Spotlight

Taxi Chaos; een klassiek genre opnieuw uitgevonden

Door site-redactie - Prijs-update: 18 september 2021 -

Review Taxi Chaos; scheur met je taxi door de stad

In deze frisse en moderne versie van de klassieke taxigames verdienen spelers extra tijd door ongeduldige klanten met succes op te halen en af te zetten op de bestemming van hun keuze. Haast je door de straten van New Yellow City om de gekste klanten op te pikken en ze zo snel mogelijk op tijd af te zetten voordat het Game Over is. De game is nu digitaal beschikbaar en vanaf 22 april fysiek te koop.

In Taxi Chaos draait alles om snelheid en alles is geoorloofd om passagiers zo snel mogelijk naar de plaats van bestemming te brengen. Als speler kun je extra geld verdienen met riskant rijgedrag, denk hierbij aan net op tijd ontwijken om zo een botsing te voorkomen, racen met je turbo (wat echt niet makkelijk is) en het maken van geweldige sprongen om zo de snelste routes door New Yellow City te ontdekken. Maar pas op want als je een andere auto raakt ben je je opgebouwde combo-punten meteen weer kwijt.

Sega Crazy Taxi

“Het is twee decennia geleden dat we een nieuwe game zagen dat zich richtte op het avontuurlijke leven van een taxichauffeur. Met Taxi Chaos wilden we een erfenis creëren die is gewijd aan de verbazingwekkende en gedenkwaardige klassiekers'', aldus Jorden Stocx, Lead Game Designer van Taxi Chaos. "Dit is natuurlijk geen direct vervolg op de klassiekers, desalniettemin hopen we dat spelers Taxi Chaos zullen verwelkomen als een leuke en frisse kijk op dit lang verloren gewaande genre." Ze zeggen het niet met zoveel woorden, maar Taxi Chaos is duidelijk gemaakt met de arcade klassieker Sega Crazy Taxi in het achterhoofd en wat ons betreft, minstens net zo leuk geworden. Recent hebben we dit ook gezien in een LTM van Fortnite waar je met een taxi door de map kan scheuren op zoek naar klanten. Gelukkig zijn er nog dit soort mooie initiatieven voor dit genre. Helemaal als Mindscape aangeeft dat ze de feedback van fans en community heel serieus nemen en op basis daarvan de game zo goed mogelijk aanpassen om de beste game-ervaring te blijven bieden.


Spelers kruipen achter het stuur van een breed scala aan vrij te spelen taxiwagens, elk met hun eigen verschillende kenmerken. Race door de binnenstad in de sterke muscle car, scheur over de West Side Highway in een hypersnelle supercar en raas door Wall Street in een Japanse tuner. Spelers ontdekken zo een kleurrijke en uitgestrekte stad met veel door New York geïnspireerde locaties en kunnen onmogelijke sprongen maken en zich agressief een weg banen dwars door het chaotische verkeer van deze grote gele stad. Test je rijvaardigheid en verbeter ze in drie verschillende spelmodi. Ga voor de klassieke ervaring in Arcade-modus wat onze persoonlijke favoriet is of cruise in je eigen tempo in Free Roam of ga voor een echte uitdaging in Pro-modus. Spring in je taxi en race je een weg naar de top van de ranglijsten wat erg leuk kan zijn als je gek bent op statistieken en competitie.


Conclusie

Taxi Chaos is weer eens wat anders, simpel en leuk om te spelen, heeft een klein budget prijsje en komt zelfs met Nederlandse tekst. We zijn alleen geen fan van de zeer lange laadtijden op de Nintendo Switch. We hebben de Playstation versie nog niet kunnen testen maar we verwachten dat de game daar een stuk sneller zal laden. Voor de Nintendo Switch versie geeft de redactie van Populair Product de game vanwege kwaliteit, score en populariteit op onze site het predicaat Top Product. "Wat een heerlijk nostalgisch spel voor tussendoor en is ook nog prima geschikt voor de hele familie".

9.1
 • Prijs • Nederlandse tekst • Plezier voor de hele familie • Uitdagend
 • Laadtijden
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Taxi Chaos - Switch

  Taxi Chaos - Switch is onder andere te koop bij

  De winkel van ons allemaal

  € 28,99

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

  Ga naar Bol.com

  Actueel, verrassend, eigenzinnig en betrokken

  € 28,99

  1 - 2 dagen

  Ga naar Wehkamp

  All games

  € 29,99

  1 dag

  Ga naar Nedgame

  Specificaties

  Algemeen

  Merk Mindscape
  Top Product - Een heerlijk nostalgisch spel voor tussendoor en geschikt voor de hele familie -

  Product details

  Platform Nintendo Switch
  Genre race
  Taal menu Engels, Frans, Nederlands, Duits
  PEGI (leeftijd) 3+

  Taxi Chaos - Switch

  icon: Taxi Chaos - Switch

  Games - Platform Nintendo Switch - In de game Taxi Chaos kan je als speler rijden door een kleurrijke en uitgestrekte stad met veel door New York geïnspireerde locaties. Jouw uitdaging is om je taxi-klanten op tijd af te leveren, als je tenminste geld en punten wilt verdienen. Ga harder, ga extremer en hoe meer risico je durft te nemen hoe hoger je beloningen zijn. Overtreed de regels in zeven

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen