728x90: Wehkamp Ad
Jura review

Review Jura A1 is de meest compacte koffiemachine voor de koffiepurist

Door site-redactie - Prijs-update: 01 december 2021 -

Een ideale koffiemachine voor jou alleen

Compacte elegantie voor koffiepuristen een strakke, heldere, gereduceerde vormen, elegantie, compactheid en de duidelijke focus op een uniek koffieresultaat kenmerken de nieuwe A1 van Jura. De slanke 1-kops volautomaat biedt alles wat het hartje van koffiepuristen begeert. Hij bereidt koffie en dankzij het top-innovatieve pulserend extractieproces zelfs ristretto en espresso in een kwaliteit die normaal alleen in de beste koffiebars te genieten valt. De Jura A1 Espressomachine is geschikt voor het zetten van één kopje ristretto, espresso of cafe crème per keer. Let op! Je kan met deze koffiemachine dus maar 1 kopje koffie per keer zetten.

De machine is uitgevoerd met de Aroma G3 molen en het P.E.P.- extractieproces voor het zetten van smaakvolle koffie. De watertank heeft een inhoud van 1,1 liter en het bonenreservoir is groot genoeg voor 125 gram koffiebonen. Een geminimaliseerd bedieningspaneel verstrekt gemaximaliseerd genot: één touch is voldoende. Drie verschillende grootten van de kopjes kunnen vast worden geprogrammeerd, terwijl steeds twee koffiesterktes kunnen worden gekozen. De automatische Energie Spaar Modus met programmeerbare uitschakeltijd en de gepatenteerde Zero-Energy zorgen voor een hoge energie-efficiëntie.

Wat vinden wij van de Jura A1?
Als wij aan de koffiemachines van Jura denken, komen de woorden: groot, duur en professioneel als eerste bij ons op. Gelukkig heeft Jura ook gedacht aan de kleinere huishoudens van één of twee personen, met deze compacte A1 koffiemachine. Het zijn de kleinste volautomaten in het assortiment. De A1 is verkrijgbaar in de kleuren piano white en piano black. In tegenstelling tot de grote machines, heeft deze A1 een vriendelijker prijskaartje met circa 699 euro. De machine is daarmee zeer geschikt voor een of twee grote koffieliefhebbers. De machine gaat namelijk zeker wel zo'n 10 tot 15 jaar mee. Ondanks het compacte formaat is de machine zeer luxe en heeft verschillende functies. Het design van de A1 is strak en simpel, de kleuren zijn allebei in hoogglans: zwart of wit. Hier moet je van houden, en is anders dan de andere aluminium machines.

In de A1 vind je de nieuwste technologieën zoals het P.E.P. systeem en de Aroma G3+ molen. Het P.E.P. systeem zorgt ervoor dat er minder water door de koffie wordt geperst, waardoor de smaak nog voller en romiger is. Met de vernieuwde Aroma G3+ molen heb je altijd een vers kopje koffie. De molen zorgt ervoor dat eerder vermalen koffie in één keer gebruikt wordt, zodat je steeds verse koffie krijgt. Hij slaat tot 70% minder koffie op. De A1 heeft één uitloop, dit betekent dat je slechts een kopje koffie per keer kunt zetten. Uit deze uitloop komt alle koffie.

De bediening van de machine is simpel. Bovenop de machine zitten vijf knoppen waarmee je de machine bedient. Je hebt de keuze uit twee verschillende sterktes, en uit drie doseringen water: lungo, ristretto en espresso. Deze machine is dus niet geschikt voor de melkvarianten zoals cappuccino of latte. Als je een liefhebber bent van zwarte koffie, dan is deze machine het helemaal voor jou.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Pound Coffee:
Review Jura A1 Piano White
The A1 is incredibly fast. It will make drink after drink in just a few minutes before the water needs to be refilled. This is all thanks to its speedy Aroma G3 conical burr grinder and quick-heat thermoblock boiler. Although the brewing process is fast, the espresso is very high quality; because of the P.E.P. method. P.E.P allows the A1 to push heated water through the portafilter in bursts, promoting only the best flavor extraction from the grounds.
Score: 7.3
Aquaspresso:
Review Jura A1 Piano White
This machine is either right for you or itís not. The best suite user is a homer-user, simply because of the size and output of this machine. This user will also be a coffee purist, because this machine does not have a milk frother. Yes, you can buy a free-standing Jura milk frother, but bear this in mind when comparing it to a machine that has a built-in frother. The aesthetic of this machine is sleek, compact and powerful.
Score: 7.7
Consumentenbond:
Review Jura A1 Piano White
De Jura A1 is een 1-kops espressomachine zonder melkfunctie. De machine is verkrijgbaar in het wit en in het zwart. De A1 heeft een automatisch programma voor een koffie, espresso en ristrestto. De bediening is erg duidelijk en simpel. De kwaliteit van de espresso is ruim voldoende met een 7,0. De machine is erg stil in gebruik. Het gebruiksgemak van de A1 is erg goed en gemakkelijk.
Score: 7.5
The Coffee Factory:
Review Jura A1 Piano White
Door de komst van de A1 modellen is de JURA A-serie weer compleet. De aanschafprijs van een volautomaat ligt weliswaar een stuk hoger, in een klein huishouden waar de JURA A-serie op zijn plaats is, verdien je die investering snel terug. Soms al wel binnen 2 tot 3 jaar en zo'n machine gaat makkelijk 10 tot 15 jaar mee. Een en ander is uiteraard wel afhankelijk van de zorg die de gebruiker aan zijn of haar JURA besteedt.
Score: 7.9


Conclusie

De Jura A1 is de meest compacte volautomatische espressomachine van Jura. De machine bereidt koffies zoals de ristretto en espresso in de allerbeste kwaliteit. Hij is alleen geschikt voor de liefhebbers van zwarte koffie, want melkvarianten, zoals cappuccino, zijn hier niet op voorgeprogrammeerd. Het design van de A1 is in hoogglans wit of hoogglans zwart, dit moet je voorkeur hebben. Het ziet er erg strak uit. De bediening is erg simpel, met slechts vijf koppen waarmee je de hele machine kunt bedienen. Hier kun je de sterktes bepalen en de waterdoseringen.

7.6
 • Compact • Strak design • Simpele bediening
 • Niet geschikt voor grotere huishoudens • Geen melkvarianten
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Jura A1 Piano White

  Jura A1 Piano White is onder andere te koop bij

  De koffie expert

  € 699,-

  Beschikbaar

  Ga naar Koffiestore

  Keuken & Koken

  € 699,-

  Op voorraad

  Ga naar Art & Craft

  Ook voor Koffie & Keuken

  € 699,-

  uitverkocht

  Ga naar Media Markt

  Specificaties

  Koffie

  Aantal kopjes (Per zetbeurt) 1
  Koffie Koffiebonen, Gemalen koffie
  Soorten koffie Koffie, Espresso

  Gemak

  GeÔntegreerde koffiemolen

  Jura A1 Piano White

  icon: Jura A1 Piano White

  Jura - Compacte elegantie voor koffiepuristen. Strakke, heldere, gereduceerde vormen, elegantie, compactheid en de duidelijke focus op een uniek koffieresultaat kenmerken de nieuwe A1 wit van Jura. De slanke 1-kops volautomaat biedt alles wat het hartje van koffiepuristen begeert. Hij bereidt koffie en dankzij het top-innovatieve pulserend extractieproces zelfs ristretto en espresso in een kwaliteit die

  Relevante producten

  icon: Jura A1 Piano Black - te koop vanaf: 699,-

  Jura A1 Piano Black

  Jura - Compacte elegantie voor koffiepuristen een strakke, heldere, gereduceerde vormen, elegantie, compactheid en de duidelijke focus op een uniek koffieresultaat kenmerken de nieuwe A1...

  Koffiestore: € 699,-

  icon: Jura A1 Piano White - te koop vanaf: 699,-

  Jura A1 Piano White

  Jura - Compacte elegantie voor koffiepuristen. Strakke, heldere, gereduceerde vormen, elegantie, compactheid en de duidelijke focus op een uniek koffieresultaat kenmerken de nieuwe A1...

  Meerdere verkopers: vanaf € 699,-

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen