Review Beauty

Review Chanel no. 5; dé eau de parfum voor jong én oud?

Door site-redactie - Prijs-update: 29 september 2022 -


update: Bekijk onze nieuwe parfum-kanaal

Wat zijn de populaire top 10 herengeuren en de top 10 damesgeuren van dit moment? Bekijk alle populaire parfum-aanbiedingen


Chanel heeft naam gemaakt door de verkoop van mantelpakken, soepele jurken en sportkleding. Coco Chanel vond dat een vrouw moest ruiken als een vrouw en niet als een bloem. Parfums mochten bloemerig zijn, maar altijd in combinatie met een pittige of frisse ondertoon. Haar eerste parfum bracht ze op de markt in 1921.

Het beroemde Chanel N°5 is een symbool van goede smaak en is één van de best verkochte parfums ter wereld. N°5, de essentie van vrouwelijkheid. Een poederig, bloemig boeket en een mythisch, tijdloos parfum dat dankzij de navulbare tasverstuiver overal mee naartoe gaat. Het eau de parfum is geïnspireerd op het parfum Chanel no. 5, waarmee het de karakteristieke bloemig-aldehyde geurnoten deelt. Het bloemige boeket, opgebouwd rond meiroos en jasmijn wordt opgevrolijkt met een opening van hesperiden. De aldehyden maken het parfum uniek en de zachte vanilletoets geeft het een oneindig sensueel karakter.

Ingrediënten
Chanel No.5 is tijdloos, authentiek en tegelijkertijd modern. De geur werd in de jaren '20 geïntroduceerd en is nu nog altijd het best verkochte parfum ter wereld. Er wordt beweerd dat No.5 niet voor niets zo fascinerend is; het zou 250 ingrediënten bevatten.

Top: Aldehyden, Neroli, Ylang-Ylang, Bergamot, Citroen
Hart: Iris, liswortel, Jasmijn, Lelietje-van-dalen, Roos
Basis: Amber, Sandelhout, Patchouli, Musk, Civet, Vanille, Eikenmos, Vetiver.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Wehkamp:
Review
Al jaren is Chanel no 5 mijn lievelingsluchtje, vooral de eau de parfum vind ik super. 's Morgens na het douchen op doen en ik ruik de hele dag lekker en dat geeft mij een goed gevoel. Kies wel de echte!! Erg belangrijk want er worden veel onechte parfums van Chanel aangeboden! De kleur is donker en de geur blijft lekker om je heen hangen.
Score: 8.0
Bol.com:
Review
Een klassieke sensuele geur met een ware prikkeling en niet alleen voor je neus. Praktisch om een navulling te kopen. De geur is en blijft de beste. Al is het artikel perfect, mijn neus is te gewend aan de geur, ik ruik het bijna niet. Ik moet misschien een tijdje wat anders nemen. Toch blijf ik altijd weer terugvallen op Chanel no. 5, na het uitproberen.
Score: 8.7


Conclusie

Chanel no. 5 is al vele jaren een geliefd parfum, ook bij bekende grote sterren als Marilyn Monroe. De parfum is voorzien van prachtige flesjes en mooie reclame advertenties. Chanel no. 5 heeft een zeer vrouwelijk en luxe karakter. De geur blijft de hele dag 'hangen' en het is fijn dat er een navulling is, om kosten te besparen. De prijs is hoog, je doet er wel lang mee. Chanel is minder populair bij de jeugd en jonge vrouwen. De Chanel L'eau of Change is minder zwaar en meer geschikt voor deze doelgroep en voor overdag.

8.4
 • Tijdloos • navulbaar • blijft lang hangen
 • Prijzig • niet jeugdig • zwaar
 • Populaire video voor artikel: Review Chanel no. 5; dé eau de parfum voor jong én oud?

  Expert korting festival banner 5
  Expert korting festival banner 2

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen