728x90: Wehkamp Ad
Review

Review DeLonghi PrimaDonna voor het creŽren van jouw perfecte koffie

Door site-redactie - Prijs-update: 01 december 2021 -

Een écht plaatje in premium design

Met de roestvrijstalen volautomaat zet je niet alleen een cappuccino of latte macchiato met 1 druk op de knop, maar ook een café latte. Vanaf je smartphone pas je koffiespecialiteiten aan naar jouw smaak door de sterkte, hoeveelheid en temperatuur in te stellen. Recepten sla je op voor totaal 6 personen. Dankzij het dubbele thermoblock zet je snel meerdere melkspecialiteiten achter elkaar. Handig wanneer je vrienden over de vloer hebt. Het melksysteem reinig je gemakkelijk door op de clean knop te drukken. Zo heb je hier weinig omkijken naar. Drink je 's avonds op de bank graag een kopje decafé? Dan gebruik je het aparte vakje voor gemalen koffie. Met het opzetstuk voor de heetwateruitloop zet je ook een kop thee.

Wat vinden wij van de DeLonghi PrimaDonna?
In deze review beoordelen wij de DeLonghi PrimaDonna Class
550.75.MS en de DeLonghi PrimaDonna Elite 650.55.MS. Hier vind je de verschillen, de pluspunten en de kritische punten. Allereerst is er een prijsverschil te zien tussen de twee verschillende koffiemachines. De Elite is nieuwer en daarmee ook prijziger met 1499 euro. De Class kost 1299 euro. De volautomaten zijn gemaakt van premium design met robuuste en roestvrijstalen details. Het is een plaatje om te zien en door de robuuste details voelt de machine stevig en kwalitatief goed. Als je geen groot liefhebber bent van goede koffie, kan een normale koffiemachine ook prima voldoen aan je wensen, zodat je deze hoge prijzen niet hoeft te betalen.

De PrimaDonna koffiemachines zijn bedoelt om de kwaliteit van een professionele koffiebar in huis te halen. Dit kun je zien aan de mooie melkschuimlagen die er ontstaan op de koffies. In totaal heb je de keuze uit 13 verschillende koffiespecialiteiten, die je helemaal naar wens kunt maken. Deze gepersonaliseerde koffies kun je op het hoofdmenu opslaan onder een persoonlijk profiel. Op deze manier heb je altijd de koffie zoals jij deze het lekkerst vindt. Dit is een groot pluspunt, want het scheelt tijd dat je niet steeds opnieuw je wensen hoeft door te geven. Je kunt in totaal voor 6 verschillende mensen een profiel instellen. Via de vernieuwde theefunctie kun je heet water op verschillende temperaturen tappen, zodat deze geschikt is voor iedere smaak thee.

De bediening van de PrimaDonna is heel gemakkelijk. Via bluetooth kun je op een app de machine op afstand bedienen. Over het algemeen zijn wij erg fan van de combinatie machine en app. Helaas hadden we niet meteen een soepele ervaring met de app, doordat deze soms niet fijn werkte. Via de app kun je oneindig experimenteren met nieuwe koffierecepten en smaken, zodat de machine je blijft verrassen. Beide machines zijn voorzien van een 3,5" kleurendisplay touchscreen, waar je het menu op kunt bedienen met 8 buttons. De buttons zijn soft touch, dit is in het begin even wennen. Je hoeft de knop dus maar heel zacht aan te raken, om de optie te activeren. Koffie zet je altijd met slechts één druk op de knop.

De Elite is voorzien van een uitneembare zetgroep. Dit heeft als voordeel dat deze gemakkelijker te reinigen is. Je kunt de zetgroep het beste af en toe spoelen met lauw water of deze laten weken in een bakje met lauw water. Op deze manier verwijder je alle oude koffie en smaakt ieder kopje steeds vers.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Consumentenbond:
Review DeLonghi PrimaDonna ECAM550.75.MS
De app geeft een volwassen indruk en sluit goed aan op het menu van de machine zelf. Niet alle functies zijn verwerkt in de app, maar dat is ook niet noodzakelijk. Zo zul je uiteraard wel zelf moeten opstaan om een kopje klaar te zetten en om je verse koffie onder de machine vandaan te halen. De rest kan met de app en die werkt goed en snel. Bijna nog beter dan het touchscreen op de machine zelf. We zijn minder onder de indruk van de chocolademelk-functie.
Score: 7.8
Vivakoffie:
Review DeLonghi PrimaDonna ECAM550.75.MS
De DeLonghi PrimaDonna Elite is de slimste koffiemachine die we tot op heden hebben gebruikt. Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van koffiebonen en gemalen koffie en de automatische bereiding van melkdrankjes, kan je deze machine ook met je telefoon verbinden. Qua gebruik is hij net als andere high-end koffiebonenmachines. Er is echter geen enkel ander model die we uitgeprobeerd hebben die zoveel controle geeft over wat er in je drankje gaat
Score: 8.0


Conclusie

DeLonghi PrimaDonna Elite en Class zijn hoge kwaliteit volautomatische koffiemachines. De prijzen zijn wel erg hoog. Het grootste voordeel van deze machines is de vrijheid die je hebt bij het maken van je kopje koffie. Zowel via het touchscreen, als via de app kun je je koffie helemaal zelf samenstellen zoals jij dit wilt hebben. De app werkt niet altijd perfect, maar als hij werkt zijn de functies zoals het advies en de recepten geweldig. Via de zes profielen kun je je persoonlijke koffie opslaan. Het design van de machines is robuust en is voorzien van premium design. 

7.9
 • 6 persoonlijke koffieprofielen • Premium design • Mogelijkheid tot samenstellen van eigen koffie
 • App werkt niet perfect • Prijs
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Koffie

  Aantal kopjes (Per zetbeurt) 2
  Koffie Koffiebonen, Gemalen koffie
  Soorten koffie Koffie, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato

  Gemak

  GeÔntegreerde koffiemolen

  DeLonghi PrimaDonna ECAM550.75.MS

  icon: DeLonghi PrimaDonna ECAM550.75.MS

  De'Longhi - Je bedient de De'Longhi PrimaDonna ECAM550.75.MS vanaf een afstand met je tablet of smartphone. Zo stel je via de De'Longhi app jouw favoriete koffierecepten samen vanuit je luie stoel. Sla ze meteen op onder jouw profiel zodat je ze altijd bij de hand hebt. Doe dit ook meteen voor je partner en vriendin, dan drinken zij voortaan ook hun favoriete kop koffie. Een cappuccino of latte

  Relevante producten

  icon: DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM650.55MS - te koop vanaf: 1.079,-

  DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM650.55MS

  De'Longhi - Met de roestvrijstalen De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.55MS zet je niet alleen een cappuccino of latte macchiato met 1 druk op de knop, maar ook een café latte....

  Meerdere verkopers: vanaf € 1.079,-

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen