat de koffie oververhit raakt en een verbande smaak heeft. Verder beschikt de espressomachine over een snel opwarmende boiler door het lichte aluminium en roestvrij staal, die snel hoge temperaturen kan bereiken.

Koffiespecialiteiten
De Saeco PicoBaristo is voorzien van een geïntegreerde melkkaraf, waardoor je met 1 druk op de kop heerlijke cappuccino of latte macchiato kan maken. De melkkaraf zorgt ervoor dat de melk twee keer wordt opgeschuimd voor een heerlijke schuimlaag op de juiste temperatuur. Daarnaast kies je zelf de ideale sterkte uit 5 instellingen, selecteer je de lengte van bereiden en de temperatuur. Het perfecte kopje koffie voor jou. En de juiste instellingen hoef je niet op te slaan, vanwege de geheugenfunctie voor elke drank. De Saeco PicoBaristo SM5573/10 maakt het mogelijk om 4 aanpasbare gebruikersprofielen aan te maken. De favorieten - en persoonlijke instellingen - van iedereen kunnen worden opgeslagen in tot wel 4 gebruikersprofielen, gemakkelijk via het scherm.

Wat vinden wij van de Saeco Picobaristo Deluxe SM5573/10 en de SM5570/10?
De Saeco Picobaristo Deluxe SM5573/10 heeft een zeer moderne uitstraling. De machine is gemaakt van roestvrijstaal met zwarte details. Dit zorgt voor een eenvoudige look, met wel alle luxe die je zoekt. De Picobaristo is niet erg groot, het formaat is juist erg compact en dit maakt hem ideaal voor de kleinere keukens. Aan de voorkant van de machine zit een LCD-display met daaromheen verschillende touchknoppen. De bediening van de machine is erg eenvoudig, en daardoor voor iedereen gemakkelijk te begrijpen. Alle functies worden goed beschreven op het LCD-scherm, en de knoppen werken goed. Met deze knoppen kun je in totaal wel 13 verschillende koffiespecialiteiten maken met de one touch functie. Dit houdt in dat je slechts één keer op de knop hoeft te drukken voor je favoriete koffie. Dit komt door het geïntegreerde melkreservoir, waardoor je zelfs de melkvarianten op deze manier kunt zetten.

Het onderhoud van de machine is zeer goed geregeld. Dankzij verschillende automatische reinigingsprogramma's blijft de machine altijd schoon, ook van binnen. Op deze manier voorkom je melkzuur in je melkreservoir, want ook deze wordt uitgebreid schoongemaakt. De machine is voorzien van keramische maalschijven voor het behoud van de koffiekwaliteit. Een nadeel van de machine, wij denken dat dit komt door de compactheid, is het bonenreservoir. Hier past in totaal voor 250 gram aan bonen in, en dit is niet erg veel. De koffiediklade is dan wel weer prima, je kunt ongeveer 15 kopjes koffie drinken voor je deze moet legen. Een leuk voordeel is de mogelijkheid om je koffie helemaal naar wens te personaliseren. Deze instellingen kun je heel handig door de machine laten opslaan, waardoor je deze later altijd weer bij de hand hebt. De Saeco Picobaristo Deluxe SM5570/10 is technisch gezien hetzelfde, en daarom is deze review automatisch over deze machine. Het enige verschil is dat de 5570/10 verkrijgbaar is in het zwart of pianozwart, en hierdoor goedkoper is in prijs. Het verschil is ongeveer 100 euro, je mist dan wel de roestvrijstalen machine en daardoor is hij ook iets lichter. Die afweging is goed om te nemen tijdens je beslissing.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Pound Coffee:
Review Saeco Picobaristo Deluxe SM5573/10
The PicoBaristo is a high capacity, nicely polished, highly programmable, one-touch bean to cup machine. User-friendly is the keyword of the day when talking about this super-automatic. Totally Customizable, programmability is synonymous with most Saeco super-automatic machines, and this one is no different. The easy to read LCD screen and button combo provide customization of espresso pull length, milk volume, temperature control.
Score: 7.7


Conclusie

De Saeco Picobaristo Deluxe SM5573/10 is verkrijgbaar in het roestvrijstaal met zwarte details. De SM5570/10 is verkrijgbaar in het zwart en piano zwart. Het roestvrijstalen zorgt voor extra stevigheid en versterkt de kwaliteit van de machine. Hierdoor is deze variant ook duurder dan de 5570/10. De machines hebben een zeer eenvoudige bediening met de touchknoppen en het LCD-scherm. Het bonenreservoir van de machine is maar 250 gram en dit is echt aan de lage kant. Via de one touch functie kun je met één knop wel 13 verschillende koffiespecialiteiten maken, ook met melk.

7.7
 • Duidelijke bediening • One touch functie • Compact
 • Bonenreservoir erg klein • Geen kopjesverwarmer • Uitloop wisselen bij heet water
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Saeco Picobaristo Deluxe SM5573/10

  Saeco Picobaristo Deluxe SM5573/10 is onder andere te koop bij

  Ook voor Koffie & Keuken

  € 589,99

  Voor 23.30 besteld, morgen in huis

  Ga naar Media Markt

  Alles voor een (koffie)glimlach

  € 749,-

  Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.

  Ga naar Coolblue

  De winkel van ons allemaal

  € 749,-

  Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

  Ga naar Bol.com

  Specificaties

  Koffie

  Aantal kopjes (Per zetbeurt) 2
  Koffie Koffiebonen, Gemalen koffie
  Soorten koffie Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato

  Saeco Picobaristo Deluxe SM5573/10

  icon: Saeco Picobaristo Deluxe SM5573/10

  Saeco - Geniet elke dag van jouw perfecte kopje espresso tot de perfecte cappuccino gemaakt door de relatief compacte Saeco PicoBaristo DeLuxe SM5573/10. De espressomachine biedt maar liefst 13 koffiespecialiteiten met maar 1 druk op de knop, dankzij het geïntegreerde melkreservoir. Daarnaast heeft de machine 5 aromasterktes en 12 verschillende maalstanden om de koffiesterkte te bepalen. En dankzij

  Relevante producten

  icon: Saeco Picobaristo Deluxe SM5573/10 - te koop vanaf: 589,99

  Saeco Picobaristo Deluxe SM5573/10

  Saeco - Geniet elke dag van jouw perfecte kopje espresso tot de perfecte cappuccino gemaakt door de relatief compacte Saeco PicoBaristo DeLuxe SM5573/10. De espressomachine biedt maar...

  Meerdere verkopers: vanaf € 589,99

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen