728x90: Wehkamp Ad

LG OLED 55BX6LB - 55 inch

De beste deal van vandaag

Media Markt

1.199,-

1.199,-

uitverkocht

LG OLED 55BX6LB - 55 inch kopen? Vergelijk de actuele prijzen en aanbiedingen van vandaag, formaat 55 inch - Consumentenbond Beste uit de Test - De LG OLED65BX6LB is een 4K televisie en

Shop informatie

Verzendkosten: Gratis verzending vanaf 20,-
Levertijd: Voor 22.00 uur besteld morgen in huis
Bezorgd door:
Betaling:
Prijs beschikbaar vanaf: maandag 8 november 2021

Een e-mail ontvangen als de prijs nog lager wordt dan € 1.199,-?

verstuur
stuur mij een e-mail als de prijs lager wordt dan € 1.199,-

Prijsontwikkeling van het product in de afgelopen maanden

Specificaties LG OLED 55BX6LB - 55 inch

Algemeen

EAN code 8806091024794
Fabrikantcode (sku) OLED55BX6LB
Merk LG
Release datum September 2020
Best Getest Consumentenbond Beste uit de Test

Gebruik & functies

Bluetooth
Wifi
Bedraad internet (Ethernet)
Stroomverbruik (Watt) 180
Energielabel A
Usb-aansluiting
Hoofdtelefoon aansluiting
Beeldverversing (Hz) 100

Fysieke kenmerken

Breedte (centimeter) 122,8
Hoogte (centimeter) 70,6
Diepte (centimeter) 4,69
Gewicht (kilogram) 18,9
Kleur Zwart

Algemeen

Beeldformaat ( diagonaal ) 55
Input lag 1 ms
Processorkernen Quad core (4)
Kleuren 1 miljard kleuren (10 bit)
Speakers 2
Audio vermogen (Watt) 40
Subwoofer
Smart TV
Schermtype OLED

Product functies

Lichtsensor
Televisie gebruik Optimaal gamen, Optimaal sport kijken, Series en films streamen, Thuisbioscoop
Local dimming
Type HDR Dolby Vision, HDR10, HLG, Smart HDR, XDR
LG OLED 55BX6LB - 55 inch kopen?
Actuele prijs: € 1.199,-
Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

Omschrijving

Wil je graag de LG OLED 55BX6LB, 55 inch kopen of de aanbiedingen van vandaag bekijken dan kan de EAN-code daarbij helpen om te bepalen of je wel het juiste product en type van LG voor je hebt. Twijfel je of het product wel hetzelfde is, die je onderling bij de verschillende shops wil vergelijken? Kijk dan goed naar de EAN (gtin13) code. De LG OLED 55BX6LB, 55 inch heeft de volgende EAN-code 8806091024794. Een EAN-code is uniek en staat voor een Europees Artikel Nummer die je kan herkennen in de vorm van dertien cijfers onder de streepjescode. Het zorgt voor een unieke identificatie tussen televisies en wordt maar één keer uitgegeven.

Een televisies fabrikantcode is een identificatiecode die een leverancier gebruikt om unieke televisies producten in een productassortiment aan te duiden. De fabrikantcode voor LG OLED 55BX6LB, 55 inch van LG is oled55bx6lb. Een fabrikantcode wordt ook vaak SKU genoemd. SKU is een afkorting voor staat voor Stock Keeping Unit. Welke informatie in de LG SKU-code wordt opgeslagen varieert per product, fabrikant of leverancier. Een SKU is niet altijd geschikt om een product op te zoeken, omdat er geen standaard bestaat en daarom zullen sommige codes door meerdere fabrikanten gebruikt worden. De EAN of GTIN code van LG OLED 55BX6LB, 55 inch is wel een unieke codering, die in Europa wordt gebruikt. Kom je er niet uit en kun je een product niet vinden? Neem contact op met onze klantenservice via onze contactpagina. Zij hebben antwoord op alle veelgestelde vragen.

LG OLED 55BX6LB - 55 inch - Afbeelding 1LG OLED 55BX6LB - 55 inch - Afbeelding 2LG OLED 55BX6LB - 55 inch - Afbeelding 3LG OLED 55BX6LB - 55 inch - Afbeelding 4
LG OLED 55BX6LB, 55 inch is van het merk LG en het merk LG is een populair merk binnen de productgroep televisies. LG televisies kun je vinden in winkels en webshops. LG producten behoren tot de topmerken televisies in Nederland. Koop LG OLED 55BX6LB, 55 inch voor jezelf of als cadeau voor iemand anders.

De LG OLED 55BX6LB, 55 inch is sinds september 2020 op de markt. Een wat ouder product wil niet betekenen dat het een verouderd model is. Sommige producenten van televisies vernieuwen bestaande producten niet zo vaak. Helemaal als het product nog steeds populair is. De uitgiftedatum in september 2020 zegt dus niet zoveel over producten, zoals bij deze OLED 55BX6LB, 55 inch. In september 2020 is deze OLED 55BX6LB, 55 inch geïntroduceerd op de markt.

Best Getest

Dit product heeft het predicaat consumentenbond beste uit de test ontvangen van dit gerenommeerde testinstituut. Er zijn veel televisies en het vinden van het juiste product kan best een uitdaging zijn, maar het feit dat de LG OLED 55BX6LB, 55 inch dit predicaat heeft ontvangen is wat ons betreft een grote pre.

De LG OLED 55BX6LB, 55 inch beschikt over bluetooth. Je verbindt je televisies eenvoudig met je smartphone, tablet of zelfs je televisie. Een ander voordeel is dat je de speakers in elke gewenste ruimte kunt plaatsen. Zolang deze maar binnen het bereik van de bluetooth verbinding blijven.

LG OLED 55BX6LB - 55 inch - Afbeelding 5LG OLED 55BX6LB - 55 inch - Afbeelding 6LG OLED 55BX6LB - 55 inch - Afbeelding 7
De LG OLED 55BX6LB, 55 inch is voorzien van wifi en kan draadloos communiceren met het internet wat handig kan zijn voor apps zoals Netflix en YouTube. Let op, lang niet alle televisies zijn voorzien van wifi.

Deze LG OLED 55BX6LB, 55 inch heeft een netwerkaansluiting. Hiermee kun je jouw OLED 55BX6LB, 55 inch bedraad aansluiten op je thuisnetwerk. Het grootste voordeel van bedraad internet is de snelheid en stabiliteit. Wanneer je de LG OLED 55BX6LB, 55 inch bedraad aansluit heb je nooit meer last van verbindingsproblemen.

De nieuwe LG energieklasse die per 1 maart 2021 is ingegaan geeft aan hoe zuinig dit apparaat is. De vernieuwde verdeling loopt van klasse A (minst milieu belastend) tot en met klasse G. In de nieuwe verdeling heeft de LG OLED 55BX6LB, 55 inch een energieklasse van a. Met bijvoorbeeld energieklasse A of B kun je zeker jaarlijks besparen op je energierekening.

Verversingssnelheid

De verversingssnelheid van televisies wordt weergegeven in Hertz (Hz). Hoe hoger deze waarde, hoe vloeiender het beeld op je scherm. televisies van 100 Hz of hoger zijn aan te raden voor gaming en sport. De LG OLED 55BX6LB, 55 inch heeft een verversingssnelheid van 100 Hertz.

Het is goed om het gewicht van televisies te weten. De LG OLED 55BX6LB, 55 inch van LG heeft een gewicht van 18,9 kilogram. Het gewicht van 18,9 kilogram ligt dicht bij het gemiddelde gewicht van televisies.

Beeldformaat / schermdiagonaal

Het kiezen van een beeldformaat hangt af van je persoonlijke keuze. De afstand van je LG tv tot de bank is wel belangrijk voor een optimale kijkervaring. Als je een kleinere kamer hebt, is het verstandig om niet een te grote tv te nemen. Ben je een echte film of game liefhebber dan kun je kiezen voor een 55 of 65 inch. Een globale regel voor een goede kijkafstand is 3x de inchmaat. Deze LG heeft een beeldformaat (schermdiagonaal) van 55 inch. Het formaat van televisies wordt aangeven in inches en 1 inch is gelijk aan 2,54 centimeter.

Input lag vertelt je hoe snel je nieuwe LG tv reageert op de beelden van een spelcomputer. De input lag van een tv is alleen belangrijk als je games speelt. Deze bepaalt de vertraging tussen de controller en de actie op het scherm. Dit kan dan nadelig werken bij verschillende soorten games. Hoe lager het aantal milliseconden hoe vloeiender je ervaring is. De input lag van de OLED 55BX6LB, 55 inch is 1 ms ms. Als algemene gamer is een input lag van 50 ms of lager gewenst. Voor schietspellen is een input lag van 20 ms het beste.

Processorkernen

Een tv processor stuurt allerlei belangrijke functies in een tv aan. Een LG tv kan meerdere processoren bevatten. Een processor met 2 kernen noemen we dual-core, een processor met 4 kernen quad-core. Hoe meer kernen, hoe sneller is de processor. Een tv met meerdere processoren kan meerdere taken tegelijk uitvoeren. Dit zorgt voor kortere laadtijden en het bedienen van de tv is makkelijker. Ook verbetert de beeldkwaliteit. De LG OLED 55BX6LB, 55 inch beschikt over quad core (4) processoren.

Naast goed beeld is goed geluid ook belangrijk. Met goed geluid beleef je je film of serie nog intenser. De meeste televisies zijn uitgerust met 2 stereo speakers. Als je tv extra speakers heeft zoals bijvoorbeeld een subwoofer, dan klinkt het geluid een stuk beter doordat ook de lage bastonen goed weergegeven worden. De LG OLED 55BX6LB, 55 inch beschikt over 2 speakers.

Smart Televisie

Wil je apps zoals YouTube of Netflix op je tv gebruiken? Kies dan voor een Smart tv. Deze LG OLED 55BX6LB, 55 inch is een Smart-tv. Dit houdt in dat je hem eenvoudig kunt verbinden met het internet en zo verschillende apps kunt downloaden zoals bijvoorbeeld Netflix, Youtube of Spotify. Bij veel modellen kun je ook je mobiel verbinden met je Smart tv en zo de inhoud hiervan streamen op je tv. Met al deze smart functies maak je jouw LG televisie het centrale middelpunt in je huis.

Schermtype

Er zijn verschillende typen schermen, bijvoorbeeld: LED, OLED, Quantum Dot of QLED. De LG OLED 55BX6LB, 55 inch is een oled televisie.

Je bespaart op je stroomverbruik door deze lichtsensor. De LG OLED 55BX6LB, 55 inch heeft zo een dergelijke lichtsensor. Deze sensor verbetert de helderheid van het scherm door het licht in de omgeving te detecteren. De helderheid van het scherm neemt af in een donkere omgeving en neemt toe in een lichtere omgeving. Erg handig voor je ogen.

De OLED 55BX6LB, 55 inch beschikt over local dimming. Local dimming is een techniek die de zwartweergave van je televisie verbetert. Bij deze LG televisie worden de donkere delen van het scherm met deze techniek extra donker. Doordat de techniek altijd in ontwikkeling is, heb je keuze uit verschillende soorten local dimming. Goedkopere LG televisies beschikken meestal over edge of back lit local dimming. Duurdere LG televisies zijn vaak voorzien van full aray local dimming. Local dimming is een belangrijke vereiste voor de beeldkwaliteit van een televisie en het speelt met de komst van High Dynamic Range (HDR) een steeds grotere rol.

Het is belangrijk om te controleren over welk type HDR jouw LG televisie beschikt. Elk HDR type geeft op een eigen manier de informatie over de kleuren in het video bestand door naar je LG tv. Er zijn verschillende HDR formaten zoals HDR10 die het meeste voorkomt, HDR10+, HLG en Dolby Vision. Als je films, series of video's in een bepaald HDR formaat wil zien dan is belangrijk dat je tv dit formaat ondersteunt. De OLED 55BX6LB, 55 inch heeft de volgende HDR typen: dolby vision, hdr10, hlg, smart hdr, xdr.

Formaat 55 inch - Consumentenbond Beste uit de Test - De LG OLED65BX6LB is een 4K televisie en bestaat uit meer dan 100 miljoen zelfoplichtende pixels, die samen zorgen voor diep zwart en de meest heldere kleuren. Met de HDR en Dolby Atmos maak je met deze televisie een thuisbioscoop. Dankzij de snelle en krachtige processor ziet alles er vloeiend uit, ook jouw games, spannende sportwedstrijden en actiefilms. Je kunt de televisie bedienen met jouw stem via Amazon Alexa of Google Assistant, voor nog meer gebruiks gemak. Het is een Smart televisie met onder andere apps voor Netflix en Youtube.

IN DE DOOS

 • LG OLED 55BX6LB
 • Snelstartgids
 • Voetjes
 • Stroomkabel
 • Magic Remote
 • Batterijen 2x AA

LG OLED 55BX6LB - 55 INCH

 • Best Getest: Consumentenbond Beste uit de Test
 • Bluetooth: Ja
 • Wifi: Ja
 • Kleur: Zwart
 • Beeldformaat: 55 diagonaal
 • Smart TV: Ja

Kom je er niet uit bij het kopen van de LG OLED 55BX6LB - 55 inch of heb je meer hulp nodig? Of ben je op zoek naar een specifieke test of advies? Neem dan contact met ons op of bekijk onze televisies keuzehulp met handige filters. Wij helpen je graag verder.

Mis je televisies? Stuur ons een email en wij voegen je favoriet toe aan onze televisies keuzehulp.

Prijzen vergelijken LG OLED 55BX6LB - 55 inch. Beste deal van vandaag!

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen