728x90: Wehkamp Ad
Top 10

Beste VR bril 2023. Wat is de beste Virtual Reality bril?

Door - - Prijs-update: 27 maart 2023 -

Beste VR bril voor games en films

Wil je films en games beleven alsof je er midden in zit? Wil je helemaal opgaan in een andere virtuele wereld en de echte omgeving even vergeten? Met een VR bril duik je in 360 graden in een nieuwe en spannende virtuele wereld. Bekijk onze redactie keuze van VR brillen die je zeker niet mag missen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van het beste VR bril van afgelopen jaar, samengesteld uit verschillende reviews en hoge scores. Wat is de beste Virtual Reality bril 2023 of wat is de VR bril top 10 van dit moment? In dit artikel passen wij ook elke dag de verschillende prijzen voor je aan zodat jij eenvoudig kan zien welke shop de beste aanbieding en voorraad heeft. Bekijk ook onze VR bril kopen overzicht met daarin de nieuwste VR brillen.

Beste VR bril (onze keuze)

De beste vr bril van 2023 is de HTC Vive Pro Full Kit. Deze beste koop vr bril heeft naast een mooie score ook een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk hieronder onze redactie keuze VR-bril die wij zouden kopen. Dit zijn simpelweg de beste Virtual Reality brillen op de markt met een goede balans als het gaat om prijs kwaliteit. Omdat de markt van de VR-brillen snel ontwikkeld passen we dit overzicht regelmatig voor je aan. Klik op de producten voor de prijzen en voorraden bij de verschillende VR-bril aanbieders.

HTC Vive Pro Full Kit  - te koop vanaf:  999,-

HTC Vive Pro Full Kit

Meerdere verkopers
€ 999,-

Top 10 beste VR brillen 2023

De HTC Vive Pro Full Kit is de beste vr bril van 2023 en staat op dit moment op nummer ťťn in deze top 2 vr bril als beste koop. Hier vind je een overzicht van de top 10 VR-brillen van vandaag in Nederland. Welke bril wordt op dit moment het meest verkocht en is vandaag populair? Dat kan een VR-bril zijn die zeer krachtig is of juist een goedkopere bril die vandaag populair is. Deze lijst met top 10 VR-brillen kan dus elke dag anders zijn. Met een VR-bril wordt je hele omgeving één groot beeldscherm, waarbinnen je volledig 360 graden om je heen kunt kijken. Zo kun je als je aan het racen bent in een racegame gewoon naast je, of in je spiegels kijken. Hieronder vindt je onze top 10 VR-brillen. Je kunt per Virtual Reality bril eenvoudig de specificaties en de aanbiedingen van vandaag bekijken. Wij houden elke dag de VR bril aanbiedingen en prijzen voor je bij. Bij de keuze van een VR-bril is het belangrijk of je de bril wilt aansluiten op je computer of als stand-alone wilt gebruiken. Als stand-alone is het wel belangrijk dat je computer is voorzien van een krachtige grafische kaart zoals bijvoorbeeld de RTX 3080 van Nvidia of de AMD Radeon RX 6900 serie. Dit artikel passen wij elke dag aan.


image quality check Premium-artikel

Premium-artikel

Het artikel wat je nu aan het lezen bent is een premium-artikel en wordt dagelijks nagelopen om het actueel te houden.


Top nr. 1

HTC Vive Pro Full Kit  - te koop vanaf:  999,-

HTC Vive Pro Full Kit

Meerdere verkopers
€ 999,-
Top nr. 2

HTC VIVE Flow  - te koop vanaf:  554,-

HTC VIVE Flow

Coolblue
€ 554,-
1

1. Beste koop HTC Vive Pro Full Kit

image: HTC Vive Pro Full Kit - te koop vanaf:  999,-
image 1 - HTC Vive Pro Full Kitimage 2 - HTC Vive Pro Full Kitimage 3 - HTC Vive Pro Full Kit

De HTC Vive Pro is de tweede generatie van de Vive VR brillen. De resolutie is verhoogd naar 2880x1600 (1440p per oog).

Verversingssnelheid: 90 Hz
Controller meegeleverd:
Geschikt voor computers:
Geschikt voor brildragers:
Coolblue aanbieding: vandaag 14:30 uur Laagste prijs vandaag gevonden: € 999,-
2

2. Beste koop HTC VIVE Flow

image: HTC VIVE Flow - te koop vanaf:  554,-
image 1 - HTC VIVE Flowimage 2 - HTC VIVE Flowimage 3 - HTC VIVE Flow

De HTC Vive Flow is een meeslepende VR-bril voor het dagelijks leven, wellness en een mindful levensstijl. Woon een VR rock concert bij, kijk YouTube VR of creëer een meditatie omgeving onderweg.

Verversingssnelheid: 75 Hz
Opslagcapaciteit: 64
Controller meegeleverd:
Geschikt voor computers:
Geschikt voor brildragers:
Coolblue aanbieding: vandaag 14:30 uur Laagste prijs vandaag gevonden: € 554,-

Welke VR bril bij de winkels in de top 10?

Bekijk hieronder de winkel VR brillen top 10 lijsten die wij voor je hebben verzameld. Handig op één plek en dat scheelt je tijd bij het uitzoeken van je nieuwe VR bril.

Top 10 Producten

Bol.com - Top 10 VR-brillen

Populair product

Megekko - Populair Virtual Reality bril

Veel verkocht

Coolblue - Top 10 best verkochte VR-brillen


Wat is Virtual Reality?

Virtual reality, vaak afgekort met VR, is een technologie waarbij het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent; vrij vertaald naar 'Schijnwerkelijkheid' of 'Virtuele Werkelijkheid'. Deze virtuele werkelijkheid wordt op zo een manier aan de gebruiker getoond dat dit aanvoelt als de werkelijkheid.

De speciale VR-bril vervangt de zichtbare werkelijkheid simpelweg door een computergegenereerd beeld. De Virtual Reality bril lijkt op een grote skibril met aan de binnenkant een beeldscherm en sluit je zicht op de buitenwereld af. Elk oog heeft een eigen beeldscherm en hierdoor zie je diepte in de virtuele omgeving. De VR-bril registreert de bewegingen die je met je hoofd maakt, waardoor je 360 graden om je heen kunt kijken en alles in 3D beleeft. VR en 3D kent al veel toepassingen, zoals: gamen, beleven en ontwerpen. Vaak zijn de Virtual reality de simulaties interactief en hebben ook een audiovisuele beleving.

Head Mounted Displays (HMD)

De huidige commercieel verkrijgbare virtual reality brillen zijn voornamelijk zogenoemde Head Mounted Displays (HMD). Een HMD is een beeldscherm in de vorm van een bril of in een helm. De HMD sluit vaak je ogen en oren volledig af en daardoor bevind je volledig in VR ofwel; immersive VR. De HMD is vervolgens aangesloten op een computer.

Draadloos of niet?

In het begin waren er alleen maar VR-brillen die je moest aansluiten op een sterke computer. Er zijn ook steeds meer 'stand-alone' VR-brillen waarbij er geen externe computer nodig is. De processorkracht zit dan in de HMD zelf.

VR-simulatie

Een virtuele simulatie kan lijken op de wereld zoals we die kennen, maar het kan ook een geheel fictieve omgeving zijn. Een realistische VR-ervaring is bijvoorbeeld een operatiekamer van een ziekhuis waarin je een ‘praktijkproef’ uitvoert. Een fictieve VR-simulatie is bijvoorbeeld een computerspelletje met zombies. Maar je hebt ook simulaties tussenin: zwemmen met haaien, lopen over Mars, vliegen als een vogel.


Verschil tussen VR, Augmented Reality en Mixed Reality

Je hebt verschillende termen die gebruikt worden in de VR-wereld. Virtual reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR) lijken allemaal hetzelfde, maar zijn wel degelijk iets anders. Hieronder leggen we de verschillen tussen VR, AR en MR uit. Hierboven hebben we VR al uitgelegd, dus die slaan we hieronder over.

Augmented Reality

Met Augmented Reality (AR) worden computergegeneerde beelden als een extra laag over de werkelijke wereld heen getoond, zodat je beide tegelijk kunt zien. In tegenstelling met VR, waar je alleen de computergegenereerde simulatie ziet.Een AR-bril plaatst in de meeste gevallen een doorzichtig stukje glas voor je ogen. Zo zie je bijvoorbeeld een update van het weer verschijnen zonder dat het je gezichtsveld verhindert. Of denk aan de temperatuur of een snelheidsmeter die voor je uit zweeft wanneer je op de fiets zit. Een van de bekendste AR brillen is de Google Glass, waarvan de ontwikkeling momenteel op een lager pitje staat.

Mixed Reality

Als alternatief voor VR en AR heeft Microsoft de term Mixed Reality (MR) bedacht. Helaas is MR een verwarrende term en Microsoft creëert zo onterecht de illusie dat het iets anders is dan AR en VR.

Verschil tussen Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality

Hieronder hebben we het verschil in een handige tabel gezet.

Virtual Reality Augmented Reality Mixed Reality
Volledig in VR-simulatie Ja Nee Nee
Informatie zweeft in de lucht Nee Ja Nee
VR en echte wereld werken samen Nee Nee Ja
Simulatie beweegt mee met je gezichtsveld Ja Ja Nee
Interactie met de echte wereld Nee Ja Ja
Zo realistisch mogelijk Ja Nee Ja

VR Video's

Bekijk hieronder enkele populaire Virtual Reality video's.


Populaire video voor artikel: Beste VR bril 2023. Wat is de beste Virtual Reality bril?

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen