728x90: Bol Ad
Inspiratie

Star Wars; een ultieme schatkamer voor 3D-printers en 3D-scanners

Door site-redactie - Prijs-update: 28 november 2022 -

Vanaf vandaag is de film 'Rogue One: A Star Wars Story' in de Nederlandse bioscopen te zien. Deze spin-off in de Star Wars-serie vertelt hoe vóór deel 4 ('A New Hope') de blauwdruk van de Death Star, de planetendoder waarmee het keizerlijk imperium hoopt de rebellen te verslaan, in handen van de rebellen komt. Roque One is de eerste van een serie zijstapjes die zich afspelen in het rijke verleden van de immens populaire en nog altijd uitdijende Star Wars-serie.

En ook in de 3D-print-wereld is Star Wars niet onopgemerkt gebleven. Want wat leent zich nu beter voor het in plastic afdrukken van gadgets als ruimteschepen, Stormtrooper-helmen en lichtzwaarden?

Death Star
Een fraai voorbeeld van het samenkomen van Star Wars en 3D-printing vinden we momenteel in Spanje, waar op het Puerta de Alcalá-plein in Madrid een twee meter grote Death Star wordt afgedrukt door de 3D-printer-fabrikant ErectorBot. Daarbij maakt men gebruik van de volgens de makers grootste 3D-printer te wereld met afmetingen van 2,4 x 2,1 x 2,1 meter! Na twee weken printen zal het dan 100 kilogram wegende model naar verwachting aanstaande zondag 18 december klaar zijn.

Maar het kan natuurlijk ook allemaal iets minder gigantisch en wat dichter bij huis; online is een grote collectie printbare Star Wars-objecten te vinden.

Modellen
Natuurlijk zijn er vele Star Wars-gadgets kant-en-klaar te koop in de winkel, maar is het niet veel leuker die gewoon zelf te maken? Een simpele zoekopdracht levert direct al een schat aan voorbeelden op die je direct kunt downloaden en printen. Zo biedt de website 3DPrintingGeeks.com een wat zij zelf noemen ultieme collectie Star Wars 3D-printer modellen en bestanden. Je vindt er onder andere verschillende Star Wars Fighter- en Shuttle-modellen, een aantal karakters zoals Darth Vader, Yoda Bust en natuurlijk de Storm Troopers en vele Star Wars wapens en accessoires. Allemaal voorzien van een link naar de plek waar je de 3D-bestanden direct kunt downloaden.

Maar er is nog zo veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Top 10 Beste Star Wars 3D-designs die is samengesteld door de makers van de website Pinshape? Ook allemaal met een link naar de benodigde bestanden. Of bekijk eens de 18 Galactic 3D Printed Star Wars Props op All3DP.com met onder andere een Death Star-vogelhuisje, een Storm Trooper zout&peper-stel, een R2D2-eierdopje en lichtzwaard-oorbellen! En ook de Nederlandse 3D-printer fabrikant Ultimaker heeft een pagina vol met Star Wars inspiratie!

Al met al zal het inmiddels waarschijnlijk wel duidelijk zijn: wie zich met een 3D-printer wil uitleven op de wereld die Star Wars heet, hoeft niet bijzonder lang te zoeken. Happy printing en May the Force be with you!

Populaire video voor artikel: Star Wars; een ultieme schatkamer voor 3D-printers en 3D-scanners

Populaire producten
Met handige prijsvergelijker

Nooit meer eindeloos speuren naar je allerbeste keuze!

Vergelijk alle prijzen