728x90: Stella Ad
3D-Printer review

Review ZMorph 2.0 SX modulair 3D-printen, frezen en laseren

Door site-redactie - Prijs-update: 21 mei 2022 -

De Zmorph 2.0 SX is de nieuwste versie van het Poolse merk Zmorph. Het apparaat is door zijn slimme samenkomst van hardware en software uiterst betrouwbaar als het om 3D-printen gaat. Omdat de printer volledig modulair is opgebouwd kan het grootste gedeelte van de onderdelen gemakkelijk veranderd worden. Het monteren van ander gereedschap op het apparaat vraagt slechts om het verwijderen van één schroef en een stekker. Momenteel zijn er vier verschillende modules verkrijgbaar, dit zullen er in de toekomst meer worden.

Een multifunctioneel apparaat
De Zmorph 2.0 SX wordt standaard geleverd met een enkele printkop en de CNC PRO. Door het installeren van de CNC module en verwijderen van het standaard bouwoppervlak is het apparaat in staat te CNC-frezen. Mocht een enkele extruder module niet genoeg zijn, dan is het mogelijk de dual extruder module te installeren, waardoor de Zmorph een dual extruder printer wordt. Naast het CNC-frezen en 3D-printen heeft het ook een laser module en de "Thick Paste Extruder".
Hiermee is het zelfs mogelijk te experimenten met het printen van voedsel.

Zmorph 2.0 SX printer kopen?
Zoek je naar een machine die meer kan dan alleen 3D-printen, dan is de Zmorph 2.0 SX een goede optie. Het volledig modulaire, multifunctionele apparaat is zeer veelzijdig.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

3D Hubs:
Review
Zmorph seems to have found a sweet spot between open source DIY and machines that control everything including raw materials. I would like to see more work put into the software and software interface but other than that, I am very pleased with the purchase and would do it again.
Score: 8.1
All3DP:
Review
The ZMorph 2.0 SX offers some unique experimental capabilities that you wonít find on many other 3D printers. Tinkering with color blending and image mapping is a whole new frontier for desktop manufacturing; while early results are not perfect, they are truly exciting.
Score: 8.3


Conclusie

Met een ZMorph 2.0 3D-printer heb je een multifunctioneel apparaat in huis. Het volledig modulaire, multifunctionele apparaat is zeer veelzijdig. Er zijn vier modules, naast het printen is het ook mogelijk te frezen en is er een laser module. Het is ook mogelijk om te experimenteren met het printen van voedsel. Het vrij unieke apparaat is daardoor een indrukwekkend exemplaar. Ondanks dat de resultaten (nog) niet perfect zijn en het software wat extra aandacht verdient, is het een bijzonder apparaat.

8.2
 • Indrukwekkend hardware • Dual Extruder • Betrouwbaar
 • Gemiddelde print • Langzaam • Ingewikkeld
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Specificaties

  Printspecificaties

  Laagdikte (micron / mm) 50 - 400

  Printen

  Filament-systeem (Open/gesloten) Open
  Verwarmd printbed (Graden Celsius) 120

  Fysieke eigenschappen printer

  Aantal printkoppen (Extruders) Single of Dual Extruder

  Software/Systeemeisen

  Software bijgeleverd Voxelizer

  Zmorph 2.0 SX

  icon: Zmorph 2.0 SX

  ZMorph - De Zmorph 2.0 SX is de nieuwste versie van het Poolse merk ZMorph. Het apparaat is door zijn slimme samenkomst van hardware en software uiterst betrouwbaar als het om 3D-printen gaat. Omdat de printer volledig modulair is opgebouwd kan het grootste gedeelte van de onderdelen gemakkelijk veranderd worden. Het monteren van ander gereedschap op het apparaat vraagt slechts om het verwijderen van

  Populaire producten
  Met handige prijsvergelijker

  Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

  Vergelijk alle prijzen