728x90: Bol Ad
Shopping

Wat is de beste 3D-printer voor scholen? Hier de beste voor 2021

Door site-redactie - Prijs-update: 27 november 2021 -

Beste 3D printer voor school

3D-printing wordt steeds populairder en daarom is het niet zo vreemd dat het gebruik van 3D-printing in het onderwijs in een enorme stroomversnelling is gekomen. Het consultancy bedrijf Wohlers Associates heeft kort geleden aangegeven de komende jaren een zeer grote groei te verwachten van ruim 500%! Maar welke 3d-printer moet je kopen als school of onderwijs instelling? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

3D-printers zijn voor zowel scholen in het basis- als het voortgezet onderwijs een uitkomst als het gaat om onderwijs in wetenschap en technologie. Leerlingen komen in aanraking met ruimtelijk inzicht, techniek, ontwerpen en materiaal-kennis en dat nog op een leuke manier ook. Maar waar moet je bij aanschaf van een 3D-printer allemaal op letten, wat kost een goede printer en waar kun je terecht voor de aankoop en goed advies? Heb je nog vragen? Stuur ons een email.

Vragen en antwoorden 3D printer school

Scholen die hun leerlingen willen laten kennismaken met een moderne technologie als de 3D-printer lopen echter wel vaak tegen lastige vragen op. Maar gelukkig zijn er vele plekken waar men goed advies en duidelijke antwoorden kan krijgen. Zoals bij ons!

Belangrijke vragen die iedere school zich moet stellen voor men overgaat tot aanschaf van een geschikte 3D-printer:

 • Wat is de prijs-/kwaliteit-verhouding? Past de printer binnen het budget?
 • Is de printer degelijk qua bouw? Kan deze een tijdje mee ook bij intensief gebruik?
 • Met welke materialen kan er geprint worden? Zit je bij een merk vast aan de eigen (vaak duurdere) filamenten?
 • Welke resolutie van printen (in micron) is nodig? Vaak hoeft dat niet direct top-of-the-bill te zijn.
 • Welke software wordt er meegeleverd? Is die wel gebruiksvriendelijk genoeg voor de doelgroep?
 • Is de 3D-printer afsluitbaar en dus veilig voor te enthousiaste handjes?
 • Kan de printer 'stand alone' printen en is deze dus inzet waar en wanneer nodig?


Grote verschillen in prijs
De verschillende modellen zijn hieronder ingedeeld en bekijk per product de soms grote prijsverschillen tussen de verschillende shops! Het kan behoorlijk schelen om bij ons eerst de prijs te vergelijken voordat je koopt. Niet alleen voor de printers maar ook voor de filamenten die je toch regelmatig moet bijvullen om te kunnen blijven printen. Je kan bij ons de prijzen en voorraden voor printers en filamenten vergelijken die wij dagelijks voor je actueel houden. Wij zijn onafhankelijk en onze diensten zijn gratis. Doe er je voordeel mee.

#Criteria - Om je een beetje op weg te helpen presenteren wij hieronder onze selectie. De belangrijkste punten die we in onze beoordeling mee hebben genomen zijn doelgroep, prijs en prestaties. Daarnaast de beschikbaarheid in de winkels en shops. Verder de print-afmeting, resolutie, laagdikte, verwarmd printbed, aantal printerkoppen (extruders) en ten slotte de bouwkwaliteit in verhouding met de prijs. Je kunt daarnaast ook bij ons de verschillende specificaties vergelijken en de beschikbare reviews lezen. Bekijk hieronder onze top 10 3D-printers.

Van basisscholen tot MBO

Is er sprake van een beperkt budget, zoals meestal het geval is bij alle onderwijsinstellingen tot het MBO, dan is er op dit moment één merk dat er duidelijk met kop en schouders bovenuit steekt: XYZprinting. De 3D-printer van deze fabrikant zijn van goede kwaliteit, laag-geprijst, eenvoudig in gebruik en maken vaak gebruik van een zogenoemd open filamentsysteem waardoor je ook (vaak goedkopere) materialen kunt gebruiken van derden. Speciaal aanbevolen is de nieuwe Da Vinci Junior 1.0 Pro (links hieronder)!

image: XYZprinting da Vinci Jr. 1.0w Wifi - te koop vanaf: 529,25

XYZprinting da Vinci Jr. 1.0w Wifi

Conrad

€ 529,25

XYZprinting da Vinci Jr. 1.0w Wifi

image: XYZprinting da Vinci Jr. 1.0w Wifi - te koop vanaf: 529,25
image 0image 1image 2

Een leuke app voor iedereen! Nu kan iedereen in huis het plezier van 3D-afdrukken delen. De XYZapp geeft gebruikers de mogelijkheid om gratis 3D-designs te downloaden en afdrukken van onze online 3D-designgalerij.

Conrad

Voorgezet onderwijs en hoger

Is er meer budget voor dit soort investeringen beschikbaar, zoals vaak het geval is in het voorgezet onderwijs, wetenschappelijk en beroepsonderwijs en universiteiten, dan komen er al snel andere 3D-printers boven drijven. De mogelijkheden en (print)kwaliteit zijn hoger, maar vanzelfsprekend dient daar ook meer voor te worden betaald. Mogelijkheden zijn:

image: MakerBot Replicator+ - te koop vanaf: 2.450,95

MakerBot Replicator+

Bol.com

€ 2.450,95

image: Ultimaker 3 - te koop vanaf: 3.769,-

Ultimaker 3

Conrad

€ 3.769,-

image: Ultimaker 3 Extended - te koop vanaf: 4.619,-

Ultimaker 3 Extended

Conrad

€ 4.619,-

MakerBot Replicator+

REVIEW 7.5
image: MakerBot Replicator+ - te koop vanaf: 2.450,95
image 0image 1image 2

De nieuwe MakerBot Replicator+, al weer de zesde generatie 3D-printers van het bedrijf, is ontworpen en uitvoerig getest met het oog op hogere betrouwbaarheid en sneller printen. Maar ook op het gebied van het aantal nuttige toepassingsmogelijkheden en gebruiksgemak heeft men absoluut stappen gemaakt.

Bol.com

Ultimaker 3

REVIEW 8.6
image: Ultimaker 3 - te koop vanaf: 3.769,-
image 0image 1image 2

De nieuwe Ultimaker 3 kopen is op alle fronten een verbetering ten opzichte van de voorganger, maar het belangrijkste pluspunt is toch wel de toevoeging van een tweede printkop. Hiermee kan het apparaat met twee materialen tegelijkertijd printen.

Conrad

Ultimaker 3 Extended

REVIEW 8.6
image: Ultimaker 3 Extended - te koop vanaf: 4.619,-
image 0image 1image 2

De nieuwe Ultimaker 3 Extended is de grote broer van de nieuwe Ultimaker 3 en een flinke verbetering ten opzichte van z'n voorganger, de Ultimaker 2+ Extended. Belangrijkste toevoeging is de tweede printkop waardoor je met twee materialen tegelijkertijd kunt printen.

Conrad

De goedkoopste winkel voor je printmaterialen?

Veel online winkels bieden allemaal exact dezelfde filamenten. Waarom zou je als school dan teveel betalen? Wij houden dagelijks de prijzen en voorraad van vele soorten en merken voor je in de gaten!

Bekijk en vergelijk alle filamenten in prijs en voorraad hier: Prijsvergelijk Filamenten »

image: Ultimaker Filament PVA

Ultimaker Filament PVA

Meerdere verkopers
€ 48,95

image: Ultimaker Filament PLA (NFC)

Ultimaker Filament PLA (NFC)

Meerdere verkopers
€ 48,34

image: Ultimaker Filament ABS (NFC)

Ultimaker Filament ABS (NFC)

Meerdere verkopers
€ 45,92

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen