Spotlight

Buddha to Buddha; zoveel meer dan een mooi sieraad alleen†

Door Brenda - Prijs-update: 03 augustus 2021 -

Buddha to Buddha, sieraden die blijvend zijn

Embrace life and get inspired by the amazing story. Oftewel, hoe het allemaal zo is gekomen met Buddha to Buddha, hét hedendaagse merk sieraden, horloges en mode voor dames en heren. Het verhaal van Buddha to Buddha is er een over mensen en de passie die hen verbindt.

Oorsprong
Het begon allemaal toen Batul Loomans, de oprichter van Buddha to Buddha op vakantie in India was. Hij raakte geïnspireerd door meditatie en de spiritualiteit van zijn omgeving en ontwierp daar een zilveren armband. Hij nam het ontwerp mee naar een lokale zilversmid, waar de Buddha to Buddha legende begon.

Vooral de vrijmoedigheid van het ontwerp en de kwaliteit van vakmanschap, dat tot uiting komt in elk sieraad, is uniek

Er zijn vele redenen waarom je je aangetrokken voelt tot de Buddha to Buddha collectie. Sommige mensen houden puur van de schoonheid van hun sieraden, horloges en kleding. Vooral de vrijmoedigheid van het ontwerp en de kwaliteit van vakmanschap, dat tot uiting komt in elk sieraad, is uniek. Anderen zijn geïnspireerd door de boodschap van een vrolijke en zinvolle manier van leven, die zij proberen over te brengen en het gevoel van een diepe verbinding met de spirituele benadering van Batul Loomans. En dan zijn er degenen die zich verbonden voelen door de liefde voor de Charity en wat ze samen met de Bali Children Foundation doen. Zij geven hun volledige steun aan dit initiatief. De mensen die voor hen én met hen werken zijn veel meer dan collega werknemers geworden.

Hun verhalen gaan over creativiteit en het deel uitmaken van een open-minded en originele benadering van zaken doen. Het is een prachtig verhaal van vriendschap en samenwerking over de hele wereld. Vele beroemde, inspirerende en toonaangevende persoonlijkheden dragen de sieraden.

Bali
Buddha to Buddha en Bali zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen omdat alle sieraden gemaakt worden in Bali, maar ook omdat het samensmelten van de bijzondere kwaliteiten van dit paradijs terugkomt in de sieraden. De spiritualiteit, het respect voor het materiaal en het meester vakmanschap zijn duidelijk zichtbaar. Bali heeft een geweldige reputatie als het gaat om cultuur en is een bron van inspiratie voor veel mensen. Maar het eiland is even beroemd om het zilver vakmanschap, waardoor het de meest natuurlijke zaak van de wereld was om de productie daar te laten plaatsvinden.

Met engelachtig geduld produceren deze ambachtslieden juwelen van dergelijke zeldzame verfijning

Sindsdien, na meer dan twintig jaar, is Bali nog steeds de plaats waar de sieraden gemaakt worden. In Bali is het zilveren handwerk bedrijf meestal een familiezaak en meer dan 400 gezinnen in Bali zijn betrokken bij de productie van zilver. Met engelachtig geduld produceren deze ambachtslieden juwelen van dergelijke zeldzame verfijning, welke je nauwelijks ergens anders zult vinden.

De intieme relatie met Bali gaat veel dieper dan die van de gemiddelde werkgever. Als tegenwicht voor de indrukwekkende precisie, liefde en het geduld waarmee deze zilversmeden onze juwelen maken, probeert het bedrijf de Balinese gemeenschap waar mogelijk te ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is hun steun aan de Bali Children Foundation, door middel van onderwijs voor kansarme kinderen.

Vakmanschap
Vakmanschap is dé sleutel voor alle Buddha to Buddha sieraden. Of het nu een ring, een armband of een ketting is, elk sieraad is het resultaat van een lang en zorgvuldige proces waarbij creatieve geesten, eindeloos geduld en zeer stabiele handen een belangrijk onderdeel zijn. Het begint met het uitwerken van een nieuw idee door onze hoog opgeleide en creatieve ontwerpers in Amsterdam. De uitwerking in de vorm van schetsen en tekeningen worden met collega's besproken. Als het zaad dat in een ontluikende bloem kiemt, bepaalt een specialist of het sieraad kan worden vervaardigd en welke stappen nodig zijn in het productieproces. Het ontwerp wordt vervolgens verzonden naar Bali, waar honderden plaatselijke ambachtslieden zijn betrokken bij het maken van de Buddha to Buddha juwelen. Na het produceren van het handgemaakte sieraad worden de verschillende onderdelen, zoals de bladeren van een bloem, met de hand afgeslepen en gepolijst. En tot slot worden de stukken aan elkaar gekoppeld en het stralende resultaat ontvouwt zich als een glorieuze bloem.

Het geluid
Wat is het verband tussen de Dance-scene en de zilveren sieraden? Veel van de tijdloze ontwerpen zijn populair geworden bij DJ's en producenten over de gehele wereld. Vice versa is Buddha to Buddha een fervente aanhanger van deze hedendaagse muzieksoort. Ze willen jonge muzikale talenten stimuleren en hebben hiervoor de Stichting Embrace Live omarmt. Gebeurtenissen zoals A Day in The Park in Amsterdam en Leaves Bali vind je terug op hun site. De muziek past bij het karakter en de sfeer van het merk; jong, optimistisch en hemels.

Stichting Embrace Live streeft ernaar jonge DJ talenten in een vroeg stadium te ontdekken en de juiste begeleiding te vinden door ze bijvoorbeeld in contact met de juiste mensen en organisaties voor evenementen te brengen. Buddha to Buddha is de initiatiefnemer van dit idee, maar de Stichting is volledig onafhankelijk. DJ Marcella, een van de bekendste DJ's in Holland en docent aan de Academie van Herman Brood, is de ambassadeur van Embrace Live.

Liefdadigheid
Buddha to Buddha geeft de Balinese gemeenschap een toekomst terug, na het ontvangen van het mooie vakmanschap uit dit land, door te investeren. Hiervoor is er een project begonnen met Margaret Barry’s Bali Children Foundation waarvoor een speciale liefdadigheidscollectie is ontwikkeld. Een juweel is een prachtig communicatiemiddel. Je draagt het, het is zichtbaar en het zegt iets over jou als persoon. Deze ervaring hebben ze gebruikt door inspirerende teksten in de ontwerpen te laten terugkomen, zoals Embrace Life, Be Aware and Share. De teksten dagen de drager uit tot positieve gedachten voor jezelf en anderen. Dit is de eerste keer dat Buddha to Buddha met dergelijke sieraden voorzien van zo’n sterke boodschap komt, maar ze vinden dat dit het juiste moment is en de Stichting verdient alle hulp die ze kunnen krijgen. Met de verkoop van deze Charity collectie kunnen ze hopelijk de kansarme kinderen van Bali een betere toekomst geven.

Ze stimuleren kinderen om naar school te gaan door ze BCF beurzen voor schoolgeld te bieden

Het indrukwekkende achtergrond verhaal begon na de bom op Bali in oktober 2002. De oprichter Margaret Barry werkte met slachtoffers, artsen, ziekenhuispersoneel en vrijwilligers om de gewonden en hun families te helpen. Door de buitengewone samenwerking tussen de Balinezen, emigranten en de toeristische gemeenschappen gedurende de extreme omstandigheden, zag ze een gelegenheid die inspanningen na deze ramp om te zetten in iets duurzaams. De stichting richt zich op het voeden van de arme en externe kinderen in Bali. Ze werken met 26 plattelandsgemeenschappen en in vijf weeshuizen. Ze bieden beurzen aan meer dan 560 verdienstelijke kinderen en het biedt directe onderwijs door het geven van Engelse les en Computer studies aan meer dan 800 kinderen in Noord en West Bali. Ze stimuleren kinderen om naar school te gaan door ze BCF beurzen voor schoolgeld te bieden, maar ook schooluniformen, schoenen, schooltas, boeken, briefpapier en een hygiëne kit en waar nodig vervoer

Meditatie
Het begon allemaal in 1992, het jaar dat Batul Loomans voor het eerste jaar in India was. Na een paar weken gewerkt te hebben met moeder Theresa in Calcutta, vertrok hij naar Goa. Dit is een oude Portugese kolonie, een paar uur ten zuiden van Bombay aan de kust. Jarenlang bleef Goa zijn favoriete plek om samen met vrienden op het strand te hangen. Hij verbleef veel winters in het Osho Meditatie Centrum. In het begin volgde hij veel therapie trainingen om grondig schoon buiten zijn eigen systeem te zijn. Het eerste gesprek dat hij had op deze bijzondere plek was met Anando. Het gesprek heette Buddha to Buddha en de bijeenkomst liet Loomans met dergelijke sterke indrukken achter, dat hij onmiddellijk deze naam toekende aan mijn sieraden collectie.

Door ruimte te maken voor zijn gedachten komt er gelegenheid voor vrede en creativiteit

Door meditatie kan Looamns afstand nemen van zijn eigen en andere drukke gedachten. Het alleen of met een vriend rustig te zitten stelt hem in staat om zichzelf van een afstand te bekijken in plaats van het identificeren van jezelf met een ander. Waardoor het gras vanzelf groeit, zoals Osho het zo mooi kan zeggen. Door ruimte te maken voor zijn gedachten komt er gelegenheid voor vrede en creativiteit. Tijdens de mooie en bevoorrechte jaren die Loomans betrokken is geweest bij Buddha to Buddha, is het terug gaan naar zijn eigen kern en tegelijkertijd genieten van het prachtige proces van de schepping voor dit prachtige merk een belangrijke tool geweest.

Steun talenten met Buddha to Buddha
Voor het ontmoeten van de jonge DJ talenten of het steunen de Stichting Embrace Live is er meer informatie te vinden op de Facebook pagina van Embrace Live. Wil je de Bali Children Foundation steunen door het aanschaffen van een sieraad of je kunt ook altijd de foundation zonder aankoop steunen, vind je hier de informatie.

Omarm het leven!Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen