Algemeen

Welke soorten mannen kiezen voor welke soorten herenschoenen

Door - Prijs-update: 29 januari 2023 -

Mannen en hun kledingstijl en keuze voor herenschoenen

Vrouwen hebben het wel eens (of misschien ook wel eens vaker) over de verschillende type mannen. Ze bepraten dan onderling op welk type ze vallen, ze gebruiken het als excuus waarom de relatie niet gelukt is (ik val op het verkeerde type) of ze kiezen gericht een bepaald type (sluiten zich af voor de overige soorten), omdat deze het beste bij hun past. Naast een type man qua uiterlijk, kun je een man ook qua karakter in een hokje stoppen.
De toekomst van de relatie kan zelfs afhangen van het type waar je op valt volgens huwelijk- en relatiespecialist Charli Penn. Deze laat in de Huffington Post weten welke 5 typen mannen de ideale echtgenoot zullen zijn. Dus alle vrouwen opgelet! Bekijk hieronder de verschillende types en kom erachter of jouw man de ware is:

1. De gever
Deze man zet zijn familie altijd op de eerste plek. Hij is een aanhankelijke man, die leeft om de mensen waar hij om geeft zoveel mogelijk te plezieren. In een huwelijk heeft hij hetzelfde doel voor ogen als de vrouw: een gelukkig gezin zijn.

2. De steen
Wanneer je er even doorheen zit, zal hij er voor je zijn. Je kunt altijd bij hem terecht en hij zal je steunen door dik en dun. In het huwelijk zal hij naast je geliefde ook je beste maatje zijn.

3. De kritische denker
Hoe groot of klein het probleem ook is, hij zal het proberen op te lossen. Hij zal daarom een geweldige teamspeler zijn in het huwelijk en zal proberen ieder probleem zo goed mogelijk op te lossen.

4. De gelover
Al zou de wereld vergaan en de zon nooit meer schijnen, deze man zal er altijd in blijven geloven. Hij denkt positief en weigert mislukkingen te accepteren. Hij zal daarom altijd voor het huwelijk blijven vechten, zelfs als jij de hoop al hebt opgegeven.

5. De vrije geest
Met deze man zul je je niet snel vervelen. Hij geniet iedere dag van het leven en bekijkt alles positief. Een huwelijk met deze man is en blijft daarom spannend.

Verschillende types mannen


Het uiterlijk van een man kent vele mogelijkheden. Er zijn zakelijke types, stoere (motor), trendy, sportieve, rock, serieuze of milde, romantische en gevoelige, machos of knappe mannen. Maar wat zijn de eigenschappen van deze types?

Een sigaretje in de mond, cowboyhoed op, spijkerjasje aan. Strak kijkt hij voor zich uit, niets brengt hem van de wijs. Deze man is wel een stoere bink. Sommige vrouwen raken hiervan opgewonden. Een macho met haantjesgedrag. Zo een kerel is misschien wel de oermens.

Vroeger, héél lang geleden, toen wij nog in berenvellen rondliepen, gingen deze mannen op jacht. Zij moesten grote beesten doden en er soms zelfs mee vechten. In zo'n samenleving was er geen plek voor watjes. Een sterke vent was voor een vrouw aantrekkelijk. Hij kon haar en de eventuele kinderen namelijk goed beschermen tegen boze buitenwereld. Dit oergedrag lijkt nog steeds in veel mannen te zitten en sommige vrouwen zijn daar maar wat blij mee.
Een stoere bink ben je of ben je niet. Je ziet het al bij jonge jongens. Ze doen wilde spelletjes op het schoolplein. In de puberteit worden die jongens haantjes. Ze kopen een scooter, trekken dure merkkleding aan en vechten van tijd tot een robbertje uit. Dit alles ten overstaan van de dames natuurlijk.
De dames moeten immers wel kunnen zien wie de sterkste bink van de school is.

Dan de lieve man. Een softie zeg maar. Hij is in veel opzichten de tegenpool van de stoer man. Deze man is niet zo dol op ruwe spelletjes op het schoolplein. Hij zal minder snel in een vechtpartijtje belanden. Hij zal ook niet de hooligan gaan uithangen bij de plaatselijk voetbalclub. Hij valt wat minder op. Het zachtere type, de milde uitvoering, trekt een ander soort vrouw aan.
De wat rustigere kerel doet eigenlijk gewoon heel normaal. Hij blijft zichzelf (wat dat ook moge betekenen). Hij luistert naar zijn vriendin cq vrouw. Hij neemt haar serieus. Als zij met iets zit, biedt hij een luisterend oor aan. Vaak staat bij hem de inhoud centraal. De milde kerel zal ook een dag thuis blijven bij de kinderen zodat zijn vrouw eveneens carrière kan maken.

De zakenman is doorgaans een egotripper (en bedankt denkt nu de zakenman, maar het is slechts theorie meneer de zakenman). Zijn eigen belang staat voorop. Misschien is zijn werk wel het belangrijkste in zijn leven.Thuis blijven voor de kinderen zal hij niet doen.De zakenman, of zelfbewuste, zelfverzekerde man, is niet altijd even monogaam. Voor de zakenman is uiterlijk vertoon belangrijk. Ook hij wil laten zien dat hij het gemaakt heeft in het leven. Dure maatpakken, Italiaanse schoenen en de duurste mobieltjes; ieder zal het weten dat zijn leven een succes is.

De gay-man dan. Veel vrouwen kunnen het goed vinden met homos. Ze lijken hen goed te begrijpen. Zeker die meer het vrouwtje zijn. Samen lekker shoppen, praten over vrienden en vriendinnen en mensen kijken op het terras. Hij kan je zelfs adviseren welk tasje het leukste combineert bij je winterjas en laarzen. Met een echte gay is iedere keer een dolle bedoeling. Er kleeft echter één groot nadeel aan hem, hij valt niet op vrouwen. En dat is nu net zo zonde. Hij ziet er goed uit, heeft gevoel voor stijl en kan heerlijk mee roddelen. De gay-man is veel meer een vriend dan een partner. Er zitten zeker voordelen aan hem. Je vriend zal hem niet als een begreiging zien. Hij zal niet achterochtig worden als je een keer een avondje met hem gaat uiteten of naar de film gaat.

Tsja, mannen kijken graag naar een mooie vrouw, waarom zouden vrouwen dan niet naar een mooie man mogen kijken. Er lopen veel mooie mannen door ons Nederland. Vrouwen zullen niet als mannen een keer fluiten naar een knappe vent. Maar de dames genieten ook van schoonheid. Mooie blauwe ogen, brede schouders, wasbordje, een heerlijk kontje en lange benen. Maar pas op! Er zijn al snel veel kapers op de kust. Wees er dus als de kippen bij. En als je al een hunk in je bezit hebt, zorg dat je hem aan de ketting hebt liggen. Mooie mannen weten het, evenals mooie vrouwen, maar al te goed van zichzelf.

Het in hokjes plaatsen van mannen is natuurlijk heel cliche, immers kan het uiterlijk wellicht niet matchen met het innerlijk en vice versa. En niet alle zakenmannen zijn notaire vreemdgangers, daarover zullen de meningen zeker verschillen. Echter, waar vrouwen wel echt op letten is de schoenkeuze van de man. Welke soorten herenschoenen dragen bovengenoemde types bijvoorbeeld?

De zakenman draagt een geklede herenschoen, zie van de assem of mooieschoenen de stoere bink draagt een biker boot, een avonturier draagt goede berg of wandelschoenen, de sportieve man een sneaker, de romantische man een bootschoen of veterschoen, de gay een lak of puntigschoentje en de rocker een laars.

Maar heren let op wat je draagt. Vrouwen beoordelen mannen vaak op hun schoenen en voeten. Wat kun je daaraan doen?
1. Bedek de tenen. Al bezoek je geregeld de pedicure, tenen zijn over het algemeen niet het meest aantrekkelijke lichaamsdeel van de man.
2. Draag geen lak of kostuum schoenen bij je spijkerbroek. We weten dat nachtclubs geen sneakers toelaten, maar dat betekent niet dat je je dansschoenen bij je favoriete jeans moet dragen. Er zijn hier genoeg alternatieven voor.
3. Suede desert boots staan iedereen fantastisch. Wil je eens wat anders, maar niet al te formeel dan is dit de juiste keuze.
4. Mocht je witte sokken dragen in je schoenen, zorg dan dat ze niet zichtbaar zijn. Een glimp van je happy socks of gekleurde sokken kan geen kwaad, maar zijn het witte sportsokken, verstop ze dan.
5. Combineer je schoenen met je riem. Het is een oude regel, maar geldt nog steeds. Zwarte herenschoenen? Zwarte riem!

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen